Tänään näytän miten voi tehdä helposti säihkyvän koristepinssin. Samassa ohjeessa myös neuvon yksinkertaisen tavan koristella kimalteella asioita.

5.jpg

Kimalteella päällystettyjä askartelututteja

 

1.jpg

Tarvitsen pinssin, nestemäistä yleisliimaa ja siveltimen. Näitä välineitä saa askartelutarvikeliikkeistä ja kirjakaupoista. Levitän liimaa ohuen kerroksen pinssin päälle.

2.jpg

Kaadan kimalletta matalaan astiaan ja painan liimaisen pinssin kimalteeseen. Mikäli kimalletta ei tartu kaikkialle pinssissä, voin pienellä siveltimellä laittaa lisää liimaa ja ripotella kimalletta puuttuviin kohtiin. Voin tällä tavalla myös lisätä muita kimallevärejä pinssiin. Annan liiman kuivua, koska näen lopullisen tuloksen vasta kun pinssi on täysin kuiva. Mikäli lopputulos miellyttää minua, levitän vielä yhden liimakerroksen suojaamaan pintaa ja näin kimalle ei rapise irti.

Tällä tavalla voin päällystää melkein minkä tahansa esineen kimalteella. Osa esineistä saattaa tarvita useamman kerroksen liimaa ja kimalletta.

Muista:

- Älä laita liimaa liikaa, koska muuten se alkaa valua reunoilta yli

- Pese liimaiset siveltimet heti vedellä, etteivät ne kovetu ja mene pilalle

Mikäli pelkää (vesiliukoisen) liimapinnan joutuvan tekemisiin esim. kosteuden kanssa, kannattaa pinta käsitellä jollain vahvemmalla aineella, kuten lakalla. Jos olet erittäin nuori askartelija, pyydä vanhemmalta henkilöltä apua lakan kanssa.

3.jpg

Valmiiseen kimallepinssiin voin liimata kiinni mm. tarroja ja koristekiviä. Ennen koristelun aloittamista odota, että pinssin liimapinta on varmasti kuiva. Käyttämäni Eri Keeper on varmasti kuivaa jo parissa tunnissa. Yleisliimakin käy koristeiden kiinnittämiseen, mutta minä käytän vahvaa superliimaa. Suosittelen sommittelemaan osia pinssin päälle ennen kuin ne liimaa lopullisesti kiinni.

4.jpg

Valmiita pinssejä. Näitä voi laittaa mm. vaatteisiin, laukkuun ja asusteisiin.

Mukavia koristeluhetkiä!

 

- Satu