Päivän biisi: T-Pistonz+KMC - Chikyuu wo Mawase! (kaikkien biisivaihtoehtojemme jälkeen päätimme, että juna liittyy ihan riittävän hyvin tähän lauluun)

IMG_22372.jpg

Kävimme tuossa jokin aika sitten ottamassa muutamia asukuvia Savonlinnan Wanhalla Asemalla. Vielä joskus 2009 asema toimi juna-asemana(?), mutta nykyisin Savonlinnan asema sijaitsee Kauppatorin ja Kasinonsaaren välissä Aleksin aukiolla. Siellä ei ole ollenkaan asemarakennusta, pelkästään junalaituri. Tunnelmallisella Wanhalla Asemalla toimii monia pieniä yrityksiä käsitöistä kauneudenhoitoon, majoituspalvelusta kahvilaan. 

IMG_0843.jpg

Kahvila Raide on ihastuttava paikka. Ilmastoinnin puutteen vuoksi kesällä sisätiloissa oli todella kuuma, mutta ei se ruoan makuun vaikuttanut ^_^.

Kahviloista puheenollen tiistaina 18.10 eli kahden päivän kuluttua Satu viettää nimipäiviään. Kokoonnumme juhlimaan kahvila Alkuun ydinkeskustaan aivan kuten teimme syntymäpäivinämme. Kaikki halukkaat ovat tervetulleita paikan päälle. Itse saavumme paikalle klo 17:00-18:00 jälkeen.

Päivi

IMG_2241.jpg

piu.jpg

Satu

IMG_2274.jpg

IMG_2281.jpg

Leikkipuisto on sellaiset neljä vuotta vanha blogi. Paljon on muuttunut vuosien aikana. Cossiasujen valmistuksesta kirjoitamme nykyään vähän. Teemme vuodessa vain 1-3 cosplayasua. Siitä määrästä ei paljoa juttua saa aikaiseksi... Cosplaymateriaalin vähenemiseen on useita syitä. Kun pukuja tekee kiireen keskellä, ei todellakaan ehdi valokuvata tekovaiheita ja päivittää blogia. Voi käydä niin, että kun kehnosti muistaa kuvata, on näyttää vain alkuasetelma ja sitten täysin valmis lopputulos. Mitä siinä välissä tapahtui? Aina kun ei ole itsekään täysin perillä siitä, mitä asun kanssa tapahtuu, on paha lähteä ikuistamaan työvaiheita ja kertoa niistä. Koko systeemi saattaa mennä uusiksi heti seuraavana päivänä koska esitelty tekniikka ei toiminutkaan. Tästä syystä poistamme vanhoja work in process -materiaaleja: Niissä esitellyt tekniikat ovat osoittautuneet huonosti toimiviksi pitkässä juoksussa. Nykyään tuppaa käymään niin, että jossakin vaiheessa jahka asu on täysin valmis ja käytössä, esittelyyn yrittää tulla siihen kuuluvat valmiit osat. Voi olla myös niin, ettei koe työvaiheiden esittelyn olevan tarpeellista, koska työnalla on niin perusjuttuja. Joskus omaa säheltämistään asun kanssa häpeää sen verta paljon, ettei halua puhua projektistaan ennen kuin on selkeämmillä vesillä. Ja sitten ovat ne asut, jotka pyrkii säilyttämään salaisuutena mahdollisimman pitkään ;).

Hyvää viihdettä saa siitä, kun lukee vanhoja päivityksiä ja niissä olevia lupauksia: "Aion kuvata paljon enemmän", "Julkaisen enemmän valmistusohjeita, "En enää koskaan tee sitä tai tätä", "Tänä vuonna tapahtuu jänniä juttuja". Ja sitten tajuaa, ettei ole todellakaan edes yrittänyt pysyä lupauksissaan :´D.

Leikkipuiston sisältö on pääasiassa valokuvissa. Todella harvoin kerromme mitä meille juuri tänään kuuluu tai mitä tunnemme. Silloin kun blogilla on kaksi pitäjää ja tekstejä pitää tehdä me -muodossa, teksteistä tulee enemmän yleismaallisia kuin henkilökohtaisia. Toisaalta, Leikkipuisto ei ole päiväkirja, vaan tyyliblogi.

Blogin valokuvien laatu on muuttunut parempaan suuntaan. Valokuvien sisältö onkin sitten mielipidekysymys. Ostimme keväällä uuden kameran (käytetty sekin), mutta on sen tehot paremmat kuin vanhassa kamerassa. Jos Päivin toinen käsi on ompelukoneessa, toinen on kamerassa. Toimivan ikuistamisvälineen omistaminen on hänelle todella tärkeää. Toisaalta ei kuvien laatu tee blogia: Sen tekee sisältö. Monet tyyliblogit pääsevät todella pitkälle ihan vain kännykkäkamera otoksilla, jotka esittelevät peilin kautta päivän asun. Meidän etumme on se, että pystymme kuvaamaan toisiamme. Leikkipuistossa julkaistaan nykyään tyylivalokuvia enemmän ja isompina, koska niiden laatu on parempi. Olemme kulkeneet pitkin Savonlinnaa silmät auki ja löytäneet uusia taustoja tyylivalokuville, mikä tekee kuvista monipuolisempia. Erityisen kivaa on, jos kuvien taustalle saa tunnistettavan palan Savonlinnaa, koska katumuoti tapahtuu kaduilla. Kuten olette huomanneet, meitä kiinnostaa ikuistaa ennen kaikkea kokonaisuuksia, sitten vasta meikkejä tai kampauksia. Kuvissa on tärkeää näkyä paljon pukua, koska näemme vaivaa varpaista päälakeen koottuihin asuihin. Tässä tyyliblogissa tyyli on vaatteissa, ei naamassa.

Blogissa on julkaistu jonkin verran kuvia Savonlinnasta. Aloimme kuvaamaan kaupunkia sen jälkeen, kun olimme käyneet Ranskassa. Pariisilaiset mahtavat varmasti ihmetellä jokapäiväisten rakennusten seinämiä kuvaavia turisteja - joka kesä Savonlinnassa me ihmettelemme turisteja, ketkä kuvaavat jokapäiväistä järvimaisemaa tai Kauppalinnaa. Katsokaa joskus kotikaupunkianne turistin silmin. Jokapäiväinen maisema saattaa muuttua yllättävän kauniiksi ja eksoottiseksi ^_^.

 

- Päivi & Satu