IMG_2479.jpg

Halloween on kohta täällä! Jos ei keksi mitään muita pukuideoita, voi valmistaa itselleen pallokorvaisen hiuspannan ja pukeutua pelkästään siihen. Pelkässä hiuspannassa ei kuitenkaan kannata lähteä julkiselle paikalle juhlimaan. Tämä neuvo on ilmainen. Aivan kuten on tämä ohjekin.

Valmistin hiuspannan sopimaan tyllihameeseen, jonka tein siskolleni. Pallokorvapanta on mukavaa vaihtelua perinteiseen rusettiin tai kissankorviin. Olemassa on kymmeniä erilaisia tapoja tehdä pallokorvia. Tämä on vain yksi niistä. Korvien sisään ei kannata laittaa pahvia, koska pahvi ei kestä pesua. Kyllä, hiuspantoja pitää pestä. Niihin tulee hiuslakkaa ja rasvaa hiuksista. Minun ohjeessani korvien sisälle tulee kaksi kerrosta huopatukikangasta. Kyseistä saa Eurokankaasta. Huopatukikankaan toisella puolella on liimaa aivan kuten liimatukikankaissa yleensä. Yhteen korvaan tarvitaan kaksi palaa tukikangasta. Yhden tukikankaan palan päälle laitetaan pala kangasta. Kankaan reunat käännetään varovasti silitysraudalla liimapuolelle. Kankaan reuna jää liimaan kiinni. Jahka on neljä tällaista kankaalla päällystettyä palaa, kaksi niistä ommellaan yhteen ja lopulta saadaan kaksi korvaa. Valmiin korvan voi silittää tasaiseksi ja ommella kiinni hiuspantaan.

IMG_2476.jpg

IMG_2478.jpg

Halutessaan korvaan voi ommella keskikohdan ja hiuspantaa koristella ruseteilla yms. Makunsa mukaan korvat voi tehdä näyttämään eläimen korvilta, tai sitten ohjeen mukaisesti tyylitellä ne sopimaan johonkin vaatteeseen.

 

- Päivi