Kaikista kotimaisista coneista odotimme Aiconia eniten. Conin teema oli aasialainen populaarikulttuuri keskittyen mm. musiikkiin, katumuotiin, TV-sarjoihin, kirjallisuuteen... Siispä vähemmän animea, mangaa, pelejä ja cosplayta, ja enemmän niitä asioita, joita allekirjoittaneet eivät saa harrastaa riittävästi cosplay-yhteisössä.

IMG_2412.jpg

Perjantaina matkustimme Kouvolaan ja sieltä jatkoimme lauantaina autolla Hämeenlinnaan. Mainittakoon automatkasta sen verran, että takanamme ajeli hiukan hitaammin kulkeva ajoneuvo, joka keräsi jonoa peräänsä. Olisi kiva pysähtyä pitämään vessatauko, mutta silloin jää hitaammin kulkevan ajoneuvon taakse jonon jatkeeksi matelemaan. Onneksi Hämeenlinnaan kääntyvän risteyksen kohdalla auto jatkoi toiseen suuntaan. Täyttä kaasua lähimmälle huoltsikalle.

Aiconin kotisivulla neuvottiin parkitsemaan läheiseen parkkihalliin, joka onneksemme löytyi helposti ja pienen kävelymatkan jälkeen saavuimme Verkatehtaalle. Verkatehdas oli tullut meille tutuksi jo Cosvisionin aikaan ja tapahtumapaikkana alue toimii todella hyvin. Verkatehtaan tilat ovat selkeät ja henkilökunta aina yhtä kohteliasta :). Ja portailla saa istua. Ensimmäisenä silmiin pisti miten vähän porukkaa oli paikalla. Toiseksi meidät yllätti se, ettei Aiconissa ollut pukuhuoneita. Viralliset pukuhuoneet taisivat olla ainoastaan muotinäytökseen osallistuvien käytössä. Isot vessat toimittivat pukkareiden virkaa. Yleinen vessa ei ole mitenkään erityisen hehkeä paikka meikata ja pukea etenkin jos on varannut vähän isomman asun jonka laittamiseen menee aikaa.  Meikkiä naamaan huonossa valossa, asut päälle, tavarat narikkaan ja tapahtuma-alueelle. Päivi oli pukeutunut asuun Aoi Sew-A-Lot ja Satulla oli asuna Polka Strawberry Dot. Molemmat puvut olivat päivittyneet sitten viime näkemän. Aoille oli Päivi valmistanut uuden hiuskoristeen ja laittanut rastat uudella tapaa. Polka vuorostaan oli saanut itsellensä uuden pienen takin ja punaiset hanskat, sekä uuden hiuspannan.

IMG_2379.jpg

Yhteen tuollaiseen hiuspalmikkoon menee neljä rastaa. Näyttävä lankarullahiuspanta hakee vielä lopullista muotoaan.

Verkatehtaan keskihalli sisälsi muutaman yhdistyspöydän, kuvauspisteen ja ison hengailualueen. Ehdimme olla ihmisten ilmoilla hetken, kun meitä tultiin pyytämään mukaan lauantain Hall-kilpailuun. Kilpailussa oli kolme kategoriaa: Outfit, cosplay ja real person -cosplay. Me menimme kategoriaan outfit, joka oli mielenkiintoinen sarja. Emme tienneet yhtään, mitä siinä arvioidaan. Asia on edelleen mysteeri. Kävimme valokuvauksessa ja tuomaroinnissa. Sunnuntaina saimme tietää tulokset, jotka koostuivat kahden tuomarin äänistä ja yleisön äänistä. Asuja pystyi äänestämään Aiconin Facebook-sivulla. Sekä kilpailun cosplaymammat että tuomarit olivat lämminhenkisiä ihmisiä ja heidän kanssaan juttelusta jäi hyvä mieli :).

Valitettavasti Aiconin ohjelmasta ei jäänyt niin hyvä mieli. Ohjelmaa oli vähän ja suurin osa siitäkin luentoja, jotka käsittelivät melkein kaikki musiikkia. Kävimme muutamalla luennolla ja niiden laatu ei päätä huimannut. Aiconin ohjelmalehtinen oli keskeltä taitettu paperi, jossa näkyi aikataulut ohjelmille, mutta ei kerrottu ohjelmien sisällöstä yhtään. Kaikilla ei ole älypuhelinta, jolla mennä lukemaan ohjelmakuvauksia netistä milloin vain missä vain. Toivoimme monipuolisempaa ohjelmaa. Tapahtumaviikonloppuun mennessä kiinnostavia ohjelmanumeroita oli peruttu muutama. Onko tapahtumajärjestäjällä vastuu hankkia uutta ohjelmaa perutun ohjelman tilalle? Nyt Aiconin ranneke maksoi melkoisesti sisältöön nähden. Vakiohjelmissa, eli myyntipöytäsalissa, kirpputorilla, karaokessa ja tanssipelien parissa sai varmasti moni kävijä aikaa kulutettua.

Lauantaina kävimme katsomassa GMNI showcasen. Emme tienneet yhtään, kuka GMNI on ja tämä selvisi meille vasta ohjelman aikana. GMNI:tä oli mukava seurata (yleisö meni välillä vähän riehakkaaksi), osasi mies laulaa ja välispiikitkin olivat viihdyttäviä. GMNI kävi myös keskihallissa myymässä oheistuotteitansa ja juttelemassa faniensa kanssa, ja hän ilmeisesti antoi myös nimikirjoituksia ja poseerasi valokuvissa. Tämä oli varmasti tärkeää monelle suomalaiselle GMNI fanille. Todella hienoa, että heidän idolinsa tuli fanien keskuuteen ja antoi heille huomiotansa sen sijaan, että olisi vain hengannut bäkkärillä.

Päivän valuessa kohti päätöstään kävimme ottamassa puvut pois ja lähdimme syömään tuttumme kanssa. Tämä oli todennäköisesti parasta koko viikonlopussa <3. Pohdimme myös iltabileissä käymistä, mutta koska olimme jo maksaneet rannekkeista 25 euroa ja majoituksesta 15 euroa per nupit, niin vielä neljä euroa iltabileistä... Siispä jatkoimme matkaamme Aiconin lattiamajoitukseen. Lattiamajoitus sijaitsi kiipeilykeskus Hänkissä, mikä tarkoitti yhtä isoa ilmaista ilmapatjaa kaikille majoittujille :)! Hänkki oli vähän piilossa kulman takana, miksi ajoimme siitä pari kertaa ohitse. A4 kokoista opastetta oli vaikea nähdä pimeällä autosta. Hänkki sentään sijaitsi jossakin kohtaa suoraa tietä. Traconissa 2015 etsimme majoituskoulua ympäri Tamperetta kaatosateessa aina siihen asti, kunnes Päiville alkoi syntyä raivoisa varjosielu. Hänkissä yö sujui todella rauhallisesti vaikka ihan hiirenhiljainen tila ei ollutkaan.

IMG_2411.jpg

Aamulla vaihdoimme sunnuntain puvut päällemme Hänkin naisten pukuhuoneessa. Siellä oli yksi suihku ja yksi vessa, josta oli paperi melkein koko ajan loppu. Ihme, ettei pukuhuoneeseen päässyt syntymään sen pahempaa ruuhkaa. Sunnuntaille Päivi puki itse suunnittelemansa ja ompelemansa Oda-haalarin. Satu oli oma pastellinvärinen itsensä.

IMG_2237.jpg

9.10.2016.jpg

Sunnuntaina Aiconin kävijämäärä oli kutistunut entisestään. Pitkästä aikaa olimme niin aution oloisessa tapahtumassa. Tapahtumassa näkyi olevan paljon lapsia ja alaikäisiä. Heitä ajatellen sääli, että iltabileet olivat K-18. Aika kului juttelemalla tuttujen kanssa, lukemalla mangaa portaikossa ja kävimme myös katsomassa tanssikilpailun. Tanssikisa oli hieno ohjelmaidea Aiconilta ja oli mukava nähdä, miten taitavia esityksiä monet olivat tehneet. Tällaista ehdottomasti lisää! Sen sijaan kun näimme palkintojenjaossa, miten voittajajoukkue sai palkinnoksi vain kunniakirjan ja karkkipussin, emme olleet uskoa silmiämme. Kaikkien kisojen voittajat saivat palkinnoksi karkkipussin ja kunniakirjan! Hallkisat tulivat mukaan ohjelmaan vasta muutama päivä ennen conia, joten ymmärrämme, ettei niihin välttämättä ehditä saada kummoisia palkintoja, mutta tanssikisa oli ollut tiedossa jo monta kuukautta! 

IMG_2448.jpg

Aiconista mukaan tarttui mangaa: Osamu Tezukan klassikkoteos Viidakon valtias ja Aron morsiamet osa 7. Viidakon valtias on oikein hauska ja lämminhenkinen tarina. Suosittelemme kaikille!

Päättäjäisten aikaan lähdimme ajelemaan takaisin kohti Kouvolaa. Aicon oli meille iso pettymys. Tapahtuma oli hintava ja rahoille ei saanut vastiketta. Jonkinlainen vapaa-aiheinen muotinäytös olisi voinnut olla molempina päivinä vaikka keskihallissa. Pistimme merkille kävijöiden joukossa kuhinaa herättäneen nettijulkkiksen. Hänellä oli aivan selvästi faneja. Eikö tällaisia henkilöitä voitaisi pyytää tekemään ohjelmaa tai pitämään vaikka Q&A tilaisuus? Toivoisimme enemmän Aiconin kaltaisia tapahtumia, mutta paljon kunnianhimoisempia kuin mitä tämä oli.

UruharaFC vierailee seuraavan kerran GameXpo -tapahtumassa 4.-6.11.2016 Helsingin Messukeskuksessa. Cosplayn suomenmestaruuskilpailut järjestetään Pelilavalla hallissa 7 lauantaina 5.11. klo 17.00-18.30. UruharaFC tuomaroi joukkuesarjaa yhdessä vuoden 2017 World Cosplay Summit edustajien kanssa.

 

- Päivi & Satu