Hyvää torstai-iltaa!  Kello on 20:17 Japanissa ja 13:17 Suomessa. Tänään olemme viettäneet koko päivän asunnollamme. Otamme rennosti, syömme sipsejä ja katsomme sumopainia telkkarista. Tähän lajiin jää koukkuun... Eilen kävimme Osakassa. Tarkoitus oli käydä myös Kiotossa, mutta päivä Osakassa venyi sen verta pitkäksi, että palasimme sieltä suoraan takaisin Nipporiin jalat tohjona kävelemisestä. Wasabi senpain (eli kamun) askelmittarin mukaan kävelimme sellaiset 15 kilometriä.

IMG_4968.jpg

Tiistaina nousimme ensimmäistä kertaa luotijunaan ja lähdimme kohti Nagoyaa. Ulkomaalaisille tarkoitetun Railway passin turvin voimme matkustaa tietyissä junissa "ilmaiseksi" niin paljon kuin lystäämme tietyn aikavälin sisällä. Passi ostetaan ennen Japaniin tuloa ja sen hinta määräytyy aikavälin mukaan. Passi käy myös kaikkiin JR-juniin - toisin sanoen voimme matkustaa esim. Nipporin ja Harajukun väliä "ilmaiseksi" niin kauan, kun passi on voimassa. Normaalisti luotijunat ovat kallis tapa matkustaa, miksi monien turistien matkantekoa on helpotettu Railway passin avulla. Kalliilta tuntuva passi maksaa itsensä nopeasti takaisin. Nagoyaan päätimme lähteä, koska paikka on meille kahdelle entuudestaan tuttu. Joka kesä World Cosplay Summit, eli ns. cosplayn maailmanmestaruuskilpailut, pidetään Nagoyassa. Me kävimme kilpailemassa vuonna 2013.

IMG_4934.jpg

Kabukijuttuja Nagoyassa. Kabukeista puheenollen näimme juuri äsken telkkarissa mainoksen, jossa kabukileijona tanssi ja heilutti harjansa. Se oli hiusklinikan mainos. Hämmentävää.

IMG_4929.jpg

Matka Nagoyaan kesti noin 1h 40 min. Juna-asemalta suunnistimme jalan kohti Osua, joka on iso kauppakatujen keskittymä Nagoyassa. Osussa sijaitsee myös Osu kannon, joka on buddhalainen temppeli. Temppeli on meille tuttu niin ikään World Cosplay Summitista: Osun cosplayparaatia varten WCS cossaajat kokoontuvat tuohon portaille seisomaan ja lähtevät siitä kiertämään kauppakatuja.

IMG_4937.jpg

IMG_4938.jpg

IMG_4946.jpg

Osu kannon ei näytä muuttuneen.

IMG_4948.jpg

Sen sijaan Osun kauppakadut olivat muuttuneet ja paljon. 2013 Osussa oli kaikenlaisia pieniä ja erikoisia kauppoja, joissa myytiin persoonallista tavaraa. Osussa oli myös tunnelmallisia ruokakoruja. Nyt nämä kaikki olivat kadonneet ja tilalle tullut keskenään samanlaista tavaraa myyviä rihkamaputiikkeja. Yksikään näistä kaupoista ei kiinnostanut meitä.

IMG_4967.jpg

Animen, mangan ja pelien erikoisliikkeitä oli tullut paljon lisää. Myös isoja pelihalleja oli ilmestynyt Osun kauppakaduille.

IMG_4955.jpg

IMG_4951.jpg

IMG_4965.jpg

IMG_4960.jpg

Pettyneinä Osuun lähdimme raahustamaan kohti Nagoyan linnaa. Siellä emme ehtineet käydä vuonna 2013.

IMG_4973.jpg

IMG_4971.jpg

IMG_4983.jpg

Nagoyan linna on vaikuttava näky. Korkeimmasta kerroksesta näki koko kaupungin!

IMG_4984.jpg

IMG_4991.jpg

IMG_4994.jpg

IMG_4988.jpg

IMG_4981.jpg

IMG_5000.jpg

IMG_4996.jpg

Suunnistaessamme kohti linnaa Päivi kysyi meiltä tiedämmekö, kuka Japanin historian tunnettu henkilö on syntynyt täällä.

IMG_5002.jpg

Huonosti historiaa tunteva Wasabi senpai arvasi Oda Nobunaga - joka itse asiassa on oikea vastaus. Linnan pihalla oleilevat historialliset henkilöt ilahduttavat varmasti ja tekevät vierailusta entistä hauskemman ^^! Törmäsimme ulkona myös ninjoihin.

IMG_4976.jpg

Mr. Nobunaga ja kaksi junttituristia. Kun on jatkuvasti kamera kädessä kuvaamassa kaikkea, vähän väkisinkin tulee juntti olo.

IMG_5007.jpg

Linnan jälkeen kello oli sen verta paljon, että päätimme palata takaisin asemalle ja sieltä luotijunalla kohti Tokiota. Istuimme täydessä odotushuoneessa odottamassa junaamme ja katsoimme telkkarista sumopainia. Tuli todella japanilainen olo! Nimesimme suosikki painijamme ja kannustimme heitä.

IMG_5012.jpg

Nagoyasta mukaan tarttui tuliaisiksi sammakkoleivoksia. Ostimme samoja vuonna 2013.

 

- Päivi ja Satu