Kesäinen tervehdys täältä Savonlinnasta!

IMG_3235.jpg

21.6 työpaikkamme henkilökunta pääsi nauttimaan Saimaan kauneudesta, kun lähdimme maisemaristeilylle s/s Punkaharjulla. Savonlinnan ydinkeskustassa sijaitsevasta matkustajasatamasta lähtee useita maisemaristeilyjä monta kertaa päivässä, mutta jos tyylillä on väliä, kannattaa ehdottomasti valita jokin 1900-luvun alussa rakennetuista höyrylaivoista!

IMG_3163.jpg

Sää oli hiukan viileä ja tuulinen. Onneksi vilun iskiessä laivan sisätiloihin pääsi lämmittelemään ja rullautumaan huopiin. Jos tuulensuoja ei tuntunut riittävän, Punkaharjulla myydään mm. lämmintä juotavaa, virvokkeita ja leivonnaisia. Punkaharjun maisemaristeily kesti noin 1,5 tuntia.

IMG_3172.jpg

Satu

IMG_3169.jpg

Oli kiva laittautua risteilyä varten, koska töissä olemme aina työvaatteissa ja ilman meikkiä. Aina toisinaan tulee mainittua vaatteisiin liittyvät harrastuksensa, ja keskiviikkona nämä sanat näki sitten ihan konkreettisina päällämme :).

Risteilyn jälkeen suunnistimme syömään Satamakadulla sijaitsevaan ravintola Majakkaan.

IMG_3250.jpg

Seurueen yhteenveto ruuasta: Oikein hyvää! Esillelaitto oli teemukeja myöten kaunis, ja palvelu iloista ja huomioivaa. Myös ravintola on viihtyisä ja tilava. Valokuvassa näkyy Savonlinnan erikoisuus, eli paistetut muikut.

IMG_3246.jpg

Päivi

IMG_3273.jpg

IMG_3295.jpg

IMG_3274.jpg

Koska Suomessa voi kesälläkin tarvita villapaitaa, Päivi osti kirpparilta vanhan paidan ja tuunasi siitä tyyliinsä sopivan. Hakaneuloilla, parilla kangasmerkillä ja pinsseillä pääsee hyvin alkuun, ja lopullisen silauksen antavat vetoketjut ja niitit. Tällaisten vaatteiden valmistus on siinä mielessä rentouttavaa, ettei punkin tarvitse olla liian hyvin tehtyä. Punk saa repsottaa ja liestyä reunoista.

IMG_3107.jpg

 

Päivän erityinen ostos oli Olavinlinna lapaset. Näitä saa paikallisesta Taito Shopista. Jos on puikkojen kanssa näppärä, voi säästää ja tehdä itse, koska myynnissä on myös lankasetti omien lapasten valmistamiseen :D! Koska me ostimme valmiit lapaset, voitte päätellä siitä miten näppäriä olemme virkkaamaan.

IMG_3326.jpg

 

- Satu & Päivi