IMG_5234.jpg

Jälleen on yksi päivä vierähtänyt illan puolelle täällä Japanissa. Kello on 15:43 Suomen aikaa, ja 22:43 Japanissa. Tänään kävimme Harajukussa, eilen Ikebukurossa ja toissapäivänä Ginzassa.

Ginza on shoppailuparatiisi kalliiden merkkituotteiden ystäville. Isoissa kaupoissa lukee sellaisia nimiä kuin Louis Vuitton, Tiffany & Co, Chanel... Me matkustimme Ginzaan kabukiteatteri Kabukizan vuoksi. Teatterin yhteydessä on mm. kabukiaiheinen näyttely ja myymälöitä. Lyhyen kylmässä säässä harhailun jälkeen Päivi osoitti kadun päässä olevaa valkoista tornitaloa "Tuo näyttää ihan siltä rakennukselta, joka on niissä netissä olevissa kuvissa, olisikohan teatteri siellä?". Kabukiza myönnettävästi sijaitsee, hyvänä maamerkkinä toimivan, valkoisen tornitalon juurella. Sisäänkäynti näyttelyihin ja myymälöihin ei ole sama kuin teatteriin.

IMG_5231.jpg

Kun astui rakennuksen aulaan, siellä ei ollut mitään, ei edes opasteita. Vähän kuumotti mennä liukuportaisiin, mutta onneksi alakerrasta löytyi myymälät ja hissi yläkerran näyttelyyn. Suurin osa myymälöiden tuotteista oli syötävää.

IMG_5181.jpg

Yläkerran näyttely oli melko hintava kokoonsa nähden. Näytteillä oli vähän rekvisiittaa, kuten näytelmissä käytettäviä eläimiä - tai siis eläinasuja. Esimerkiksi hevosta esittää kaksi ihmistä (etu- ja takakaviot). Siinä roolissa pitää jaksaa kantaa näyttelijää ja tarvittaessa nousta takajaloilleenkin :).

IMG_5182.jpg

Pukuja oli esillä vain yllä olevan kuvan esittämä määrä. Tämä harmitti suuresti Päiviä. Koulutuksensa vuoksi hän on kiinnostunut rooliasuista, ja olisi halunnut nähdä todella paljon enemmän asuja.

IMG_5183.jpg

Näyttelyssä pyöri videoita kabukiteatterista, ja kengät riisuttuaan pääsi vierailemaan pienellä lavalla. Videokameralle tallentui Päivin ja paperisen päivänvarjon koominen kabukinäytös, jossa oli kaikkea mahdollista kieroon katsomisesta dramaattiseen kallistumiseen.

IMG_5209.jpg

IMG_5201.jpg

IMG_5229.jpg

Kabukizassa noin 10 euron hintaan pääsee katsomaan yhden näytöksen kabukinäytelmästä. Joku päivä sitten kun olemme pukeutuneet hyvin yms. pitää käydä sivistämässä itseään ^^.

IMG_5218.jpg

IMG_5216.jpg

IMG_5215.jpg

Akihabaran kautta takaisin kämpille. Ostimme matkamuistomyymälästä tuollaisen oviaukkoon laitettavan verhon joka kantaa nimeä noren. Se tulee näyttämään niin hyvältä keittiössämme!

IMG_5242.jpg

Tämän lisäksi ostimme leijonapurkin - joka sisälsi kuivattua levää. Uusia makuelämyksiä.

IMG_5425.jpg

Muuta suuhunpantavaa: Harajukussa Takeshita Streetillä sijaitsee överisöpö karkkikauppa Candy A*Go*Go!. Tikkareita sieltä.

IMG_5169.jpg

Ja tuliaisia Tokion asemalta: Suosittu Tokyo Banana ja Kurotama

IMG_5170.jpg

Tokyo Banana on pehmeä leivonnainen, jonka sisällä on banaanin makuista täytettä. Herkkua! Kurotama on kananmunalta näyttävä leivonnainen, jonka  sisällä on mustaa seesaminsiemen tahnaa.

Seuraavassa päivityksessä mennään Ikebukuroon!

 

- Päivi & Satu