Hyvää iltaa (tai iltapäivää, täällä kello on 23:30 ja Suomessa 16:30) ja tervetuloa jälleen lukemaan kuulumisiamme täältä Japanin maalta! Tällä kertaa meillä ei ole pitkiä stooreja ihmeellisistä paikoista tms. Sää on muuttunut hyvin tuuliseksi, mutta muuten ilma on pysynyt kirkkaana. Suomessa on kuulemma parhaillaan hyvin kylmä. Ei käy kateeksi. Yöllä maa järisi vähäsen kaksi kertaa. Toisella kerralla Päivi heräsi ja hän tunnustaa, että pelotti. Ehkä sittenkin koti on paras paikka vaikka siellä olisi kuinka kylmä.

IMG_4535.jpg

4.1 päätimme pitää pienen tauon matkustelusta ja tutustua ihan vain lähiseutuun, eli Nipporin alueeseen. Kiireettömästi aamulla laittauduimme valmiiksi ja lähdimme tutkimaan mitä ympäristöstä löytyy.

IMG_4518.jpg

Kämppämme vieressä sijaitsee "kissakatu". Siellä voi nähdä useiden kissa-aiheisten myymälöiden lisäksi kulkukissoja. Olemme ponganneet ainakin neljä erilaista kulkukissaa, joita ihmiset mm. valokuvaavat innoissaan.

IMG_4328.jpg

IMG_4331.jpg

IMG_4333.jpg

IMG_4528.jpg

Kissojaaaaaa. Patsaita, eläviä ja turistikrääsää.

IMG_4489.jpg

IMG_4329.jpg

IMG_4524.jpg

IMG_4479.jpg

Kissakadulta kangaskadulle. Momiji Bridge on tullut käveltyä melko usein, koska se on heti aseman vieressä.

IMG_4458.jpg

IMG_4448.jpg

IMG_4449.jpg

Jos pitää kankaista ja ompelutarvikkeista, Nipporin kangaskatu on kuin valtava karkkikauppa! Kaikki myymälät eivät vielä olleet auki uuden vuoden pyhien vuoksi. Kaikkea mahdollista löytyi. Aitoa nahkaa oli saatavilla useissa myymälöissä koko eläinkunnan edestä: Karhuntalja, krokotiilia, lammasta, rauskua... Kankaiden hinnat vaihtelivat perus puuvillasta kalliiseen silkkiin.

IMG_4454.jpg

Tässä suuressa kaupassa kaikenlaisia kankaita myytiin kahdessa kerroksessa. Valinnanvaikeus pääsi iskemään kun oli niin paljon kaikkea ihanaa saatavilla.

IMG_4451.jpg

"Kohti ääretöntä - ja sen yli!" Buzz piti vahtia nappikaupan ovella. Tyypillinen esimerkki japanilaisten tarkkaanharkitusta outoudesta.

IMG_4481.jpg

IMG_44972.jpg

IMG_4533.jpg

Päivän ostokset: Kangaspaloja ja Beyblade silityskuvia. Nuo valmiiksi leikatut kangaspalat maksoivat noin 1-2 euroa kpl riippuen palan koosta. Päivi halusi "yhden jokaista" Von Aidainderille myyntiin tulevia asusteita varten. Yhdestä palasta saa valmistettua helposti yhden ison rusetin, eli palakankaisiin tarttuminen oli tätä silmällä pitäen oikea ratkaisu. Isompia kangasmääriä Päivi hankkii myöhemmin jahka ensin näkee koko Nipporin valikoiman. Ei liikaa makeaa kertaheitolla.

 

- Satu & Päivi