Hyvää huomenta päivää! Päivämäärä on 7.1 ja kello 14:00. Uusi päivä on valjennut laiskasti täällä Nipporissa. Koska olemme olleet monta päivää menossa, niin tänään pidämme vapaapäivän emmekä poistu kaupungista.

IMG_4599.jpg

5.1.2017 lähdimme käymään Nakanossa. Sieltä kävelimme Asagayaan, ja lopuksi junalla Shinjukuun. Ilman sen pidempiä avausstooreja valokuviin:

IMG_4541.jpg

Katettua ostoskatua kutsutaan nimellä shōtengai. Seinät ja katto antavat mukavasti suojaa tuulta vastaan, joka yrittää jäädyttää sinut ulkona. Parin päivän ajan täällä on ollut viileämpää ja tuullut lujaa. Tänään on jälleen lämmintä ja aurinkoista. Ulkona myydään kukkasia.

IMG_4543.jpg

Punainen naamapallo on daruma. Aluksi daruman silmät on valkoiset. Toinen silmä väritetään ja esitetään toive tai tavoite. Kun toive/tavoite on saavutettu, myös toinen silmä piirretään valmiiksi :).

IMG_4547.jpg

Seikkailu Nakano Broadwaylla toi eteemme paljon erilaisia kauppoja: Kummallisia, sydänmellisiä ja ihan normaalejakin juttuja.

IMG_4589.jpg

IMG_4550.jpg

IMG_4554.jpg

Mandarakeista saa keräilyesineitä ja kaikenlaista fanitavaraa liittyen mm. animeen ja mangaan. Nakano Broadwaylla oli sen verta paljon alan kauppoja, että jos kaikki olisi kiertänyt ja jokaisen tavaran katsonut, olisi mennyt monta tuntia! Onneksi emme parhaillaan etsi mitään tiettyä figuuria tms.

IMG_4552.jpg

IMG_4595.jpg

IMG_4587.jpg

IMG_4566.jpg

IMG_4565.jpg

IMG_4567.jpg

IMG_4593.jpg

Animesälän keskeltä esiin hyppäsi persoonallinen ja kaunis vaatekauppa: Pays des fées ei sisältänyt pelkästään hienoja vaatteita ja tavaroita, vaan myös todella mukavat myyjät ^_^ <3! Monissa muissa vaatekaupoissa kuvaaminen on kielletty, mutta täältä saimme ottaa muutaman valokuvan <3. Valitettavasti tuotteet olivat sen verta arvokkaita, ettemme lyhyellä harkintajalla ostaneet mitään. Muuten Päivi olisi ehdottomasti hankkinut tuon kauniin ja erikoisen pitkän paidan, mitä myyjätär valokuvassa esittelee + kengät, joissa oli paljon silmiä kärjessä ja ne näyttivät kieltä.

IMG_4557.jpg

Näiden muutaman päivän aikana Päivi on todennut kiinnostavimmiksi jutuiksi käsityömyymälät. Persoonalliset, jopa hyvällä tavalla kummalliset vaatteet puhuttelevat häntä enemmän kuin tuotemerkit. Mahtavaa luovuuden kukoistusta!

IMG_4559.jpg

Todellakin käyttäisimme tuollaista paitaa <3! (huomatkaa käsityötuotteen hinta)

IMG_4560.jpg

IMG_4576.jpg

IMG_4580.jpg

IMG_4573.jpg

Seuraava söötti myymälä oli nukke- ja antiikkilelukauppa, jonka myyjä ja asiakkaat tykkäsivät ulkonäöstämme ^_^ <3. Tuli ihan Savonlinnan Suruton mieleen. Mukavaa tavata mukavia ihmisiä. Etenimme hyllyjen välissä henkeä pidätellen, ettei mitään vain putoa ja mene rikki.

IMG_4583.jpg

IMG_4585.jpg

IMG_4602.jpg

IMG_4603.jpg

Sen pituinen se. Vaikea uskoa, että olemme olleet täällä vasta viikon! Seuraavalla kerralla mennään Shinjukuun.

 

- Päivi & Satu