IMG_3497.jpg

Muutama viikko sitten saimme hyvän idean: Taistellaan kaamosta vastaan kivoilla asukuvilla! Tietenkin pukeutuminen piristää aina pukeutujia, mutta samalla voisi piristää myös blogin lukijoita tarjoilemalla jotakin erittäin räiskyvää. Ulkona oli kamalan ankea sää. Päätimme, että pukeutuisimme extravärikkäästi, ehkä jopa vähän höpsösti, menisimme ulos kaupungin ankeimpiin paikkoihin, ja kuvaisimme toisiamme tekemässä hassuja poseerauksia yms. Halusimme tuoda väriä kaamoksen keskelle ja todistaa, ettei pimeys saa meitä helpolla jos panee sille hanttiin!  Sitten alkoi satamaan vettä ja päivällä oli pimeää kuin yöllä. Ei sellaisiin olosuhteisiin voi mennä valokuvaamaan mitään! Suomen sää voitti meidät 6-0. Nyt lumi on jälleen maassa ja maailma kauniimpi paikka.

Lauantaina vierailimme kauniissa paikassa kun lähdimme käymään Kuopiossa. Tässä muutama asukuva sieltä:

Päivi

Kuapio1.jpg

Satu

IMG_3476.jpg

IMG_3492.jpg

Kiertelimme kauppoja yms. ja herätimme kummastusta paikallisissa ihmisissä. Moni tiesi Animeconin olleen Kuopiossa useamman vuoden ajan ja kyselivät meiltä onko tämä nyt se Japani-/cosplayjuttu. Koska emme halua lokeroida itseämme, vastaukset olivat vähän kiusaantuneita. Suoraan sanottuna olisi helpompaa puhua vain siitä, miltä tällä hetkellä näyttää, kuin alkaa selittelemään miten Japani liittyy mihinkin ja mikä on cosplayta ja mikä ei. Kyllä, japanilainen katumuoti on meille inspiraation lähde, mutta emme oikein tiedä voiko Suomessa suomalainen, joka on pukeutunut ei-japanilaisiin vaatteisiin sanoa harrastavansa JAPANILAISTA katumuotia. Miten olisi vain katumuoti ja pukeutuminen yleensä ilman japaniliitettä? Sitä ymmärtävät kaikki koska jokainen käyttää vaatteita. Sitten kun tulee Japani nippelinappeleita mukaan, puheenaiheet käyvät vaikeammiksi. Eräs ihminen kommentoi tietävästi Satun cossaavan lolitaa (viitaten Japanista lähtöisin olevaan pukeutumistyyliin nimeltänsä lolita). Juuri näitä nippelinappeleita tarkoitimme: Molemmille termeille on tarkat määritelmät eikä Satu täyttänyt kumpaakaan. Sen sijaan olisi voinut sanoa yleismaallisesti Satun olevan söpö ja hänellä on kivan väriset vaatteet. 

IMG_3474.jpg

Anyways, Kuopiossa oli kiva vierailla Kädentaitajien Pop-Up Joulupuodissa ^_^. Tuntui siltä, kun kotiin olisi tullut. Savonlinnan seudun kädentaitajat kokoontuvat 10.-11.12 Tuomaan markkinoille Olavinlinnaan. Myös meikäläiset ovat siellä myyntipöytämme kera.

IMG_34692.jpg

 

- Satu & Päivi