IMG_63132.jpg

Hyvää huomenta! Tämä on viimeinen päivämme Japanissa :(. Huomenna maanantaina lento lähtee takaisin Suomeen 11:30, ja on perillä 15:00 samana päivänä, koska aikavyöhykkeet. Tuntuu ikävältä palata, mutta jos jäisimme, tästä tulisi arkea ja loma on arkea kivempaa. Blogiin päivittyy vielä muutamia artikkeleja Japanista. Juttua on sen verta paljon jäljellä, että osa täytyy päivittää kotimaan kamaralta.

IMG_6407.jpg

Tässä päivityksessä menemme Harajukuun, Ginzaan ja Kabukichoon. Harajukusta on näyttää muutama katumuotikuva ja vähän ostoksia.

IMG_62492.jpg

Tässä näemme Satun (tieteellinen nimi: Semu Stu Satuma) itselleen luontaisessa ympäristössä. Loistavan suojavärinsä ansiosta Satu pystyy maastoutumaan värikkäisiin ja yksityiskohtaisiin taustoihin. Satuja voi havaita Suomessa Savonlinnan alueella ja Japanissa Harajukun alueella.

IMG_6229.jpg

Tässä vuorostaan näemme Satun sisarlajin Päivin (tieteellinen nimi: Panku Panku). Päivi kuuluu piikkinahkaisten heimoon. Päivejä voi havaita kangaskauppojen läheisyydessä. Yleensä laji on rauhallinen, mutta tuntiessaan itsensä uhatuksi Päivi nostaa hiukset pystyyn ja varoittaa lähestyjää ärhentelemällä.

IMG_6279.jpg

IMG_6307.jpg

IMG_6300.jpg

Ostimme ison tikkarin tuliaisiksi, muutamia koruja, sukat ja sukkien ylhäällä pitimet, sekä askarteluun tarkoitettuja välkehteleviä sydänmiä :). Piikkisukkanauhoista täytyy mainita sen verran, että täällä sai kaksi tuollaista siihen hintaan, millä ei saa Suomessa edes yhtä.

IMG_6315.jpg

Ja muutamia pinssejä Päiville.

IMG_5654.jpg

 

Seuraavaksi menemme Ginzaan. Onnistuimme lopulta löytämään siellä sijaitsevan ison Hakuhinkan lelukaupan nimeltänsä Toy Park.

IMG_6348.jpg

Useissa kerroksissa oli kaikenlaista: Pehmoeläimiä, tuotemerkkipehmoleluja, pikkuautoja, robotteja, Star Wars -hahmoja, animefiguureja, nukkeja... Heti oviaukon vieressä myytiin karkkia.

IMG_6355.jpg

IMG_6361.jpg

Japanin oma Barbie on Licca-chan. Animehahmoa muistuttavasta tytöstä löytyy jos minkälaista nukkea. Nuket ovat yleensäkin suosittuja Japanissa ja täältä löytyy monenlaista isosilmäistä ja herkännäköistä tyttöä niin lasten leikkeihin kuin aikuisten keräilytarkoituksiinkin. Mikäli pakkauksesta ei löydy mieluista nukkea, voi sellaisen koota käymällä ostamassa itselleen haluamansa nuken osaset. Vaihtoehtoja löytyy laidasta laitaan söpöstä mekkoon puetusta pikkutytöstä aina uhkeapoviseen puolen jalan korkuiseen puputyttöön.

IMG_6359.jpg

IMG_6364.jpg

IMG_6352.jpg

IMG_6351.jpg

IMG_6367.jpg

IMG_6375.jpg

 

Sitten Shinjukuun. Etsimme muutamia kauppoja, ja lopulta menimme pyörimään Kabukichohon.

IMG_6378.jpg

Kabukicho on Shinjukun ns. punaisten lyhtyjen alue, josta löytyy yhtä jos toista palvelua sekä miehille että naisille. Pääsääntöisesti alue sisältää seuralaisravintoloita ja -baareja. Hostit ja hostessit ovat seuralaisia, joita voi ostaa itselleen illan viihteeksi. Hyvin usein he toimivat tietyn ravintolan tai baarin nimissä, eli saadakseen seuraa, täytyy mennä johonkin näistä ravintoloista tai baareista. Monilla kanta-asiakkailla on omat suosikkimestansa ja täällä suosikkiseuralaisensa. Halpaa ei lysti ole, sillä yhden illan baarireissu voi kustantaa useita satoja euroja.

IMG_6387.jpg

Seinät olivat täynnä mainoksia erilaisista seuralaispaikoista. Meidän kameraan tallentui pääsääntöisesti miesvoittoisia valokuvia. Seuralaisen työtä pidetään yleensä maltillisena. Seuralaisen tehtävä on ensisijaisesti pitää seuraa, eli jutella asiakkaan kanssa, tarjota tälle juotavaa ja myös vahtia, ettei seuralaisen tili mene miinuksen puolelle illan aikana. Seuralaisen halailu, suukottelu tai yleensä ottaen käpälöinti ovat kiellettyjä, josko tätäkin varmasti tapahtuu. Se mitä työajan jälkeen puuhataan asiakkaiden kanssa, onkin ihan eri juttu.

IMG_6383.jpg

IMG_6390.jpg

IMG_6400.jpg

IMG_6391.jpg

IMG_6402.jpg

Olimme liikkeellä alkuillasta, joten emme nähneet kovinkaan paljoa mitään. Illan edetessä monista paikoista tulee seuralaisia houkuttelemaan ihmisiä kaduilta illanviettoon heidän ravintolaansa. Asiakaskunnassa kiinnitetään yleensä huomiota varakkaan näköisiin henkilöihin eli viimeisenä meihin, joten saimme kuljeskella ulkona ihan rauhassa. Seuralaispaikkojen valikoimaan voi tutustua ottamalla mukaansa ilmaisia esitelehtiä, joihin on listattu kaikki alueen seuralaispaikat ja usein myös suositut seuralaiset. Lehtiset ovat japaniksi. Kuvassa näkyvä vino pino japanilaista rockmusiikkia ja seuralaispaikkoja käsitteleviä esitteitä lähtee tuliaisiksi aiheista kiinnostuneelle ystävällemme. Mainittakoon, että myös Satu on kiinnostunut, ei toimimaan seuralaisena, vaan yleensä ottaen seuralaiskulttuurista.

IMG_6411.jpg

Poikkesimme pelihalliin ja voitimme vähän lisää pieniä muovisia kissoja + lisää onnenpussukoita. Nyt meillä on kaikki kuusi kissaa :).

IMG_6412.jpg

Satun suosikkikissa on tuo musta. Hän antoi sille nimen Evil Cat, Paha Kissa, koska se näyttää niin ilkeältä.

 

- Päivi & Satu