IMG_6031.jpg

Hyvää yötä Japanista! Kello on Suomessa 17:35 ja täällä 00:35. Aamulla hyppäämme aikaisin junaan, joka vie meidät lentokentälle. Koska lentomatka on pitkä, yritämme nukkua suurimman osan ajasta. Siksi olemme vielä valveilla.

Tässä päivityksessä sukellamme asuntoomme Nipporissa. Asuimme Bamboo Houselta vuokratussa kalustetussa huoneessa. Mistään maisema-asunnosta näkyvällä paikalla ei ollut kyse. House Fujimi sijaitsee tuolla kadun päässä. Sieltä ei kyllä ensimmäiseksi osaa majoitusta etsiä jos ei tiedä House Fujimin olevan siellä. Kadulle käännytään vilkkaalta kävelykadulta, jota kutsutaan nimellä kissakatu. Koska kissat, annoimme Nipporille lempinimen Kattila ja Nyanppori. Kissat sanovat Japanissa "nyan".

IMG_6032.jpg

Majoitus sijaitsee hyvällä paikalla. Asemalle ja ruokakauppoihin on lyhyt matka. Kaikkialle pääsee kävellen. Kaduilta ei kuulu meteliä asuntoon.

IMG_4313.jpg

Talon yleisilme on hompsuinen. Sinne on kertynyt kaikenlaista kummallista krääsää, eikä mikään sovi yhteen minkään kanssa. Olemme kihisseet monta kertaa, miten pienellä panostuksella paikasta saisi paljon viehättävämmän. Tällaisia ihmisistä tulee kun he työskentelevät hotelleissa ´^^. Aina löytyy parannusehdotuksia majoituspalveluihin.

IMG_4307.jpg'

Sisään tultaessa kengät jätetään kaappiin, jossa on asunnon numero. Muut ulkovaatteet viedään omaan huoneeseen. Ulko-ovi ei ole koskaan lukossa, mutta oman huoneen oven saa lukkoon. Meidän kämppämme sijaitsi 1. kerroksessa heti kenkäkaappien takana. Näimme harvoin talon muita asukkaita.

IMG_6318.jpg

Huoneessamme on pikkuruinen eteinen, josta pääsee vessaan, ja liukuoven jälkeen pääsee asuntoon. Kämpän yleisilme on nuhjuinen, mutta kaikki toimii ja tarvittavat esineet löytyvät. Huoneesta löytyy mm. hiustenkuivaaja, astioita, peittoja, jääkaappipakastin, televisio ja puhdistusaineita. Eniten jää kaipaamaan silitysrautaa ja -lautaa, ja sähköllä toimivia keittolevyjä. Huoneessa on kaksi ikkunaa, jotka ovat aina suljettu ikkunaluukuilla. Toisesta näkyy vastakkaisen talon seinä, ja toisesta etupiha.

IMG_6319.jpg

Japanilaisissa asunnoissa on kylmä, koska täällä taloja ei rakenneta kestämään Suomen pakkasia. Seinässä on kuitenkin lämmitin, jolla kämppä saadaan pysymään asumislämpöisenä. Viileään sisäilmaan kannattaa varautua ja pakata mukaan lämpimiä vaatteita yöksi. Valitettavasti rakkineet tekevät kämpästä rauhattoman: Jos lämmitin ei hurise, jääkaappi hurisee. Näiden lisäksi seinänaapurien papatus saattaa kuulua kämppään, ja yläkerrasta jalkojen tömistely. Pitkät ihmiset hakkaavat päätään ovenkarmeihin.

IMG_6322.jpg

IMG_6320.jpg

Sänkyjä on vain yksi. Jos asunnossa punkkaa useampi ihminen, joku joutuu futonille lattialle nukkumaan ellei sitten halua käpertyä sohvalle. Kattopalkissa näkyy tumma verho, jonka sai laskettua yöksi alas jakamaan tilaa.

IMG_6323.jpg

Televisiosta näkyy päivästä riippuen noin 1-9 kanavaa. Vesihanasta tulee päivästä riippuen lämmintä tai sitten pelkästään kylmää vettä. Mitään pyyhkeitä asunnossa ei ole, ja siivousvälineitäkin on vähän kehnosti. Eteisessä on imuri kaikkien asukkaiden käyttöön. Onneksi lähellä on 100 yenin kauppa, josta saa noin 1 eurolla kaikenlaista huushollin ylläpitoon tarvittavaa.

IMG_6325.jpg

Keittiöstä löytyy vedenkeitin, mikro ja mikä lie tuo musta on, voileipägrilli? Keittolevyt toimivat kaasulla, miksi pysymme kaukana niistä. Kuukauden selviää näillä, mutta jos pidempään asuisi, olisi pakko oppi pärjäämään kaasun kanssa.

IMG_6326.jpg

Kylpyhuone on todella syyhyisen näköinen paikka, jonka ovessa ei ole ollenkaan lukkoa. Kylpyhuoneeseen syttyy valo heti tai sitten useiden minuuttien viiveellä. Vesi lavuaarista ei mene viemäriin, vaan valuu lattialle ja lattiaa pitkin viemäriin. Jos asunnon lattia tuntuu inhottavan kylmältä jalan alla, niin kylpyhuone se vasta kylmä onkin!

IMG_6328.jpg

Kyllä täällä pärjää. Hieman nuhjuisen asunnon hyvä puoli on se, että oppii arvostamaan kotimaan kamaralla sijaitsevan asuntonsa jopa vaatimattomia mukavuuksia.

Nyt unten maille ja huomenna kohti asemaa! Seuraavan kerran päivitetään Suomesta.

 

- Päivi & Satu