IMG_6596.jpg

Tämä päivitys käsittelee viimeistä päiväämme Japanissa. Tämän jälkeen päivitetään enää vain summa summarum, ja Japanin-matka on sillä paketissa! Emme varanneet viimeiselle päivälle mitään erityistä ohjelmaa. Kaikkialla oli käyty ja kaikkea nähty, joten päätimme ottaa rennosti.

IMG_6670.jpg

Menimme Harajukuun. Siellä oli parhaillaan käynnissä Tokyo Shopping Week ja sen vuoksi vähän kaikkialla oli kaikenlaista hulinaa.

IMG_6644.jpg

IMG_6639.jpg

IMG_6607.jpg

Satu teki jotakin itselleen tavatonta ja puki mustaa! Kun on kuukauden verran reissussa ja vaatteita on mukana vain kourallinen, kuun lopussa puketumisideat alkavat olla lopussa. Listen Flavorin kaupan luona tapasimme muita alttipukeutujia <3. He olivat oikein herttaista sakkia ^^. Kuukauden aikana onnistuimme tutustumaan todella heikosti muihin katumuotiharrastajiin. Tämä taisi olla ensimmäinen päivä, kun kunnolla juttelimme edes joidenkin kanssa. Kuuleman mukaan Japanin tyylipiireihin pääseminen on vaikeaa. Asiaa tietenkin vaikeuttaa entisestään se, ettei puhu japania. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että meitä olisi kohdeltu huonosti. Meno ei vain ole sellaista "jee, sinäkin pukedut kivasti, aletaanko heti kavereiksi?".

IMG_6672.jpg

IMG_6666.jpg

Takeshita Streetillä ihmisille vilkutteli hyvin yksityiskohtainen näky :). Hän kaiveli pienestä laukusta meille hiuspinnin ja ponihännän <3. Näitä jaetaan vain cooleille tyypeille.

IMG_6669.jpg

Juna töksähteli todella pahasti paluumatkalla. Emme jaksaneet epämääräistä menoa, ja jäimme Ikebukurossa pois. Menimme pyörimään paikalliseen Animateen. Ihan hyvä veto, sillä onnistuimme löytämään erään etsimämme mangan sieltä.

IMG_6686.jpg

Jos jonkun mielestä anime seksualisoi tyttöjä, niin kyllä se osaa maalailla melkoisia ihannekuvia myös pojista. Animea voi katsoa aivoillaan - ja sitten on myös sellaista animea, jota katsotaan sukupuolielimillään. Epäuskoinen naurahdus pääsee siinä vaiheessa, kun väitetään tällaisessa animessa olevan myös juoni ja sisältöä. Meidän mielestä tällaisella animella yritetään vain lypsää mahdollisimman paljon rahaa silmänruokaa kaipaavilta kuluttajilta. Toisaalta sarja ei ole mitään ilman koukuttavia henkilöhahmoja. Hahmojen ylierotisointi ei häiritse meitä niin kauan, kun se pysyy genrensä sisällä. Tämä tarkoittaa, että jos katsoo esim. ecchiä, niin kannattaa varautua rintoihin ja kuvankauniisiin hahmoihin. Sen sijaan jos katsoo lapsille ja nuorille suunnattua esim. urheilusarjaa, jossa 13-vuotiaalla tytöllä on melonin kokoiset rinnat ja pojat vähissä vaatteissa homoeroottisesti keskenään, niin kyllähän se tyrmistyttää.

IMG_6684.jpg

IMG_6687.jpg

Ennen paluuta Nipporiin menimme syömään parfairia paikalliseen kahvilaan. Japanissa saa tupakoida vain tupakkapaikoilla. Ravintolat sen sijaan eivät välttämättä ole täysin savuttomia. Tässä kahvilassa oli tupakkahuone - joka valitettavasti haisi koko paikkaan. Tämä sai arvostamaan todella paljon Suomen savutonta linjaa.

IMG_6691.jpg

Onneksi tämän kahvilan annokset olivat kohtuullisen kokoisia.

Pysytään makeissa aiheissa. Ostimme tuliaisia ystävillemme, mutta emme laita niistä kaikista valokuvia pilataksemme yllätyksiä :). Makeiset ovat aina hyviä tuomisia. Japanissa pakkaukset ovat värikkäitä ja kivannäköisiä. Suomen coneissa nämä kyseiset maksavat mansikoita!

IMG_6336.jpg

IMG_6180.jpg

IMG_6586.jpg

Pakkaus, jossa on vihreähiuksisen meidon kuva, on tähän mennessä kipeintä mitä olemme Japanista löytäneet: Tissikarkkia! Emme kehdanneet kuvata aukinaista pakkausta blogiin, mutta todellakin näkemisen arvoinen ja täydellinen tuliainen animesta pitävälle huumorintajuiselle ystävälle!

IMG_6408.jpg

Itsellemme toimme Royal milk tea -nimistä teepulveria. Ei tämä ole parasta teetä ikinä, mutta sen maku muistuttaa Japanista <3.

 

- Satu & Päivi