Vuosi 2014. Kesä ja perjantai-ilta. Päivi seisoo ammattikorkeakoulun pihalla. Kello on noin 23:00 ja kaikkialla on pimeää. Kaupungilta kuuluu juhlivien ihmisten ääniä ja musiikkia. Seurahuoneen valot heijastuvat Saimaan pinnasta. Noin viikon kuluttua on Nordic Cosplay Championship finaalit Ruotsissa. Päivi on tullut värjäämään pukunsa osia koulun sisäpihalle. Siellä saa olla rauhassa vaikka koko muu kaupunki juhlisi. Hetken aikaa Savonlinna näyttää Nagoyalta. Valot, hiljainen musiikki ja pimeys. Yksinkertaista hetken onnea. NCC:n voittaja saa palkinnoksi matkan kahdelle Japaniin. Päivi lupaa itselleen, että voittaa ja vie siskonsa Japaniin. Siellä Satu olisi varmasti onnellinen. Hän tietää pystyvänsä siihen.

Vuosi 2015. Uusi vuosi ja paukkupakkaset. Päivi ja Satu seisovat Pessankosken sillan tuntumassa Voikkaalla. He odottavat ilotulitusta, joka ei näy jäisille pelloille asti. Niin se yksi vuosi taas vierähti. Umpijäässä Päivi ja Satu lupaavat toisilleen, että seuraavana uutena vuotena juhlitaan Japanissa Okinawassa!

30.12.2016. Päivi ja Satu seisovat matkalaukkujen kanssa lentokentällä valmiina lähtemään Japaniin kuukaudeksi. Tarinamme alkaa tästä!

Terveisiä täältä punaisen pallon maasta! Kello on  noin 20:50 paikallista aikaa.

Perjantaina lentomme nousi ilmaan siinä 18:00 aikoihin ja lauantaina noin 10:00 aamulla olimme perillä Tokiossa Naritan lentokentällä. Kaikki tarpeellinen tuli mukaan ja matkaan oli hyvä lähteä suoraan joululomilta. Valitettavasti koneessa matkajännitys ja mahdollinen nestehukka/nälkä sekoittivat Päivin pään, ja tämä sai jäätävän päänsäryn. Finnairin henkilökunta oli oikein sydänmellistä sakkia ja he yrittivät järjestää Päivin asiat parhain päin kaikin mahdollisin tavoin, mm. Satu sai siirtyä istumaan Päivin viereen <3. Vähäunisen ja oksennuksensekaisen lentomatkan jälkeen maihin meikit poskilla.

Lentokentältä siedettävän hyvässä kunnossa junaan, ja junalla Nipporiin. Tässä kohtaa kerrottakoon, että olemme reissussa kamumme kanssa. Hän on vieraillut Japanissa monia kertoja! Kamu kyseli matkaseuraa, ja Päivin NCC palkintomatka oli lunastamatta, ja olisi kiva lähteä jonkun sellaisen kanssa kuka tuntee Japanin, ja näin sitä tänne päädyttiin. Päätimme jäädä kokonaiseksi kuukaudeksi, koska meidän palkkatuloilla Japaniin ei matkustella joka vuosi. Närconin maksaessa lentoliput meillä jää maksettavaksi vain elämisemme täällä. Siispä otetaan ilo irti ansaitusta reissusta viihtymällä täällä pidempään!

Nippori sijaitsee hyvän välimatkan päässä kaikesta. Heti kun asemalta pääsi ulos, ilma tuoksui kodikkaalle ja ulkona oli lämmin. Tammikuu täällä on kuin kevät Suomessa! On ollut todella piristävää nähdä vihreitä kasveja, taivas on sininen ja aurinko lämmittää ^_^.

IMG_4324.jpg

Majoituksemme sijaitsee vähän matkan päässä Nipporin asemasta. Kaikki näyttää niin kauniilta ja eksoottiselta <3. Esittelemme kämppämme kuvien kera vähän myöhemmin. Tällä hetkellä meillä ei ole siitä mitään näytettävää. Täällä on ollut vähän sotkua, niin ei ole kehdannut kuvata ´^^. Kämppä ei ole mikään luksuslukaali, mutta kyllä täällä pärjää.

IMG_4379.jpg

Perinteinen uuden vuoden koriste Japanissa on kadomatsu. Tällaisia on vähän kaikissa ovenpielissä.

Illalla lähdimme juhlimaan uutta vuotta, eli katsomalla kettuparaatia. Olimme paikalla hyvissä ajoin ja ehdimme saada ensimakua tulevasta. Paraati lähti liikkeelle puolen yön jälkeen. Siinä vaiheessa meillä alkoi olla jo melkoinen vilu (vaikka ei täällä ole todellakaan niin kylmä kuin Suomessa), johon ei helpotusta tuonnut turkasen hitaasti liikkuva paraati :D. Eipähän tarvinnut tänä vuonna viettää vuoden vaihdetta jäisellä pellolla.

Kuvia olkaa hyvä <3:

IMG_4305.jpg

Päivin suosikkiherkkuja: Suolaisia riisikakkuja ja katkaravun makuisia sipsejä. Kuvitus on sipsipussin takaa.

IMG_4184.jpg

IMG_4182.jpg

IMG_4189.jpg

IMG_4196.jpg

IMG_4192.jpg

IMG_4202.jpg

IMG_4207.jpg

IMG_4214.jpg

IMG_4225.jpg

IMG_4228.jpg

IMG_4271.jpg

Kaikki kettuparaatiin osallistuneet henkilöt olivat "pukeutuneet" ketuiksi, eli heillä oli vähintäänkin valkoinen kettunaamari pään sivussa.

Emme kirjoita tähän tämän enempää. Majoituksen netti toimii vähän niin ja näin, joten parempi päivittää pienissä erissä. Seuraavalla kerralla menemme Harajukuun :).

 

- Päivi & Satu