IMG_1673.jpg

13.5.2017 lauantaina UruharaFC lähti extempore Hyvinkäälle Hypeconiin :D! Muiden menojen vuoksi satuimme olemaan Kouvolassa conin aikoihin, ja koska lauantaille ei ollut mitään suunnitelmia, päätimme lähteä tsekkaamaan millainen meno tässä yksipäiväisessä ja pääsymaksuttomassa tapahtumassa on. Hypecon 2017 järjestettiin Hyvinkään kaupungintalon sekä Takomon tiloissa. Päätimme coniin lähdöstä noin viikko etukäteen, mutta kiireiden vuoksi emme ehtineet tiedottamaan asiasta. Viikon sisällä teimme "uudet cosplayasut": Vuonna 2013 valmistetut kaksostytöt Manami ja Kurumi Kasuga sarjasta Kimagure Orange Road saivat keväiset koulupuvut. 

Nimet%C3%B6n-1.jpg

Vuoden 2013 puvuista näissä asuissa on vain hameet (ja Manamin silmälasit). Peruukit ovat täysin uudet. Asujen lähdekuvana toimi kuva tyttöjä esittävistä figuureista. Paitojen valmistaminen oli omanlaistaan leikkaa-liimaa askartelua. Emme halunneet käyttää rahaa muuta kuin pakollisiin kankaisiin. Punaiset huivit ovat Jokerin takin vuoren jämät. Harmaat seilorikaulukset oli valmistettava siitä, mitä hameista jäi ylimääräistä 2013. Ei niin näkyvissä kohdissa menee yksi jos toinenkin sauma. Vaalea paitakangas ostettiin uutena. Kangaskaupassa sai ihan riittävästi yrittää päättää "otetaanko tämä kellertävä vai tämä luonnonvalkoinen kangas, kumpi olisi parempi?".

m.jpg

Lauantaina aamulla hyppäsimme junaan Kouvolan asemalta. Olimme meikanneet ja laittaneet hahmojen peruukit päähän jo valmiiksi. Uudet koulupuvut kulkivat mukana pukupussissa. Matkustusvaatteemme olimme valinneet todella sarjauskollisesti: Molemmat olivat pukeutuneet juuri sellaisiin retroasuihin, jotka Manamin tai Kurumin päältä voisi bongata itse sarjastakin :D! Junamatkan aikana oli kaksi vaihtoa. Valitettavasti Lahti-Riihimäki välillä juna myöhästyi aikataulusta ja lauma conittajia joutui jäämään odottamaan seuraavaa junaa. 10:25 pirteä seurue pääsi jatkamaan matkaansa kohti Hyvinkäätä. Junavaunun täydeltä cosplay- ja katumuotiharrastajia <3. Hyvä tunnelma oli taattu!

Hyvinkäällä seurasimme aivan selvästi coniin menossa olevia ihmisiä tapahtumapaikalle. Jos haluaa tehdä paljon kiusaa coneissa käyville ihmisille, kannattaa mennä conipäivän aamuna asemalle ja näyttää yhdeltä heistä. Osa conittajista ei tiedä missä tapahtumapaikka on. He seuraavat muita coniin menijöitä. Tämä pätee oli liikkeellä sitten autolla tai jalan. Suunnasta tietämättömät lähtevät seuramaan "tuo on selvästi menossa coniin" -tyyppejä. Toisin sanottuna jos olet coniin menossa olevan näköinen, voisit kävelyttää lauman conittajia täysin hukkaan. Kannattaa selvittää conipaikka etukäteen ja tallentaa kartta matkapuhelimeen. Kuka tietää tietääkö edes letkaa johtava henkilö, minne ollaan menossa. Entä jos kukaan ei ole asemalla samaan aikaan johdattamassa ketään minnekään? Vuonna 2009 Animeconissa liikuimme autolla ja olimme lähes aina 1,5 tuntia eksyksissä Helsingissä ennen kuin löysimme tapahtumapaikalle. Koulussa Päivin ajotaitoja kehuttiin (huomioon ottaen, miten vähän aikaa hänellä oli ollut ajokortti, ei omaa autoa ja nuoria kuljettajia vaivaa aina tietynlainen epävarmuus). Hän oli saanut treenata ajamista Helsingissä aivan riittävästi :´D.

Conipaikalla tuntui siltä, kun olisi saapunut cotiin ^_^. Kevätconit ovat parhaita! Menimme pukuhuoneeseen vaihtamaan koulupuvut päällemme, ja sieltä coniin seikkailemaan!

IMG_1774.jpg

Sää oli aurinkoinen mutta hiukan viileä. Ulkona kelpasi silti hengailla. Pihalla myytiin pehmiksiä, hattaraa ja metrilakua :D! Myyntipöytäsali, taidekuja ja kirpputoripöydät oli järjestetty tilavaan Wanha Areena -halliin, jossa mahtui erinomaisesti liikkumaan. Toisessa päässä hallia pääsi kokeilemaan bofferimiekkailua, joka näkyi olevan melko suosittua kävijöiden keskuudessa. Erilaisia pelejä pääsi kokeilemaan kaupungintalolla. Samassa rakennuksessa sijaitsi myös kahvila. Kaupungintalon aulassa oli mielenkiintoinen installaatio taideteos: Vaatteita leijui kohti kattoa! Jos tuntee Kimagure Orange Roadin tietää, miksi innostuimme "leijuvista" vaatteista niin paljon. Tarinassa Kasugan perheenjäsenillä on erikoisia voimia. He pystyvät mm. siirtämään itseään ja tavaroita paikasta toiseen, ja leijuttamaan esineitä, kuten esim. huonekaluja ja vaatteita :D! Kävimme etsimässä kuvaajan ja kohta oli leijuvia vaatteita -teemainen photoshoot käynnissä! Valokuvia odotellessa <3.

IMG_1675.jpg

Takomon tiloissa sijaitsivat mm. pukuhuoneet, luentosalit, esiintymistila ja hengailutila. Hengailutilassa oli erilaista ohjelmaa. Pääsi tuunaamaan pehmoleluja, tekemään pinssejä, vierailemaan Hypeconin kuvauspalvelussa, osoittamaan tukensa tulossa olevalle Digimon -musikaalille tai vaikka pelaamaan ihmisKimbleä. Hyvinkään nuortenradio haastatteli ihmisiä, ja Päivi pääsi mukaan ohjelmaan kertomaan cosplayasustaan, suosikki sarjoistaan ja Hypeconin suunnitelmista :). 

IMG_1760.jpg

Kävimme katsomassa kunniavierastilaisuuden ja cosplaykilpailun. Hypeconin kunniavieras oli tunnettu suomalainen tubettaja ja katumuotiharrastaja Namikolinx. Namikolinx on mukana Street Fashion Finlandin ylläpidossa ja sitä kautta me olemme tulleet tutuiksi :). Hypeconin cosplaykilpailu oli hallkisa, eli kisaajat kutsutaan mukaan tapahtumapaikalta. Jos joku nyt miettiin oliko meillä mitään mahiksia päästä mukaan kisaan, niin ei. Hallkilpailut ovat yleensä aloittelijaystävällisiä ja niihin ei mielellään oteta konkareita kisaamaan ^^.

IMG_1762.jpg

Hypecon näkyi toimivan oikein hyvin ja tilat sopivat käyttötarkoitukseensa. 17:00 jälkeen hivuttauduimme pukuhuoneeseen vaihtamaan vaatteet. Sieltä asemalle, junaan ja takaisin Kouvolaan. Seuraavan kerran UruharaFC coneilee Animeconissa uuden selviytymispelin muodossa. Desuconiin emme todennäköisesti tule, koska meillä ei ole mitään syytä saapua sinne.

IMG_1772.jpg

Olemme coneilleet ja cossanneet vähän laiskasti, koska tässä on ollut muutakin tärkeää. Uusia mahdollisuuksia, koulua, töitä, Street Fashion Finland... Striittiksen ylläpitoa oli paikalla Hypeconissa ja meidän piti valokuvata yms. mutta se toimi paremmin ajatuksen tasolla kuin käytännössä. Ei ihmisten "kimppuun" voi noin vain hyökätä "moi meillä on joku yhteisö tuolla jossakin johon halutaan laittaa sun kuvia mites olis?". Pitää ilmoittaa aikaisemmin tulostaan, mahdollisesti pitää ohjelmaa, varata yhdistyspöytä ja valokuvauspiste, kerätä tietoa julkaistavista kuvista, käyntikortteja ja esitteitä... Seuraavassa conissa olemme paremmin valmiina toimimaan! Street Fashion Finland on Hypeconin jälkeen toivotettu tervetulleeksi eri coneihin pitämään ohjelmaa.

mu.jpg

Mitä tulee cosplayhin, niin pieninkin työskentely pukujen parissa piristää ja innostaa jatkamaan harrastuksen parissa!

 

- Päivi & Satu