Tänään neuvon miten voit muotoilla kuvan mukaisen peruukin:

IMG_3247.jpg

IMG_3270.jpg

Aloita lukemalla AIKAISEMMIN JULKAISTU OHJE, jossa kerron samankaltaisen peruukin valmistamisesta. Saat siitä hyödyllistä tietoa tämän ohjeen tueksi. Kun aloitin tämän ohjeen tekemisen, mielessäni oli hieman erilainen peruukki, joten aivan kaikkea en saanut kuvattua niin havainnollisesti kuin olisi ollut tarpeen. Lukekaa ohjeet tarkasti kuvien katselun lisäksi!

Peruukki1.jpg

1. Valitsen pitkän lilan peruukin ja harjaan sen suoraksi.

2. Laitan peruukin päälle toisen pitkän peruukin ja ompelen peruukit päälaelta yhteen parilla tikillä. Näin päällimmäinen peruukki ei lähde valumaan kesken kaiken pois.

3. Nyt peruukki näyttää takaapäin tällaiselta. Voit keskeyttää peruukin teon missä vaiheessa tahansa, mikäli koet peruukin näyttävän miellyttävältä juuri sillä hetkellä. Olen monesti käyttänyt peruukkia myös ihan tällaisena.

Peruukki2.jpg

4. ja 5. Teen peruukin taakse jakauksen ja kaksi yhtä isoa lettiä, jotka nostan ylös päätä pitkin. Kiinnitän letit päälaelle kahdella isolla hainhampaalla, joissa on kiinni vaaleanpunaista hiusta (= clip on saparot). Mikäli hius on todella liukasta, kannattaa letti sulkea ponihännällä, niin kampaus ei ala purkua kesken kaiken. Ponihäntä jää hainhampaan alle piiloon. Letin tarkoitus on pitää hius yhdessä kasassa, mutta jos hius on valmiiksi karheaa tai tahmeaa, voi sitä nostaa sellaisenaan hainhampaalla ylös.

6. ja 7. Letit jäävät piiloon hiuksen alle ja hainhammas pitää lettiä paikoillaan niin, ettei se lähde valumaan. Kun hainhampaat ovat kiinni päälaella, myös kampaus lähtee päälaelta. Voit ommella hainhampaat kiinni toisiinsa parilla tikillä. Näin ne eivät lähde valumaan poispäin toisistansa. Mikäli haluat saparot, laske hainhampaita ja lettejä kohti pään sivuja, jolloin päälaelle tulee enemmän tilaa ja kampaus näyttää saparoilta.

Peruukki3.jpg

8. Erittelen kampauksesta päällimmäiset hiukset ja alimmaiset hiukset. Aloitan kihartamalla alimmaiset hiukset. Harjaan hiuksen suoraksi, suihkutan siihen koko matkalta molemminpuolin hiuslakkaa ja rullaan hiuksen pahvisen lieriön ympärille. Kiinnitän lieriön hiuspinnillä ja odotan hiuslakan kuivumista. Irrotan lieriön vetämällä se varovasti alakautta pois ja rullaan kiharan auki kiharan suuntaisesti.

9. Kun alempi kerros on valmis, kiharran ylemmän kerroksen samalla tavalla. Mikäli sinulla on pahvilieriöitä todella paljon, voit kihartaa koko peruukin kerralla.

10. ja 11. Jatkan näin kunnes koko peruukki on kiharrettu. Peruukki näyttää melkoiselta kaaokselta vielä tässä vaiheessa, koska sitä ei ole siistitty.

HUOM! Kuvasta poiketen jätä päälaelle pieni alue suoraa hiusta, jota et kiharra ollenkaan.

Peruukki4.jpg

12. 13. ja 14. Viimeisenä vaiheena siistin peruukin edustavaan kuntoon. Kiharran huonon näköiset kiharat uudelleen ja asettelen kiharat siististi kiertämään koko päätä. Kampaan suorat hiukset lähtemään päälaelta tasaisesti ympäri peruukkia. Tästä syystä päälaelle kannattaa jättää suoraa hiusta. Suora hius on helppo asetella tyylikkäästi kiharoiden sekaan. Kiharalla hiuksella tämä ei tahdo onnistua. Koska hainhampaat ovat päälaella, tulee päälaesta korkea. Mikäli hainhampaat ovat valumassa kohti niskaa, nostan ne varovasti takaisin päälaelle.

IMG_3271.jpg

Valmis peruukki ei ole painava tai purista päätä, mutta tunnet kyllä hiusta olevan enemmän kuin normaalisti. Peruukki on hieman takapainoinen, joten vauhdikas pään heiluttaminen tuskin onnistuu ilman, että peruukki alkaa valua takaraivolle. Hiuspannalla voi edesauttaa peruukin päässä pysymistä.

Tällainen peruukki on todella muhkea kampaus!

- Satu