Heippa äiti ja iskä!

IMG_4347.jpg

Terveisiä täältä Japanista! Meillä on ruokaa, lämmintä, puhtaita vaatteita, rahat riittävät ja saamme nukutuksi, joten ei syytä huoleen. Päivä on 3.1.2017 ja kello 23:10. Televisiosta tuli ohjelma, jossa kilpailijat eivät saa nauraa täysin koomisissa tilanteissa. Muuten tulee pampusta. Tästä voitte päätellä, että kämppämme televisio toimii.

IMG_4400.jpg

IMG_4391.jpg

Uusi vuosi alkoi meille täysin uusilla kokemuksilla. 1. päivä menimme Harajukuun! Harajuku on alue Tokiossa, joka on tunnettu persoonallisesta katumuodistaan. Muutkin ihmiset olivat lähteneet liikkeelle alennusmyyntien innoittamana: Kaduilla oli väkeä tungokseksi asti! Onneksi kaupat eivät olleet niin turvoksissa kävijöitä. Sekaan mahtui hyvin ihastelemaan mitä erikoisempia vaatteita ja koruja. Valokuvia emme kaupoista tai niiden tavaroista voi näyttää, koska kuvaaminen on kielletty lähes kaikkialla. Ymmärrämme syyn hyvin. Turismi on vuosien aikana valitettavasti terrorisoinut Harajukun alternativepukeutujia melkoisesti. Tapahtuu juuri niitä juttuja, miksi myös Von Aidainder on kieltänyt kuvaamisen, mm. ideavarkauksia ja kiusantekoa.

IMG_4336.jpg

Taheshita Streetille mahduimme vasta illalla.

Kun Suomessa menee ostarille, paikkakunnasta riippumatta kaupat ovat melkolailla niitä samoja. Vähintään yksi H&M, urheiluvälineliike, Glitter tai Ninja, kirjakauppa, kioski... Ostari, jolla kävimme, oli kuin taivas! Erikoistyylimyymälöitä oli kylki kyljessä <3! Laadukkaiden ja kalliiden alttituotemerkkien upeasti sisustetut myymälät ja kauniisti puetut myyjät sopivat saumattomasti yhteen kuin astiasarja.

IMG_4340.jpg

ehkä söpö on vaatekauppa Harajukussa.

Kauniit kaupat ja niiden kauniisti näytillä olevat tavarat herättivät ostohysteriaa. Kaikki Suomessa niin kaukainen oli nyt helposti saatavilla suoraan nenän edessä! Jos ei saa mieleisiään tyylikamoja Suomesta, Harajukussa tulee helposti hulluksi ja ostaa itsensä köyhäksi tunnissa – tai parissa minuutissa. Katselimme muovista kaulakorua, joka maksoi sellaiset 40 euroa. Hinta ei ollut yllätys. Alternativetavara maksaa tuon verran, koska ainakin Harajukussa kaikki oli just eikä melkein. Ne vaatteet ja asusteet eivät olleet mitään krääsää, vaan aitoa kamaa. 

IMG_4365.jpg

Huolimatta tarjonnasta emme ostaneet mitään. Pistimme merkille kiinnostavia tavaroita, mutta emme vielä tehneet hankintoja. Ainoa mitä Satu osti, oli kaksi Milla pupua <3.

IMG_4402.jpg

Milla puput alkavat olla harvinaisia Suomessa, mutta Japanissa tämä söpö puputyttö löytyy edelleen kaikkialta, jopa nuudelipurkin kyljestä. Nämä puput ovat Harajukun isosta lelukaupasta Kiddy Landista.

IMG_4398.jpg

Tulemme aivan varmasti vielä palaamaan Harajukuun ja sen jälkeen lisää juttua sieltä. Valokuvia olkaa hyvä!

IMG_4393.jpg

IMG_4344.jpg

IMG_4356.jpg

IMG_4313.jpg

IMG_4387.jpg

IMG_4378.jpg

IMG_4358.jpg

IMG_4390.jpg

IMG_4385.jpg

Seuraavassa päivityksessä tehdään hukkareissu Gamoon, "hermoromahdus" ja tanssivia leijonia!

 

- Päivi & Satu

IMG_4404.jpg