Tänään esittelen miten teen kaksivärisen, kimalteella koristellun peruukin, jonka sivussa on kiharrettu ponihäntä.

KiharaPeruukki1.jpg

1. Tarvitsen todella pitkän peruukin ja jonkinlaisen telineen, jossa peruukkia on hyvä pitää ja muokata. Tuo minun telineeni on kirpputorilta ostettu kukkalauta.

2. Asetan sinisen peruukin lilan peruukin päälle. Ompelen muutamalla pistolla peruukit päälaelta yhteen, ettei päällimäinen lähde valumaan pois kesken kaiken.

3. ja 4. Teen peruukin niskaan letin ja nostan sen ylös isojen hainhampaiden avulla. Hainhampaan täytyy purra sekä lettiä että peruukkia, jotta letti pysyy lujasti paikoillaan. Jos hainhammas on kiinni vain peruukissa ja letti menee hampaiden välistä, letti voi valua pois. Varmuuden vuoksi laitan kaksi hainhammasta molemmin puolin lettiä.

KiharaPeruukki2.jpg

5. Otan kaitaleen hiusta, kampaan sen ja lakkaan hiuslakalla molemmilta puolilta. Suosikaa vahvaa hiuslakkaa, esim. kuvassa näkyvää Schwarzkopfin lähes liimamaista got2btä.

6. ja 7. Rullaan lakatun hiuksen pahvisen lieriön ympärille ja kiinnitän pinnillä. Uusia pahvisia lieriöitä on helppo tehdä ja hius ei takerru pahviin.

KiharaPeruukki3.jpg

8. ja 9. Teen näin kaikille ponihännän hiuksille ja jätän peruukin kuivumaan. Lieriöitä voin alkaa poistamaan heti, kun lakka on kuivunut.

KiharaPeruukki4.jpg

10. Irrotan lieriön varovasti vetämällä sen alakautta pois. Lieriöitä ei saa rullata auki, koska muuten kiharakin aukeaa samalla ja menettää heti muotoansa.

11. 12. ja 13. Rullaan kiharan auki kiharan suuntaisesti ja asettelen nätisti.

KiharaPeruukki5.jpg

Irrotan lieriöt kaikista kiharoista alakautta, rullaan kiharat auki kiharan suuntaisesti ja asettelen ne nätisti kampaukselle.

KiharaPeruukki6.jpg

18. Asetan otsahiuksiin värilliset jatkeet. Nämä jatkeet on tehty peruukkikaupan näytteistä. Pieniä hiusjatkeita voi valmistaa esim. poistamalla peruukin niskasta vähän hiusnauhaa ja ompelemalla sen hiusklipsiin.

19. Koristelen jatkeet kimalteella. Kuvassa näkyvää geelimäistä kimalletta voi ostaa Pilailupuoti Piliksestä. Myös kirja- ja askartelukaupoista saa kimalteita.

20. ja 21. Viimeistelen lopputuloksen hiuslakalla.

Kiharat.jpg

Valmis peruukki kestää muodossa päiväkaupalla, eli jos tahtoo käyttää samaa peruukkia useammin, ei kampausta tarvitse tehdä aina uudestaan. Jos kihara menee pieleen, voi hiuksen kammata heti auki, lakata uudelleen ja laittaa taas kihartumaan. Kun peruukkia ei tahdo enää käyttää, voi kaiken irrottaa toisistaan, pestä kimalteella koristellut osat vedellä ja harjata peruukit auki.

 

- Satu