Hyvää päivää täältä sateenkaaren väärästä päästä!

ompelu%20%283%29.jpg

Aamut alkavat kirkkaalla auringonpaisteella - ja sitten hetikohta tulee pilvistä. Lauantaina vietimme oikein kunnon vapaa päivää: Hyvässä seurassa kävimme ulkona syömässä ja menimme elokuviin. Asukuvia olkaa hyvä!

Satu

IMG_9913.jpg

Päivi

IMG_0016.jpg

Sää oli hyvin lämmin ja keväinen <3. Ihmisiä oli paljon liikenteessä, koska lauantaina torilla oli juhlat SaPKon Mestis -voiton kunniaksi.

IMG_9939.jpg

Kävimme katsomassa elokuvan Kimi no na wa - your name. Vaikka alkumusiikki (ja leffajuliste) saa elokuvan näyttämään hirveältä ihmissuhdehömppä kliseeltä ja meidät lähes pakenemaan teatterista, leffa oli hyvä :D. Alku sujuu hauskasti ja pehmeästi aina odottamattomaan juonenkäänteeseen asti. Tämän jälkeen leffa muuttuu tapahtumien saumattomaksi summaksi ja lopulta taisteluksi elämästä. Mainittakoon, että jos on vieraillut Japanissa, leffasta on mukava bongata yksityiskohtia :D.

IMG_0030.jpg

IMG_9950.jpg

 

Elokuvista TV-sarjoihin: Nyt on Beyblade Burstin 1. kausi katsottu loppuu. Loppu alkoi jo vähän tökkimään, koska sen jälkeen kun on katsonut 7. kautta Beybladea, 8. kauden on enää vaikea tarjota mitään uutta. Ei se hyrrä siitä muuksi muutu vaikka hahmot ja ympäristö muuttuvat. Kaikki temput alkavat olla jo keksitty. Beyblade Burst on lapsille (ja lelumainos), miksi sen sisällöltä ei kannata odottaa ihmeitä.

Jos tykkää Beybladesta, kannattaa katsoa vähintään vasemmalla silmällä Beyblade Burst. Jos tykkää originaalista Beybladesta, kannattaa ehdottomasti katsoa Burst! Kehotamme toimimaan näin koska jos meinaa sitkeästi hautaan asti väittää originaalin Beybladen olevan ikuisesti paras hyrräanime, suosittelemme hankkimaan vertailukohtia väittämänsä tueksi. Ei voi sanoa muiden Beyblade kausien olevan huonompia jos ei ole nähnyt niitä kokonaan. Beyblade Burst on uudennäköinen, värikäs ja lämminhenkinen kertomus, jonka mittasuhteet säilyvät suht realistisina. Se ei näytä hutaisten tehdyltä mainokselta toisin kuin Beywheelz. Hahmot eivät ole pahoja kliseitä ja mm. pakollinen nörtti ja tyttö ovat jätetty pois. Beyblade ottelut kestävät lyhyen ajan ja se on hyvä juttu. Kukaan ei jaksa katsoa 20 min eeppistä hyrränpyöritysvääntöä. Tietääköhän sarjan luoja, että valkyriat ovat naisia?

Burstin herttaisen tarinan voisi helposti päättää tähän - vaan ei! Seuraava kausi on jo tulossa! Pakollinen maailmanympärysmatka odottaa! Koska Metal Fight Beybladen parasta antia on 2. kausi ja maailmanmestaruuspelit, uskallamme olla toiveikkaita myös Burstin toisen kauden suhteen. 

IMG_9830.jpg

Kiitokset kämppikselle, kuka hankki jaksot katsottaviksi ja kenen isosta töllöstä jaksot saimme katsoa.

Beyblade Burstin jälkeen olemme alkaneet katsomaan uutuussarjaa Kabukibu!. Kaikkien kabukia rakastavien harmiksi sarja ei kerro kabukiteatterin arjesta tai perinteisiä kabukinäytelmiä animen muodossa. Kabukibu! kertoo nuoresta koulupojasta nimeltään Kurogo (Näyttämöavustaja? Miksei ihan vain Akira?) kuka rakastaa kabukia niin paljon, että haluaa perustaa kouluunsa kabukiryhmän. Jäsenten mukaan houkutteleminen ryhmään osoittautuu hankalaksi, sillä kaikilla kanditaateilla tuntuu olevan yksi jos toinenkin syy kieltäytyä.

Kabukibu! voi kaatua kolmeen suuntaan: 1. Siitä tulee "urheilusarja", jossa periksiantamattomuus ja "mutta minä rakastan tätä lajia niiiiin paljon" -todistelut ovat tärkeämpiä kuin itse lajin harjoittaminen tai 2. Liikaa aikaa käytetään kabukiteatterin tapojen, näytelmien ja sanaston esittelyyn tai 3. Sarja yllättää meidät kaikki.

Kysymys kuuluu voiko sarjaa seurata jos ei tiedä mitään kabukista tai ei ole kiinnostunut kabukista? Onko sarjan tarkoitus olla kivaa animea, animea kabukifaneille vai opettaa kabukia animefaneille? Tähän asti lähes kaikki sarjan kabukijutut esitettyjä kohtauksia myöten ovat olleet meille tuttuja, ja me olemme "opiskelleet" kabukia kunnolla vain vuoden.

Päätöslauluna trallatetaan Kabuki Rocksin biisi O-Edo. Ah hah tätä ei muuten tajua jos ei tunne alkuperäistä esittäjää :D!

 

vappu.jpg

Anyway, Street Fashion Finland järjestää jälleen miitin! Tämänkertainen miitti järjestetään Savonlinnassa, eli meikäläisten asuinkaupungissa - joka johtuu sitä, että me kaksi järjestämme tämän miitin ja on vähän helpompaa suunnitella ohjelmaa asuinkaupunkiinsa kuin toiselle puolelle Suomea. 30.4 sunnuntai vietetään nauttien yhdessäolosta, hyvästä ruuasta ja Savonlinnan vappuhumusta. 1.5 maanantaina vapunpäivänä kokoonnumme piknikille.

IMG_9919.jpg

 

- Päivi & Satu