Ohayoo gozaimasu vaan kaikille! Päivä on maanantai 9.1, kello on Japanissa 10:50 ja Suomessa 3:50 yöllä. Eilen satoi kaatamalla vettä ja oli kylmä. Silti olimme ulkona kaupungilla lähes koko ajan. Tänään lähdemme Harajukuun, sillä on Seijin no Hi (eng. Coming of age day, "ikääntulemispäivä"). Vuoden toisena maanantaina 20-vuotiaita naisia juhlitaan ja päivä on sopii erinomaisesti kauniiden kimonoiden bongaamiseen. 

Perjantaina 6.1 lähdimme käymään ensimmäistä kertaa Shibuyassa.

IMG_4683.jpg

Shibuyan asemalla istuu Hachiko -nimisen koiran patsas uskollisesti odottamassa isäntäänsä kotiin. Patsas on tuttu monista animeista ja koiran tarinasta on tehty kokonainen elokuvakin.

IMG_4697.jpg

Nuorten naisten ostosparatiisi Shibuya 109 (lausutaan one-oh-nine) näkyy heti asemalta. Vastapäätä löytyy miehille vastike Shibuya 109 Men. Tällä hetkellä muodissa näkyisi olevan pastellin väriset villapaidat ja pörröiset karvapallot, joita voi laittaa laukkuunsa roikkumaan, hiuksiin kiinni tai vaikka korvakoruiksi. Näiden yhdistelmiäkin löytyy: niin pörröisiä villapaitoja, että pukemalla sellaisen päälleen muuttuu itse karvapalloksi. Toinen muodissa oleva vaate on korkeavyötäröiset väljät farkut, joiden lahkeet on jätetty huolittelematta.

Meno 109:ssa oli kuin yökerhossa: Suosituimmat radiohitit soivat niin kovalla, että piti huutaa. Toiseen korvaan karjuivat myyjät, ketkä huutelivat kauppojen ovilla tarjouksia. Loppupeleissä meteli alkoi olla melko ahdistavaa.

IMG_4704.jpg

Ostarilta löytyi seinämän täydeltä pieniä keltaisia tipuja.

ankka.jpg

Iso tipu näyttää vastahakoiselta poseeraamaan Päivin kanssa.

IMG_4694.jpg

IMG_4711.jpg

IMG_4736.jpg

Satun pettymykseksi yksi hänen matkakohteista ei ollut auki: Ganguro-kahvila avaa kuulemma ovensa vasta puolen yön aikaan. Eihän silloin mitkään junat kulje!

IMG_4714.jpg

Mandarake-myymälöistä löytyy mm. sekä uutta että käytettyä anime- ja mangatavaraa. Shibuyan Mandarakeen piti laskeutua monet hämäräperäiset portaat alas iloisen popin soidessa taustalla.

IMG_4715.jpg

IMG_4720.jpg

Disney store on todella söpö...

IMG_4722.jpg

...ja se sijaitsee tässä tuomiopäivän avaruusalukselta näyttävässä rakennuksessa 0_o. Japanilaiset osaavat panostaa kauppojen sisäänkäynteihin.

IMG_4723.jpg

IMG_4726.jpg

IMG_4729.jpg

IMG_4733.jpg

IMG_4741.jpg

Päivin karkkikauppa ja kassan kautta ulos. Lisää palakankaita.

IMG_4798.jpg

IMG_4742.jpg

Tämä kulma ei ole pelkkä kulma: Tuonne alas menee portaat ja siellä on käytävä, jolta löytyy iso käytettyjen vaatteiden ja asusteiden kauppa! Erikoisia vaatemyymälöitä ei aina huomaa. Ne ovat hyvässä jemmassa portaiden ala- tai yläpäässä, kulman takana tai hiljaisella kujalla. Pitää mennä vaiston varassa ja huomata pieniä vihjeitä kauppojen sijainnista.

Japanissa käytetyt tavarat maksavat jostakin syystä ihan älyttömästi! Käsityötuote tietenkin maksaa koska siihen on käytetty materiaaleja ja työtunteja. Laadukkaan tuotemerkin tavarassa maksaa kaiken muun lisäksi myös nimi. Mutta miten 20 vuotta vanha, ehkä vähän likainen ja kulunut paita josta on hihat revitty irti, voi maksaa niin paljon!? Yllämainitussa kaupassa käytetyt kengät maksoivat enemmän kuin uudet, reppu kaksi kertaa yhtä paljon kuin uusi ja hatut ne vasta maksoivatkin! Suomen kirpputorit ovat ihan paras paikka näihin mestoihin verrattuna. Palataan aiheeseen artikkelin lopussa.

Aikamme Shibuyaa kierreltyämme päätimme jatkaa jalan Harajukuun.

IMG_4746.jpg

Matkalla tuli vastaan kaikkea mielenkiintoista...

IMG_4751.jpg

Leluläätikkö myi mm. pehmoleluja jääkarhuista ja pingviineistä. Lelujäätikkö olisi ehkä parempi nimi tällöin...

IMG_4755.jpg

IMG_4753.jpg

IMG_4764.jpg

Harajukussa Satu löysi käytettyjen vaatteiden myymälästä todella supermegacoolin Twisted Sister paidan! Paita oli sellaiset 30 vuotta vanha ja Dee Sniderilla oli samanlainen 80-luvulla. Hienovarainen vilkaisu hintalappuun ja 150 EUROA OLETTEKO TOSISSANNE!? Saisiko fanialennusta? Päivi heitti paidan käsistään ja juoksi karkuun ennen kuin myyjä luulee hänen oikeasti aikovan maksaa niin paljon vanhasta T-paidasta.

Ostoksia joita ei täytynyt heittää käsistään:

IMG_4791.jpg

Todella pehmeä (ja kohtuuhintainen) Karvinen-reppu.

IMG_4792.jpg

Kreepsville 666 laukku. Ostimme samasta myymälästä patsellinvärisen tyllihameen ja hupparin, mutta niistä kuvia myöhemmin <3.

 

- Päivi ja Satu