Tänään painamme "Julkaise" nappia näin vasta illalla (Japani 22:30, Suomi 15:30), koska olemme olleet koko päivän reissussa. Matkustimme Nagoyaan vuorokauden mittaiselle visiitille. Viimeksi kävimme Nagoyassa 2013 World Cosplay Summitissa.

Sunnuntaina kehnoa säätä uhmaten päätimme lähteä käymään Furusato Matsurissa Tokyo Domessa. Furusato Matsuri on perinteisen japanilaisen ruuan messutapahtuma. Tokyo Dome on baseball stadioni, jonka lähiympäristöön on noussut melkoinen puuhamaa. Baseball on todella suosittua urheilua Japanissa.

IMG_4820.jpg

Domen tuntumassa on mm. ravintoloita, lasten sisäleikkipaikka ja kauppoja, kuten sarjakuvakustantamo Shonen Jumpin sarjakuvien oheistuotteille omistettu Jump shop.

IMG_4808.jpg

IMG_4810.jpg

IMG_4812.jpg

IMG_4813.jpg

Kamehameha!

IMG_4816.jpg

Ja Frieza roskakori.

IMG_4818.jpg

Kauppojen ja ravintoloiden lisäksi domen vieressä on pieni huvipuisto.

IMG_4822.jpg

IMG_4827.jpg

IMG_4825.jpg

Furusato Matsurin yhteydessä oli paljon musiikkia ja tanssia.

IMG_4828.jpg

IMG_4862.jpg

IMG_4831.jpg

IMG_4834.jpg

IMG_4841.jpg

Valitettavasti messuilla ei oikein pystynyt katsomaan mitään, koska ihmisiä oli niin paljon! Sitä vain valui massan mukana eteenpäin eikä yrittänyt tunkea katsomaan kojuja - eivät ne tosin kovin jännittäviltä näyttäneetkään. Ruoka ei ole meidän juttu.

IMG_4843.jpg

IMG_4844.jpg

Messuilla piti olla japanilaisia maskotteja (tunnetaan myös nimellä yuru-chara), mutta me löysimme vain yhden.

IMG_4852.jpg

IMG_4848.jpg

IMG_4854.jpg

Furusato Matsuri ei täyttänyt vatsaamme tai rikastuttanut elämäämme, joten lähdimme melko pian junalla Uenoon.

Uenossa heti aseman vieressä on iso lelukauppa JOSTA LÖYSIMME BEYBLADE BURST KIEKKOJA!!! Siinä on rekvisiittaa tuleviin cosplayasuihin - mainittakoon jo tässä vaiheessa, että emme aio cossata Xhakaa. Xhakalla on aivan liian poikkeava vartalorakenne meihin verrattuna. Ostimme kiekon, koska Xhaka on meidän molempien lempparihahmo Burstista.

IMG_4875.jpg

Kiekoissa on Beyblade Burstista tuttu kolmeen palaan hajoaminen ominaisuutena.

IMG_4925.jpg

Lelukaupan jälkeen lähdimme etsimään karkkikauppaa (minkä ikäisiä me ollaan?). Hetken harhailtuamme sateisilla kaduilla oikea osoite löytyi. Siellä oli kyllä mistä valita! Makeisia ei myyty irtokarkkeina, vaan pakkauksissa.

IMG_4865.jpg

Lopulta ostimme tuliaisiksi tällaisia japanilaisilla hahmoilla varustettuja makeisia.

IMG_4879.jpg

Isoissa "hahmoissa" on pähkinöitä ja pienissä karkkeja :).

IMG_4881.jpg

IMG_4867.jpg

IMG_4869.jpg

Kenkäkauppa. Koska kabuki.

IMG_4874.jpg

Ka-bu-ki!

IMG_4873.jpg

Japanissa kolikkoautomaatteja ja/tai niistä saatavia esineitä kutsutaan nimellä gashapon. Laitetaan kolikko sisään, väännetään vivusta "gacha", ja sitten pallo tipahtaa automaatista "pon". Nimi tulee automaatista lähtevistä äänistä.

IMG_4870.jpg

Päivän aterian söimme sellaisessa ravintolassa, missä ruoka "tilataan" automaatin kautta. Automaattiin laitetaan haluamansa annoksen verran rahaa, ja automaatti tulostaa pienen kuitin. Kuitti annetaan henkilökunnalle, ja he tekevät sinulle annoksen kuitin perusteella. Ruuan voi syödä ravintolassa tai ottaa mukaan. Tällaiset ravintolat ovat tunnettuja runsaista mutta halvoista aterioistaan. Mustassa kipossa on misokeittoa, ja kulhossa lihaa ja riisiä.

 

Maanantaina lähdimme Harajukuun katselemaan "ikääntulemispäivää", Seijin no Hi. Vuoden toisena maanantaina 20-vuotiaita naisia juhlitaan ja tämän kunniaksi he pukeutuvat furisode kimonoihin. Furisodeissa on pitkät hihat ja yleensä niihin pukeutuvat nuoret naimattomat naiset.

Aloitimme päivän käymällä Harajukussa Meiji Jingussa. Meiji Jingu on pyhättö, miksi kuvassa näkyvän portin jälkeen kamera meni laukkuun ja keskityimme olemaan asiallisesti. Kaikki eivät olleet yhtä huomaavaisia: Jotkut turistit räppivät meistä kuvia täysin hävyttömästi. Emmekö me näytä sen verta länsimaalaisilta, että osaisimme englantia? Silloin voisi kysyä lupaa valokuvaan (ja saada kieltävän vastauksen)? Pyhätön porteille kuljetaan sillan, Jingu Bashi, ylitse. Ennen sillalla hengaili Harajukun katumuotinuoriso - nykyään ei enää kukaan koska turistit ovat raivostuttavia. Ymmärryksemme 110% japanilaisten puolella.

IMG_4884.jpg

Anyways, kaikki portin sisäpuolella oli todella kaunista <3.

IMG_4886.jpg

Kauppakeskus Laforetin kulmalla oli jälleen Päivin karkkikauppa, eli käytettyjä kimonoja ja yukatoja yms. myynnissä.

IMG_4892.jpg

Koska valokuvata ei saa oikein missään, kaikki "Tässä saa kuvata!" mainosseinämät ovat tervetulleita ja me hyökkäämme niihin välittömästi. Tämä seinä löytyi Sanrio kaupan edestä.

IMG_4896.jpg

IMG_4911.jpg

Huppari ja hame: Listen Flavor

IMG_4897.jpg

Kävimme syömässä kakigoria, eli jääsohjoa, jälkiruokaravintola Yukinohanassa. Kerrassaan upeita ja herkullisia annoksia! Suunnittelimme kakigorikoneen ostoa ja bisneksen aloittamista Savonlinnan kesätorilla.

IMG_4916.jpg

Päivän päätteeksi vierailimme Tokion asemalla. Kaikkien mahdollisten hahmokauppojen joukosta löytyi myös Miffy Shop, jossa myytiin kaikkea tähän pieneen puputyttöön liittyvää - jopa eri kokoisia Milla darumia. Satu rakastaa niitä jo nyt.

IMG_4921.jpg

Satu rakastaa myös pieniä hiuksiin kiinnitettäviä koristeita. Kun palaamme Japanista, Satulla on paljon täytettä tukkaan.

 

- Satu & Päivi