IMG_6136.jpg

Hyvää huomenta täältä Japanista! Kello on 10:15 Japanissa ja 3:25 Suomessa. Lauantai on lähtenyt käyntiin ja sää on aurinkoinen ja lämmin. Tänään pyörimme lähiseuduilla. Pitää käydä ostamassa viimeiset kankaat ja tuliaiset, ja sitten lähdemme Asakusaan.

23.1 palasimme Tokyo Domelle vierailemaan Quilt -messuilla, eli täkki tai tässä tapauksessa tilkkutäkki -messuilla. Televisiossa näytettiin käsityöjuttuja, ja siinä sivussa mainostettiin messuja. Koska Päivi rakastaa käsitöitä, pakkohan sinne oli mennä! Onneksi olimme TV:n ääressä kun messuista kerrottiin, koska muuten ne olisivat todennäköisesti jääneet välistä. Viimeksi kun kävimme Tokyo Domella sää oli kylmä ja sateinen. Tämän lisäksi ihmisiä oli paikalla paljon. Maanantaina sää oli hyvä ja Tokyo Domen ympäristössä mahtui kävelemään.

IMG_6093.jpg

Tietenkin pitää kulkea Jump Shopin kautta.

IMG_6095.jpg

Ja käydä katsomassa tarkemmin huvipuistoa. Maanantaina laitteisiin ei ollut jonoa, mutta sää oli aivan liian viileä meidän makuumme huvipuistoajeluita varten.

IMG_6102.jpg

IMG_6104.jpg

Loppiainen ei päde täällä.

IMG_6105.jpg

IMG_6115.jpg

Nintama Rantarō on suosittu lastenohjelma Japanissa. Olemme nähneet pari jaksoa ja sarja on myönnettävästi mainio! Lelukauppojen ohella fanitavaraa myydään myös Akihabaran ja Ikebukuron animemanganörttikaupoissa. Tokyo Domen vieressä oleva kauppa on omistettu kokonaan Nintama Rantarōlle.

IMG_6123.jpg

Sitten Tokyo Domeen ja messuille. Messujen kävijöiden keski-ikä oli 50 ja sukupuoli lähes pelkästään naisia, mikä ei kyllä tullut yllätyksenä. Saimme kuulla niin paljon että olemme "kawaii", söpöjä.

IMG_6135.jpg

Messujen keskiössä oli tilkkutöitä, mm. täkkejä ja laukkuja. Tilkkutöillä pystyi kilpailemaan, ja näytteillä oli voittajia erilaisista kategorioista. Täkkejä oli tehty monista eri aiheista: Lohikäärmeitä, robotteja, koiria, kukkasia, maisemia, muotokuvia... Työt olivat älyttömän hienoja! Monien täkkien eteen olisi voinnut jäädä tunneiksi katselemaan niiden yksityiskohtia ja menetelmiä. Teki mieli itsekin aloittaa tilkkutyöharrastus vain oppiakseen luomaan jotakin niin kaunista ja niin paljon somistus- ja käsityötaitoa vaativaa <3.

IMG_6127.jpg

IMG_6132.jpg

IMG_6133.jpg

Leo Lionni oli lastenkirjailia ja kuvittaja. Hänen luoma Frederick hiiri oli myös messuilla :).

IMG_6126.jpg

IMG_6130.jpg

Messuilla oli tilkkutöiden lisäksi näytteillä mm. ompelukoneita. Messupöydistä pystyi ostamaan vaatteita, käsityötarvikkeita - ja tietenkin kankaita! Henkeään uhaten Päivi änkesi täysien messupisteiden ääreen penkomaan kangaslaatikoita. Onneksi kankaat oli leikattu jo valmiisiin paloihin ja hinnoiteltu.

IMG_61502.jpg

IMG_61402.jpg

Jump Shopista ostimme tuliaisiksi Koro-sensein sarjasta Assassination classroom. Se on niin pehmeä <3!

 

24. päivä illalla lähdimme käymään Nipporin kangaskadulla. Kävimme siellä ensimmäisen kerran 4. päivä, jolloin kaikki kaupat eivät vielä olleet auki uuden vuoden pyhien vuoksi. Tiistaina kangastaivas levittäytyi eteemme koko koreudessaan.

IMG_6329.jpg

Kauppojen sulkemisajan jälkeen palasimme kämpälle painavan ostoskassin kanssa. Suurin osa kankaista myytiin valmiiksi leikattuina paloina. Siinä on vähän lisää Von Aidainderin 2017 mallistoa! Näistä tulee vaatteita ja asusteita. Jos meistä nyt tulee sellainen kuva, että holtittomasti vain ostelemme kankaita, niin Päivi kyllä tietää hyvin tarkasti millaisia kankaita haluaa ja valitsee sen mukaan mieleisensä. Ei hutiostoksia, siitä ei ole epäilystäkään.

IMG_6202.jpg

IMG_6197.jpg

IMG_6194.jpg

IMG_6190.jpg

Osan kankaista ja tarvikkeista sai ostettua reilulla alennuksella. Tilaisuuteen oli pakko tarttua! Tällaisia kankaita ei saa Suomesta, ei todellakaan, eikä etenkään niin halvalla.

IMG_6188.jpg

Katsoimme kankaita yhtä cosplayasua varten. Lopulta tulimme siihen tulokseen, etteivät kankaat vastaa riittävästi lähdekuvaa, ja ne jäivät kauppaan. Sen sijaan ostimme jotakin muuta cosplayta varten.

IMG_6144.jpg

Kolme mangakokoelmaa? Ne tulevat cosplayasuun :).

 

- Päivi & Satu