Seuraavaksi hieman kuulumisia ei pelkästään vuoden 2016 Traconista, vaan myös viime vuoden Traconista! Vuoden 2015 conraportti hautautui kiireiden alle, mutta nyt yritämme tiristää edes muutaman sanasen tästäkin reissusta. Viime vuonna saimme nauttia hankalan vieraan seurasta, kenen läsnäolo sotki Traconin suunnitelmiamme. Tuntuu ikävältä ja epäreilulta avautua tällaisesta netissä, miksipä pidämme asian yksityiskohdat omana tietonamme. Tänä vuonna lähdimme matkaan kahdestaan. Huolimatta siitä, että tällä kertaa hankala vieras puuttui, suunnitelmamme koskien Traconia menivät sotkuun joka tapauksessa. Tänä vuonna oikein mikään ei ole cosplay- tai conrintamalla mennyt suunnitelmien mukaan! Huono cosplayvuosi. Monet suunnitelmat koskien Traconia olivat ihan auki vielä viimeisiin päiviin asti. Myös monet cossipuvut ovat tällä hetkellä ihan auki eli paloissa pitkin työhuonetta. Lähdön hetkellä on "mukava" havahtua siihen, että ensisijaisen cossisuunnitelman mennessä pieleen ei ole mitään päällepantavaa. 

Perjantaina lähdimme Savonlinnasta Kouvolaan ja sieltä jatkoimme vanhempiemme autolla kohti Tamperetta lauantaiaamuna. Halusimme olla paikalla hyvissä ajoin, sillä meidät oli kutsuttu World Cosplay Summit -kilpailun tuomaristoon. Viimeksi kun tuomaroimme kilpailua vuonna 2013, olimme myöhässä 15 minuuttia meistä riippumattomista syistä. 2012 olimme tuomaroinnista myöhässä sellaiset 4-5 tuntia - ja olimme kilpailijoita. Tuomareina toimimiseen olimme varanneet helpot asut, eli Dragon Ballista androidikaksoset 17 ja 18. Hyödyttömänä tietona mainittakoon, että myös vuonna 2013 olimme tuomaroineet pukeutuneina hahmoiksi, ketkä on kaksoset. Lisäksemme tuomaristossa istuivat vuoden 2016 WCS edustajat Jesmo ja Yumi Koyuki, ja vuoden 2013 EuroCosplay edustaja Maija.

MatiasTukiainen.jpg

Tuomarointi sujui ongelmitta ja ennen lavaosuuden alkua ehdimme käydä köyhtymässä myyntipöytäsalissa ja kirpputorilla.

IMG_1459.jpg

Kaikkea kivaa löytyi kuten mm.

Kyosuke%20Figuuri.jpg

KYOUSUKE FIGUURI INAZUMA ELEVEN GO!sta!!!

Kyosuke%20Figuuri%202.jpg

Kyousuke Tsurugi on yksi Päivin lempihahmoja kyseisestä sarjasta.

Lavaosuuden tuomaroinnissa on se hyvä puoli, että pääsee näkemään esitykset parhailta paikoilta. Huono puoli on se, että joutuu lähtemään takahuoneeseen tekemään kiperiä päätöksiä, kun muut kisat ovat vielä käynnissä ja nämä jäävät näkemättä. Lauantaina Traconissa kilpailtiin Nordic Cosplay Championship 2017 ensimmäinen karsintakierros ja skaba oli samaan aikaan käynnissä, kun me laskimme pisteitä. Sijoitukset saatiin jaettua ja voittajiksi selviytyivät Veera Ketonen ja Taija Karppinen. Tämä kaksikko lähtee edustamaan edustamaan Suomen World Cosplay Summitiin vuonna 2017.

NooraKurko3.jpg

Tällainen kuva voittajista koska ilmeet on mainiot :D.

MatiasTukiainen1.jpg

NCC karsinnan voitti Rullarinkeli.

NooraKurko.jpg

World Cosplay Summit edustajien perhekuva. Jossakin tuolla on aivan varmasti myös se valokuva, missä Elina ja Majo ovat mukana, mutta toistaiseksi se puuttuu meiltä. Haluaisimme todella kovasti saada sen kuvan haltuumme pliiz!

MikaelPeltomaa4.jpg

2015 otettu perhekuva.

Kilpailun ja lyhyen tuomariston palautetilaisuuden jälkeen lähdimme ottamaan puvut pois ja suunnistimme etsimään ystävämme, kenen luona tarkoituksemme oli majoittua. Huolimatta siitä, että hänen luonaan majoittui enemmänkin porukkaa, yö sujui rauhallisesti ja aamulla saatoimme lähteä hyvien yöunien jälkeen takaisin kohti Tampere-taloa. Sunnuntaille Päivi oli varannut Aion puvun. Satulla oli näyttävä Hell Bunnyn Kyoto-mekon ympärille rakennettu asukokonaisuus.

Sunnuntai sujui rauhallisesti conia kierrellen, tuttujen kanssa jutellen ja tietenkin cosplaykisoja katsoen. Saimme useilta kävijöiltä kysymyksiä koskien peruukkejamme, joten tässä vielä vastaukset niihin:

Kyoto.jpg

Satun peruukki on tehty ompelemalla kaksi ohutta peruukkia päällekäin. Näin hän on saanut kaksivärisen peruukin, jossa on sinistä ja pinkkiä. Peruukkiin tehdään letit, jotka nostetaan pään sivuille. Vaaleanpunaiset kiharat saparohainhampaat kiinnitetään peruukkiin niin, että letit jäävät niiden alle. Lettien vapaaksi jäävät päät tulevat näkyviin hainhampaiden päälle. Peruukit kammataan ja lakataan yhteen. Aoin peruukki on parhaillaan muokkauksessa, joten Päivi ei halua kommentoida sitä ennen kuin uusi kampaus on valmis.

Vaikka Traconiin lähtö oli (jälleen) vaikeaa, itse coni sujui kiireettömästi backstagella ja conialueella pörrätessä.

 

 Ja sitten Tracon 2015

Pääasiallinen tehtävämme oli mainostaa Kosuconia yhdistyspöydässä ja Päivi kilpaili lauantaina pukudesignkilpailussa.

Primus.jpg

Päivin kilpailuasu oli Primus Apollon. Hän esiintyi noin 3 minuutin näytöksellä. Jos show näytti kömpelöltä, niin se myös oli. Hankalan vieraan vuoksi emme ehtineet harjoitella riittävästi T_T...

MikaelPeltomaa1.jpg

Primuksen kisu on hukassa.

TeppoSuominen.jpg

Siellä se on <3.

MikaelPeltomaa2.jpg

Kyllä minäkin menisin piiloon jos joutuisin käyttämään tuollaisia vaatteita 0_o.

H%C3%B6ttisJaPupu.jpg

Satu sunnuntaina Traconissa

DSCN5421.jpg

Aino ja Kaisa toivat meille tuliaisia Japanista. Pandapiparit näyttävät paljon söpömmiltä pakkauksen kannessa kuin sulaneet piparit pakkauksen sisällä :'D.

UruharaFC:n seuraava con on AICON HÄMEENLINNASSA 8.-9.10.2016.

 

- Päivi ja Satu