IMG_5244.jpg

Hyvää huomenta! On 18.1.2017, keskiviikko, ja kello on 13:00 Japanissa ja 6:00 Suomessa.

15.1 lähdimme käymään Ikebukurossa. Olemme vierailleet siellä vain kerran aikaisemmin: 8.1 sunnuntaina illalla kun vettä satoi kaatamalla ja oli jäätävän kylmä X_X. Sunnuntaina sää oli hyvä ja lähdimme etsimään paikkaa nimeltänsä Sunshine city (Auringonpaiste kaupunki). Pienen harhailun (jälleen) jälkeen kysyimme paikalliselta korttelipoliisilta apua. Koban nimellä tunnettuja korttelipoliiseja on ainakin jokaisessa suuremmassa kaupungissa ja heidät löytää yleensä pienistä kopeista asemien läheltä. Kobanit ovat melko kielitaidottomia, mutta tällä kertaa elekieli riitti neuvomaan meidät oikeaan suuntaan. Loppumatka piti pärjätä ulkomuistilla.

IMG_5249.jpg

Sanrion kauppoja löytyy kaikkialta. Niissä on mukava vierailla ultrasöpön sisustuksen vuoksi, mutta emme välitä juuri ollenkaan omistaa Sanrion tavaroita.

IMG_5255.jpg

Ikebukuro on nörttipiireissä tunnettu fujoshi kulttuuristaan (fujoshi = mätä tyttö). Tähän kulttuuriin kuuluu mm. poikien välisen rakkauden ihannointi ja yleinen fanityttöily animesarjoja kohtaan. Hyvä esimerkki on Kuroko's Basketball (alla): urheilua, yhteishenkeä, mielenkiintoisia persoonia ja tyttöjen silmissä komeita animepoikia. Tästä vielä parempi esimerkki on värikkäät ja syntisen komeilla animemiehillä varustetut idolisarjat. Musiikkia ja silmänruokaa teinitytöille. Samanlaisia sarjoja tehdään myös miehille naislaulajilla. 

IMG_5263.jpg

IMG_5266.jpg

IMG_5274.jpg

IMG_5268.jpg

Fanituskulttuuri oli jakanut pelihalleja kahtia: Osa ufo catcher- ja arcadepelihalleista oli selvästi tytöille koska niistä pystyi voittamaan vain idolipoikakamaa. Yhdessä pelihalissa henkilökunta oli puettu cosplayasuihin.

IMG_5291.jpg

IMG_5292.jpg

IMG_5281.jpg

IMG_5295.jpg

Ylhäällä olevassa valokuvassa näkyy Otome Road. Bongasimme monta tyttöä ita bag -laukkuilla. "Auts laukku" on reppu tai laukku, joka mätetään täyteen fanitavaraa - laukulle tulee äkkiä kivuliaan paljon hintaa. Pinssejä, maskotteja, isoja ja pieniä avaimenperiä, kuvia... Nykyisissä laukuissa on muovinen läpinäkyvä kyljen kokoinen tasku, jonka sisältä kallisarvoiset fanitavarat eivät pääse putoamaan maahan ja katoamaan. Otome Roadin kaupat olivat täynnä pinssejä ja avaimenperiä juuri tällaisia laukkuja varten.

Meidän päämäärämme ei ollut pinssit, vaan Sunshine cityn ostoskeskus.

IMG_5293.jpg

IMG_5309.jpg

Monikerroksisesta Sunshine citystä löytyy mm. Flower Miffy - kukkakauppa, jonka teemana toimii Miffy-pupu <3.

IMG_5347.jpg

IMG_5350.jpg

IMG_5322.jpg

IMG_5304.jpg

IMG_5325.jpg

Iso Pokémon Center sijaitsee myös Sunshine cityssä!

IMG_5329.jpg

IMG_5330.jpg

IMG_5332.jpg

IMG_5341.jpg

IMG_5334.jpg

IMG_5339.jpg

IMG_5342.jpg

IMG_5343.jpg

IMG_5583.jpg

Pokémon kuuluu sellaisiin asioihin, joista emme liiemmin välitä. Moni muu sen sijaan välittää, koska Pokémon Centerissä oli sellainen ruuhka, että hyvä kun sekaan mahtui! Siellä oli kaikkea faneille. Opimme, ettei noihin pehmoleluihin kannata koskea: Ne ovat taivaallisen pehmeitä ja heti haluaa yhden itselleen.

IMG_5368.jpg

Illalla lähdimme Shinjukuun. Wasabi senpain yksi matkakohteista oli kuuluisa Janice Wongin jälkiruokabaari, joka hemmottelee kävijänsä makuaisteja kaikilla jännillä makuyhdistelmillä ja erikoisilla jälkiruoka-annoksilla.

IMG_5363.jpg

Satu tilasi Cassis Plum annoksen, joka oli sorbettimainen ja hyvin makea.

IMG_5361.jpg

Päivi tilasi tiramisua ja teetä.

IMG_5360.jpg

Ja sitten ei syötäviin ostoksiin:

IMG_5383.jpg

Ikebukurossa vieraillessamme Satu huomasi Tokyo hand sekatavaratalon. Aina kun Satu löytää Tokyo handin, hänen pitää mennä katsomaan millaisia tarroja siellä on. Meitä lykästi ja Satu löysi mieleisiään supersöpöjä tarroja (+ Päiville parit kabukitarrat).

IMG_5392.jpg

Kimonoon pukeutunut pupu Miffy Flowerista.

IMG_5398.jpg

Satun pupuriippuvuuden pahentuessa seuraavana päivänä suuntasimme Harajukuun. Ensin kävimme Meiji Jingussa ostamassa tuliaisia. Tämän jälkeen suuntasimme Kiddy Landiin ostamaan viimeisen pupun Satun Miffyt Japanista -kokoelmaan.

IMG_5400.jpg

6% Dokidoki on tunnettu persoonallisista ja söpöistä tuotteistansa. Mikäli on kiinnostunut värikkäästä ja erikoisesta vaatetuksesta, tänne kannattaa ehdottomasti suunnata Harajukussa! Kauppa ei sijaitse yhdelläkään Harajukun pääkaduista, vaan perille löytääkseen täytyy kävellä hieman sivukujilla.

IMG_5407.jpg

6% Dokidokista Satu löysi kivan hameen, joka näkyy valokuvassa hänen päällänsä. Doki doki on japanilainen ääniefekti ja tarkoittaa sydänmen tykytystä. Kun rakastuu, sydän lyö doki doki <3! Laatumyymälän tunnistaa huippuhyvästä palvelusta, jota sai mm. 6% Dokidokista. Vaaterekeissä on pelkästään mallikappaleita: Ostettu tuote annetaan varastosta muovipussissa täysin hiplaamattomana yksilönä.

IMG_5420.jpg

Harajukun sivukujilta löytyy kaikkea kivaa. Hoppe-chan on japanilainen, pisaran muotoinen hahmo, jolle löytyy oma kauppa jahka ensin kapuaa riittävän monet portaat ylöspäin. Kaupan sisustus oli hienoimpia näkemiämme (ei ole näyttää valokuvaa siitä).

IMG_5423.jpg

IMG_5431.jpg

Harajukusta Satu osti itsellensä halpiskoruja, jotka aikoo tuunata hienommiksi. Harajukussa on hintavampia liikkeitä erikoisemmille vaatteille, mutta myös paljon halpisvaatteita ja halpiskoruja, joiden laatu ei ole yhtä hyvä, mutta Harajukun värikäs idea toteutuu niissä.

IMG_5435.jpg

Satu kävi ostamassa Miffy darumia. Kaupan päälle hän sai lahjaksi pinssin, jossa on Miffy kanan kanssa. Kiinalaisen horoskoopin mukaan tänä vuonna on kukon vuosi. Kiddy landista löytyy kyllä kaikkea Miffyyn liittyen, jopa kattila ja paistinpannu, joissa on Miffyn kuvia!

IMG_5433.jpg

Kimono Miffy, lumiukko Miffy, daruma Miffy ja miko Miffy

 

- Päivi & Satu