Vuosi lähestyy loppuaan ja Leikkipuiston vuosipäivitys alkaisi olla jälleen ajankohtainen. Puolivuotispäivitys jäi kesä-heinäkuun vaihteessa tekemättä, koska Ranska ja Japan Expo tuottivat sen verta paljon päänvaivaa, ettei moista ehtinyt ajatella. Noh, emme me nytkään julkaise koostetta vuoden/puolen vuoden suosikeistamme. Me julkaisemme neliosaisen juhlapäivityksen, jossa esittelemme tyylivalokuvia menneiltä vuosilta! Osa kuvista on joskus julkaistu täällä blogissa, mutta ne on myöhemmin siivouksen yhteydessä poistettu huonolaatuisina tms. Kaikki nyt julkaistavat kuvat on uudelleenkäsitelty ja näin ollen entistä ehompina teidän nähtävinänne. Aikaisimmat ovat noin vuodelta 2010.

Tämä juhlapäivitys ei tule olemaan meidän tyylihistoria. Meidän kahden yli 10 vuotta vanha tyylihistoria on aivan liian monimutkainen ja pitkä projekti toteuttaa näin lyhyellä varoitusajalla. Sellaisen tekstin laatiminen vaatii paljon enemmän valokuvia ja syvää itsetutkiskelua kuin mitä tälle projektille uhrasimme. Juhlapäivityksessä julkaistaan, kaikessa yksinkertaisuudessaan, hyviä tyylivalokuvia menneiltä vuosilta, ja esitellään kivoja vaatteisiin ja tyyliin liittyviä ideoita ja yksityiskohtia :). Toivomme valokuvien toimivan inspiraationa, muistin virkistyksenä ja herättävän positiivia tunteita teissä. Jos ei muuta, niin paljon myötähäpeää ja huonoja esimerkkejä sitten :´D.

Valokuvia meillä on paljon, kaikki kameralla kuvattu. Vaikka juhlapäivitykseen tulee vain parhaimpia otoksia, värikkääseen joukkoon mahtuu myös todella huonoja otoksia, hirveitä meikkejä, vielä hirveämpää kuvankäsittelyohjelman käyttöä ja asukokonaisuuksia, joita olisi voinut miettiä kahdesti. Tämä muistuttaa siitä, ettei kukaan ole täydellinen ja aina ei voi onnistua! Kun pukeutumisharrastuksen aloittaa (tai yleensä ottaen minkä tahansa harrastuksen), täytyy mm. sietää omaa taitamattomuuttaan, huonojen ideoiden huonoja seurauksia, ja hillitöntä halua olla tunnustetumpi ja hyväksytympi kuin mitä ansaitsee. Kun pukeutumisharrastuksen aloittaa, ei huomaa tällaisia asioita: Jos sinulta löytyy todellista intohimoa vaatteisiin, olet vain onnellinen kun saat pukeutua niihin ja tilanteesta riippuen jakaa harrastuksesi muiden kanssa sosiaalisessa mediassa tai galleriayhteisöissä. Mahdollinen häpeä tulee vuosia myöhemmin, mutta me kehotamme kaikkia olemaan häpeämättä. Se mitä on tapahtunut, sitä ei saa tekemättömäksi vaikka kuinka muistelee pahalla. Turha huokailla mennyttä, koska se oli silloin sellaista. Silloisilla välineillä ja taitotasolla, siinä ympäristössä ja vallitsevalla ideologialla ne asiat syntyivät ja minkäs sille mahdat. Tulevaisuus odottaa edessä päin kirjoittamattomana ja sille mahtaa kaikenlaista! Älkää ottako turhaa taakkaa itsellenne älkääkä tehkö sitä myöskään toisillenne. Kaikki eivät nimittäin osaa antaa itsestänsä hirveän hyvää kuvaa netissä - myös kirjaimellisesti katsoen. Palataan aiheeseen myöhemmin. Eläkää tässä hetkessä älkääkä turhia miettikö tuletteko häpeämään tätä parin vuoden kuluttua, sillä jos koko ajan ajattelee tällä tavalla, moni asia jää kokematta ihan suotta.

Päivi kertoi eräänä päivänä ihmisestä, kuka oli hänen suurin innoittajansa aloittamaan erikoistyylipukeutumisen. Tämä ulkomaalainen erikoistyylipukeutuja teki vahvoilla ja hienoilla tyylivalokuvillaan lähtemättömän vaikutuksen. Hän ei ollut kuuluisa eikä julkkis, ihan vain perus itsensäilmaisija kuka piti alternativesta. Lukiossa oleva Päivi päätti, että tuollaiseksi pitää tulla päästäkseen ilmaisunsa huipulle! Alkoi pitkä ja vaikea tie joka on jatkunut tähän päivään asti. Sillä polulla ei ole ollut yhtään oikoreittejä, vaan kaikki on pitänyt tehdä vaikeimman kautta. Ei kaduta. Jossakin vaiheessa innoittaja ei enää tehnyt uusia töitä. Selvisi, että häntä mm. pilkataan hänen ulkonäkönsä vuoksi. Vuosien jälkeen Päivi sattumalta huomasi innoittajansa netissä - ei uusia töitä, pelkästään vanhoja valokuvia. Päivi mietti miksi ei koskaan sanonut innoittajalleen, miten paljon tämän ilmaisu hänelle merkitsi? Katso millainen minusta tuli, hurjan onnellinen ja kaunis, ja se on mm. sinun ansiotasi! Et saa koskaan lopettaa sillä ainakin minä uskon sinuun ja pidän töitäsi upeina! Se on nimittäin sillä tavalla, että kun joku lopettaa, homma myös aika usein jää siihen. On melko turhaa odottaa uutta materiaalia, kun joku on turhautuneena ja mahdollisesti täysin nöyryytettynä todennut jo vuosia sitten, että tämä oli tässä.

Joten rakkaat lukijat: Jos jonkun työskentely merkitsee teille paljon, kertokaa se hänelle! Oli sitten kyse bloggaajasta tai vaikka leipäjonon työntekijästä. Vaikka erikoistyylejä, cosplayta ja mitä vain tehdään ennen kaikkea itsensä vuoksi, positiiviset sanat kannustavat aina. Jos/kun tämä henkilö sitten joskus lopettaa, muistaa hän sinut ja pitää työtään tärkeänä sen sijaan, että katuu tai vähättelee. Merkitsimpä sentään jollekulle jotakin ^_^. UruharaFC on vuosien aikana saanut jonkin verran ihailijoiden huomiota osakseen. Olemme pahoillamme, mutta meiltä menee aina pasmat ihan sekaisin kun joku ilmaisee arvostuksensa ´^^.

Tästä pääsemme edellisen aiheen vastakohtaan, eli pahasti sanomiseen. Kuten kerroimme, kaikki eivät osaa antaa itsestänsä hirveän hyvää kuvaa netissä. Meidän mielestä ihmisen voi oppia tuntemaan kunnolla vain kasvotusten. Tällöin se, että joku on vähän ääliö netissä kuvan tai tekstin muodossa ei tarkoita, että koko ihminen ja hänen tuotantonsa on tuomittava koko loppuelämän ajan. Sama tyyppi voi kasvotusten olla todella älykäs ja tyylikäs, mutta ulosanti nettiin ei nyt vain onnistu. Sama tyyppi voi muuttua paljonkin vuosien aikana, ja silloin naurettavat työt ovat nyt hienoja ja lapselliset mielipiteet kypsyneet. Jos mitään muuta ette uutena vuotena keksi luvata, niin luvatkaa antaa menneitä anteeksi ja aloittaa puhtaalta pöydältä tällaisten tyyppien kanssa. Sen sijaan, että kiusaatte, juoruatte tai roikutte seuraamassa netin draamoja niin että tulee kaikille oikein paha mieli, menkää ja jutelkaa kivoja ystävienne tai perheenjäsentenne kanssa. Kertokaa heille, keitä arvostatte, miten paljon näiden työ merkitsee teille (ks. edellinen kappale). Muistakaa, että ääliön maine pysyy pitkään, ja kuka haluaa vapaaehtoisesti olla ääliö? Joskus pahin ääliö on kuitenkin se, kuka ei päästä menneistä irti ja kieltäytyy näkemästä nykyhetkeä.

 

Ja sitten itse asiaan! Kuvat eivät tule vuosilukujärjestyksessä, vaan niitä on jaettu teemojen mukaan. Ensimmäinen teema on valokuvat, joita emme saaneet kovin hyvin kategorisoitua. Söpöhöpöilyä ja uniikkitöitä.

2010%20%2810%29.jpg

Päivi ja "motoilun" (eli muotoilun) AMK. On vuosi 2010 ja vappu, jota varjostaa uutiset Savonniemen kampuksen koulutusalojen vähentämisestä. Siinä eivät paljoa mielenosoitukset auttaneet, kun mm. teatteripuvustus ja vaatetussuunnittelu lakkautettiin ja siirrettiin(?) Kouvolaan. Koska pinkki oli muotoilun tunnusväri, myös Päivi oli pistänyt sitä asuunsa.

AlternativeSatuSweetSinitukka.jpg

AlternativeSatuSweetPinkkitukka.jpg

Joulukuu 2011. Satu lähti joululomille ja otti mukaansa kaksi peruukkia, yhden paidan, kaksi mekkoa, ja korut ja sukat. Koko joulun hän käytti näitä vaatteita vaihdellen osia keskenään. Ei se sen kummempaa vaadi.

RSCN3403.jpg

Mikäli joku pisti jo tässä kohtaa merkille Satun kovin ruskettuneen näköisen ihon, niin tietokoneenne värisasetuksissa ei ole mitään vikaa. Satu vietti suurimman osan ajastaan ruskettuneena vuosien 2010-2014 aikana. 2014 Satun kauhuksi hänen käyttämäänsä ruskettavaa voidetta ei enää löytynyt kaupan hyllyiltä. Siitä lähtien Satu on kokeillut muita ruskettavia voiteita, mutta ei ole löytänyt tämän tietyn ruskettavan voiteen veroista. Rusketusta tullaan näkemään todella paljon näiden päivitysten yhteydessä, joten parempi tottua jo tässä vaiheessa.

AlternativeSatuKes%C3%A4s%C3%A4%C3%A4t.j

Kuvissa näkyvä sininen peruukki oli Satulle kovin rakas, mutta nyt on aika siitäkin jättänyt.

IsTrulyOutrageous.jpg

Murhe ei kauaa kestänyt, sillä Satu sai uuden sinisen peruukin.

AlternativeSatuRuskeasinivalkea.jpg

TurkoosiPinkkiRokkari.jpg

TareGumiVaahtokarkki.jpg

9.11.jpg

Vuonna 2012 valokuvia julkaistiin täällä blogissa (joka silloin tunnettiin nimellä Kandi & Cyber) tällaisissa kahden kuvan yhdistelmissä. Kahta valokuvaa oli vaikea mahduttaa rinnakkain niin, että kokovartalokuva näkyi riittävän isona ja kasvokuva taas riittävän pienenä. Ilmankos systeemistä luovuttiin.

29.12.jpg

Vuodesta 2011 alkaen Satu ei ole päässyt eroon ihastuksestaan kaikkea söpöhöpöä kohtaan. 2012-2013 tyyli nytkähti eteenpäin ja yksinkertaiset mekot ja paidat saivat seurakseen kerroksia, kerroksia, kerroksia ja näyttäviä kampauksia. Toppeja, kauluspaitoja ja villatakkeja sai leikiten puettua päällekkäin monta kerrosta. Hyvin pysyi lämpimänä, mutta parhaiten suojaa saivat jalat. Jalkoihin saa puettua yhtä jos toista sukkaa ja säärystinsä. Tälle Satulla on ihan oma nimikin: sukkaaminen. Kun Satun nykypäivän kuvia katsoo, huomaa ettei vaatteiden kerrostaminen ei kadonnut mihinkään.

KeltaLilaPinkkiPastelli.jpg

Monet peruukit Satu "värjäsi" itse ompelemalla niihin kiinni toisenväristä hiusnauhaa. Peruukeista koskemattomana säilyi useissa kuvissa näkyvä vaalea latvoistaan hapsottava peruukki. Alunperin cosplayhin hankittu ja vääränlaisena saapunut peruukki palveli aina yhtä tyylikkäänä monta vuotta ennen kuin Satu myi sen pois.

FairyKeiOikea.jpg

Viimeisiä valokuvia ennen kuin Satu luopui mustasta väristä söpöissä tyyleissään.

MustaaPastellia.jpg

BlackSwam.jpg

Ylhäällä oleva kuva on kuvaustietojen mukaan vuodelta 2012. Alhaalla oleva kuva Päivistä mustassa peruukissa on otettu noin neljä vuotta sitten 24.12.2012. Sinihiuksinen monsteri eli Päivi eli muotoilun tuutorvastaava on uusien tuutorien koulutustilaisuudessa Mikkelissä. Vuosi on 2010 ja oli todella ok näyttää koulussa tai tuutorkoulutuksessa tällaiselta. Huomatkaa silmälasit.

P%C3%A4iviJoulu2012.jpg

Satu värjäsi hiuksensa mustiksi vuonna 2008. Vuotta myöhemmin hän otti käyttöönsä klipseillä kiinnitettävät hiuspidenteet ja vuoteen 2010 asti Satulla oli pitkät paksut mustat hiukset. 2011 aikana Satu luopui hiuspidenteistä ja vaalensi ensin otsahiuksensa, sen jälkeen koko tukkansa ja lopulta värjäsi hiuksensa oranssiksi. Idean tähän Satu sai oranssista peruukistaan, jota hän tykkäsi silloin käyttää. Nykyään Satu ei liiemmin välitä oranssista väristä. Tämän jälkeen Satun päässä on ollut vähän mitä väriä milloinkin, mutta pääsääntöisesti hän on pysynyt vaaleahiuksisena. Blondi Satu joutuu taistelemaan pahan ongelman kanssa: Vaaleahiuksisena hiukset tuppaavat katoamaan valokuvissa vaaleisiin seiniin tai pilviseen taivaaseen. Villeimpänä vetonaan Satu ajoi hiuksensa pois keväällä 2014 jättäen jäljelle vain otsahiukset. Tässä kuvassa Satulla on kampaus, joka on edelleen hänelle tyypillinen:

Gundalian.jpg

Siinä kaikki tällä kertaa <3. Huomenna lisää valokuvia ja turinoita menneiltä vuosilta.

 

- Päivi & Satu