Hyvää huomenta täältä talvisesta Savonlinnasta! Lumi, jää, loska, helle, sade tai mikään muu vastaava eivät estä yhtä tiettyä intohimoista ihmisryhmää toteuttamasta itseään: Katumuotiharrastajat. Nyt Suomen katumuotiharrastajille koittaa kissanpäivät, sillä on perustettu yhteisö Street Fashion Finland kokoamaan pukeutujia yhteen! Yhteisön tarkoitus on levittää persoonallisten vaatteiden ilosanomaa, jakaa kuvia suomalaisten katumuodista, koota ihmisiä yhteen, ja järjestää heille toimintaa ja tapahtumia. Leikkipuiston väki häärää mukana ylläpidossa.

IMG_7745.jpg

Street Fashion Finland on vielä todella nuori, miksi emme ole saaneet aikaiseksi paljoakaan, mutta kyllä tämä tästä. Street Fashion Finlandin löytää

 
Jos sinua kiinnostaa päästä mukaan toimintaan, yhteyttä voi ottaa sähköpostiin streetfashionfinland@gmail.com. Samaan sähkäriin voi lähettää omia asukuviaan julkaistaviksi Street Fashion Finlandin sivustoilla, mutta ensin kannattaa lukea SÄÄNNÖT.
 

IMG_7748.jpg

Taasko me syödään kakkua?

Kävimme sunnuntaina Olavinlinnan nurkilla pyörimässä. Menimme maakuntamuseoon katsomaan Kalevalaisten Naisten Liiton Muinaispuvusta marimekkoon -näyttelyä. Esillä oli mm. kansallispukuja, Kalevala Koruja, ja suomalaisten naisten vaatteita ja asusteita vuosikymmenten varrelta. Tilaisuuteen oli vapaapääsy. Emme viipyneet kovinkaan kauaa, sillä tulimme vain katsomaan asuja, emme valitettavasti kuuntelemaan juhlapuheita. Päivi olisi pukeutunut tilaisuutta varten kansallispukuun, mutta se on tällä hetkellä vanhempiemme luona Kouvolassa. Puku ei mahtunut matkalaukkuun, kun piti Japanin jälkeen palata takaisin Savonlinnaan. Mainittakoon, että Kouvolassa on myös muutama muukin Japanin jälkeinen asu ja käsilaukku odottamassa tyhjää tilaa matkalaukusta päästäkseen Savonlinnaan. 

Asukuvia:

Satu

IMG_7670.jpg

Päivi

P%C3%A4ivitys%20%282%29.jpg

Kuvissa näkyvä helma on osa Iron Fistin mekkoa Scary Prairie. Piikkirintaliivit, remmikorsetti ja kukkaset eivät kuulu osaksi sitä. Vaikka keikistelemme ulkona vähän missä vaatteissa sattuu niin tuolla on talvi, siellä on kylmä, ja aina pitää olla kunnon takki, kaulahuivi, hanskat ja mieluitenkin hattu tai peruukki päässä. Tyyli ei saa mennä terveyden edelle. Me pukeudumme aina kunnolla talveen, mutta kuvia varten vaatteita otetaan pois. 

IMG_7797.jpg

Mekossa on pieniä ruusuja ja pääkalloja.

IMG_7802.jpg

 

- Satu & Päivi