Erilaisia rusetteja täytyy osata valmistaa mm. cosplay- ja rooliasuihin, mutta erityisen kivoja ne ovat alternative- ja katumuotipukeutumisessa. Tässä supersimppeli ohje rusetin valmistamiseen.

IMG_2461.jpg

Tein tämän rusetin sopimaan satumaiseen T-paitaan (esitelty edellisessä päivityksessä). Rusetti, joka on valmistettu samasta kankaasta kuin on esim. mekko/paita/hame, auttaa tekemään asukokonaisuudesta... kokonaisemman.

15 cm x 23 cm ovat hyvät mitat isolle rusetille. Rusetti pienenee vähäsen valmiina koska keskeltä kiristäminen vetää rusettia kokoon. Rusettiin tarvitaan kaksi samankokoista kylkeä, keskinauha ja vanulevyä. Vanylevy laitetaan rusetin sisään. Se tekee rusetista muhkeamman ja helpommin muodossa pysyvän. Muista jättää aukko rusetin kääntämistä ja vanylevyn sisäänlaittamista varten. Muista myös tikata aukko umpeen. Paras paikka aukolle on keskellä toista pitkää kylkeä. Tällöin aukko jää piiloon keskinauhan alle. Keskinauhasta voi tehdä sen verta pitkän, että sen pystyy pyöräyttämään useamman kierroksen rusetin ympäri. Kiristä rusetti keskeltä neulalla ja langalla ennen keskinauhan kiinnittämistä.

IMG_2459.jpg

IMG_2460.jpg

Valmiin rusetin voi kiinnittää klipsiin tai työntää kapean hiuspannan keskinauhan läpi. Hiuspannassa olevan rusetin paikkaa voi vaihtaa: Rusetti voi olla keskellä päätä, vähän sivussa... Rusetin keskikohtaan voi kiinnittää erilaisia koristeita, esim. korun tai ommella napin.

 

- Päivi