IMG_5895.jpg

Perjantaina sukelsimme Shinjukun iltahämärään kun menimme Robot Restaurantiin. Robot Restaurant on showravintola, jossa järjestetään "paraateja" ja näytöksiä. Nämä näytökset sisältävät mm. musiikkia, tanssia, taistelua, nättejä tyttöjä - ja tietenkin robotteja! Kyseistä paikkaa on vaikea välttää, koska näyttävä sisäänkäynti ja mainosmusiikki raikaavat kaduille huomiota herättävästi. Kyseinen mesta on etenkin turistien suosiossa, ja perjantaina oli vaikea bongata yleisön joukosta japanilaisia.

IMG_5905.jpg

Godzilla!

IMG_5911.jpg

Robot Restaurantin näytöksiä järjestetään useampi päivässä koko viikon ajan. Olimme hyvissä ajoin paikalla ja odottelimme lipunmyynnin aukeamista läheisissä pelihalleissa. Ajankuluksi pelasimme "aina voittaa" UFO catchereistä pieniä muovisia kissoja ja onnenpusseja :). Ravintolaan ei saa tulla roolipuvussa, mikä vähän kuumotti meitä, sillä emme tienneet miten roolipuku siellä määritellään. Saimme liput ostettua ja pääsimme sisään vaikka Satulla oli peruukki ja Harajuku -tyylinen asukokonaisuus.

IMG_5914.jpg

Sisäänpääsyn auetessa meidät ohjattiin sopivan kokoisissa joukoissa yläkertaan odottamaan näytöksen alkua. Siellä oli ravintolan överivärikkääseen ja ylitsepursuavaan tyyliin sopiva lounge. Asiakkaita viihdytettiin mm. elävällä musiikilla, ja baaritiskiltä saattoi ostaa juotavaa ja naposteltavaa. Ravintolaksi Robot Restaurant on todella aneeminen! Robot Show sopisi paremmin nimeksi.

Showta varten siirryimme alakertaan ja ahtauduimme kahteen ahtaaseen katsomoon. Olimme saaneet paikat eturiviin :). Robottinäytös sisälsi kolme suurempaa paraatia, pieniä näytöksiä siinä välissä ja väliaikoja. Näytöksien välissä saattoi ostaa itselleen naposteltavaa ja kurkun kostuketta, sekä käydä vessassa. Kapealle väylälle tuli molemmista päistä lavaa isoja paraatilavoja tai kulkuneuvoja, sekä esiintyjiä. Musiikkia, valoja ja erikoistehosteita. Näytöksiä saa vapaasti kuvata ja videoida.

IMG_5923.jpg

IMG_5921.jpg

IMG_5932.jpg

IMG_5934.jpg

IMG_5943.jpg

IMG_5937.jpg

IMG_5956.jpg

IMG_5964.jpg

IMG_5968.jpg

IMG_5974.jpg

IMG_5982.jpg

IMG_5979.jpg

IMG_5984.jpg

Robot Restaurant on jotakin ennennäkemätöntä, mutta ontuvaa. Todennäköisesti tämä johtuu siitä, että esityksiä on aivan liian paljon ja aivan liian usein. Tarkkasilmäinen cosplayaaja havaitsi heti tarinallisissa näytöksissä liian nopeasti etenevän juonen ja ääniefektit, jotka eivät osuneet kohdilleen. Näytös vain vilisi silmissä valtavalla voimalla ja kohtaukset vaihtuivat ennen kuin ehti edes tajuta, mitä äsken tapahtui. Meno on kuitenkin kova kuten kuvista näkee! Esiintyjät hymyilivät ja ottivat yleisöön kontaktia. Yleismeininki oli todella hyvä :).

IMG_5909.jpg

 

- Satu & Päivi