Hyvää huomenta täältä kissalasta! Kello on 11:50 Japanissa, 04:50 Suomessa ja uusi päivä edessä. Eilen luuhasimme koko päivän kämpässämme. Siinä ehti hyvin mm. käydä ruokakaupassa ja siivota. Vakioruokaamme on tällä hetkellä nuudelit, joihin sekoitetaan vähän riisiä ja kaalia. Kämpässämme ei ole ollenkaan uunia tai keittolevyjä, joten ruuan valmistaminen vaatii vähän mielikuvitusta. Täällä on kaasulla toimiva keittolevy, mutta kukaan meistä ei uskalla koskea siihen 0_o. Olemme vihdoin ja viimein löytäneet edes joltakin maistuvaa earl grey -teetä ja hunajaa. Keripukki pysyy loitolla ja arki on sujuvaa.

Torstaina kävimme Nakanossa, josta kävelimme Asagayaan ja sieltä jatkoimme junalla Shinjukuun hetkeksi aikaa. Kuvia olkaa hyvä:

IMG_4611.jpg

Lukiessa päivityksiä kannattaa varautua yleiskuviin kaupungeista, koska monien rakennuksien sisäpuolella ei saa kuvata. Päivä on jo laskemassa mailleen.

IMG_4626.jpg

Shinjukun asemalta näkyy heti kurkkua muistuttava pilvenpiirtäjä: Mode Gakuen Cocoon Tower.

IMG_4609.jpg

IMG_4619.jpg

Kun kävimme Harajukussa vaatekaupassa, myyjä tuli heti ovella vastaan ja palveli meitä koko ajan esitellen kaikkia mahdollisia tuotteita ja sitä miten ne sopisivat yhteen. Ostokset hän pakkasi kassiin jonka värin saimme itse valita, saattoi meidät ulko-ovelle asti ja jäi vilkuttamaan hyvästiksi. Shinjukussa ei saatu ihan yhtä hyvää palvelua vaatekaupassa. Myyjä kassalla ei nostanut päätään edes sanoakseen "kiitos ja hei!", kun poistumme kaupasta ostosten kanssa.

IMG_4612.jpg

Shinjukussa kävimme ensimmäistä kertaa syömässä liukuhihna sushia, eli ravintolassa jossa sushiannokset reissaavat lautasilla tiskiä ympäri liukuhihnalla. Annoksen hinnan näki lautasen väristä. Ei ollut hyvää X_X. Pitäisi syödä enemmän että makuun tottuu.

IMG_4623.jpg

IMG_4646.jpg

IMG_4648.jpg

IMG_4632.jpg

Shinjukussa sijaitsee näyttävistä esityksistään ja sisustuksestaan kuuluisa Robot Restaurant. Torstaina ihastelimme sisäänkäyntiä - joku toinen päivä menemme katsomaan näytöksen! Ulko-ovilla kuuluva pimputus ja laulu jäivät äkkiä päähän soimaan.

IMG_4634.jpg

IMG_4638.jpg

IMG_46412.jpg

IMG_4654.jpg

IMG_4651.jpg

IMG_4657.jpg

Roborabbi (?)

IMG_4666.jpg

Pimeä laskeutuu nopeasti ja kaupungit saavat tutun mainosvaloja loistavan ulkomuodon itselleen.

IMG_4670.jpg

IMG_4672.jpg

IMG_4677.jpg

Kysyimme japanilaisten yleisimmästä tavasta "somettaa" (käyttää sosiaalista mediaa) ja saimme vastaukseksi Linen. Kyseinen palvelu ei ollut meille tuttu, mutta Japanissa Line ja sen suloiset eläinmaskotit ovat yleisiä siinä määrin, että niitä saattoi nähdä vähän kaikkialla, kuten vaikka Shinjukun asemalla :).

IMG_4680.jpg

 

- Päivi ja Satu