Päivän biisi: Twisted Sister - S.M.F

IMG_0711.jpg

Leikkipuiston väki lähti torstaina reissuun kohti Poria. Suomen toisella laidalla järjestettiin Porispere ja perjantain pääesiintyjänä huiteli Päivin lempparibändi Twisted Sister! Twisted Sister on parhaillaan jäähyväiskiertueella ja Porispere oli ainoa mahdollisuus nähdä heidät Suomessa. Matka Poriin taittui mukavasti autokyydillä vaikka loppumetreillä kaatosade hautasi meidät. Majoituimme viihtyisään hostelli Buistoon. Suosittelemme paikkaa lämpimästi kaikille Porista majoitusta kaipaaville!

Perjantaina tukat kuntoon ja meikit naamaan, ja festarialueelle. Tämä oli ensimmäinen (ja toistaiseksi myös viimeinen) kerta kun vierailemme festareilla, joten päätimme ottaa päivästä kaiken ilon irti ostamalla VIP liput. "Hiuka tärkeet" henkilöt pääsivät erilliselle alueelle, josta löytyivät mm. omat vessat, ruokatarjoilu, pehmeät istuimet ja juotavaa pystyi ostamaan tiskiltä ilman, että kaikki festarikävijät jonottavat edelläsi. Tämän lisäksi VIP pakettiin kuului neljä juomalippua ja ruisleipää. VIP alueen heikkous oli sen sijainti: Sieltä ei nähnyt lavalle.  

Meillä ei ole näyttää valokuvia festarilookistamme. Satu oli pukeutunut housupukuun. Päivillä oli graffitimekko ja pitkä Twisted Sister fanitakki. Koska pinkki on bändin tunnusväri, olimme pistäneet kyseistä väriä hiuksiimme ja kynsiimme. Panostuksemme ulkonäköön huomiointiin ja saimme plektrat :'D. Päivi oli pitkään pohtinut mitä antaa bändille lahjaksi. Lopulta hän päätyi antamaan karkkia: Savonlinnasta muikulta näyttävään kääreeseen pakattua suklaata ja ns. sateenvarjotikkareita. Ei salmiakkia. Eivät he olisi siitä kuitenkaan pitäneet. 

IMG_1099.jpg

Twisted Sister nousi lavalle 23:00. Alussa seisoimme hiukan huonoilla paikoilla, mutta onnistuimme pujottelemaan lähemmäs lavaa keikan aikana. Eturiviin päätimme olla menemättä, koska se on koettu kerran ja kerta riitti. Keikka lähti käyntiin laululla Stay hungry ja päättyi biisiin S.M.F. Lavalla nähtiin bändin alkuperäinen kokoonpano rumpalia lukuunottamatta. Valitettavasti bändin rumpali A.J. Pero kuoli viime vuonna. Nyt rummuissa nähdään Mike Portnoy. Kitaroissa soittavat Jay Jay French ja Eddie Ojeda. Mark Mendoza on basisti. Bändin laulaja on kukas muukaan kuin legendaarinen Dee Snider! Samana päivänä oli Ojedan syntymäpäivät <3. Emme laulaneet hänelle paljon onnea. Deen käskystä lauloimme hänelle We´re not gonna take it -laulun kertosäkeen :'D. Yleisö oli koko keikan ajan hyvin mukana. Mikään huikaiseva spektaakkeli Twisted Sistersin keikka ei ollut, mutta siihen oli panostettu ja bändin fanit nauttivat esityksestä aivan varmasti. Valitettavasti nimikirjoituksia ei jaettu.

Lauantaina palasimme Savonlinnaan. Sitä ennen kävimme Tampereella Särkänniemessä ^_^.

 

Takaisin linnakaupunkiin:

Päivi

IMG_1055.jpg

Kämpästämme muutti neljäs asukas pois ja tämän seurauksena saimme ompeluhuoneen takaisin käyttöömme. Tästä hurmioituneena Päivi tempaisi hattutarvikkeet pöydälle ja valmisti pienen mustan silinterin lahjaksi ystävälleen.

IMG_1081.jpg

Hatun runko on kovitettua huopaa ja huopatukikangasta. Pinta on mustaa villakangasta, jonka päällä on pitsiä. Jokainen helmi on käsin ommeltu hattuun kiinni. Koska runko oli jo valmiina, hatun päällystämiseen ja koristeluun meni noin 10 tuntia. Hattujen tekeminen on Päivistä hurjan kivaa! Pitänee tehdä paljon runkoja varastoon.

IMG_1082.jpg

IMG_1084.jpg

IMG_1083.jpg

Olisikohan pitänyt tehdä tällainen myös Deelle? Uskomme, että hän olisi pitänyt siitä yhtä paljon kuin salmiakista.

 

- Päivi & Satu