Tervehdys täältä sateenkaaren väärästä päästä! Vaikka on satanut paljon, emme ole nähneet sateenkaaria. Sen sijaan olemme nähneet melkoisia kuralätäköitä, kun runsas sadevesi on tulvinut mm. työpaikkojemme edustoilla. Töihin voisi saapua soutuveneellä!

Torstaina vierailimme paikassa, joka on teen ystävien sateenkaaren oikea pää. Meillä oli harvinainen yhteinen vapaapäivä, ja sen kunniaksi järjestimme pienen Street Fashion Finlandin miitin paikkaan nimeltänsä TeaHouse of Wehmais. Kyseinen arvostettu ja rakastettu teehuone sijaitsee Juvalla ja sinne ajaa noin tunnin Savonlinnasta. Emme olleet koskaan aikaisemmin vierailleet TeaHousessa, miksi päätimme lähteä käymään siellä. Street Fashion Finlandin miittisääntöjen mukaisesti kaikki katumuotia harrastavat tai aiheesta kiinnostuneet olivat tervetulleita. Loppujen lopuksi meitä oli paikalla vain odotetut neljä henkilöä ja me kaikki tulimme samalla autolla Savonlinnasta. Tämä ei yllättänyt.

IMG_4120.jpg

Kaikki, keiltä kysyimme etukäteen TeaHouse of Wehmaisista, kehuivat paikkaa. Jälleen kerran tämä ei yllättänyt: Sinne oli helppo löytää, maatalokartanomiljöö oli lämminhenkinen ja itse teehuone kaunis kuin nukkekoti! Teehuoneessa on pöytiinohjaus ja me pyysimme pöytää vähän rauhallisemmasta tilasta. Olimme näyttävästi pukeutuneet ja halusimme välttää ylimääräistä huomiota. Tämä onnistui, ja pääsimme "omaan huoneeseen" istumaan - huone oli siis oma aina siihen asti, kunnes sinne tuli muitakin asiakkaita, mutta tällöin olimme jo lähdössä ^_^. Palvelu oli mukavaa ja asiantuntevaa.

IMG_4179.jpg

Tarjolla oli melkoinen valikoima erilaista teetä! Kun kupin kohotti huulilleen, pieni ääni muistutti päässä "Ensimmäisen kulauksen jälkeen ei välttämättä ole paluuta entiseen. Tämän jälkeen kaikki pussitee maistuu yhdentekevältä."

IMG_4202.jpg

Syötävät tilattiin kattauksina. Esimerkiksi Afternoon tea (Iltapäivä tee) sisälsi pieniä leipiä, vaniljasconesit kermalla ja hillolla, pienen valikoiman makeita leivonnaisia - ja tietenkin teetä!

IMG_41872.jpg

IMG_4181.jpg

TeaHouse of Wehmais sopii hyvin katumuoti miittipaikaksi etenkin jos tykkää harrastaa teekutsuja. Kauniista huoneista saa varmasti sellaisia valokuvia, ettei ainakaan taustoissa ole valittamisen varaa.

IMG_4205.jpg

IMG_4127.jpg

IMG_4161.jpg

Satu ei liiemmin välitä vaaleanpunaisesta väristä. Siinä se menee muiden värien joukossa. Tämä fakta järkyttää kaikkia heitä, ketkä ovat tottuneet ajatukseen siitä, että Satulle pitää hankkia kaikki vaaleanpunaisena. Animeconissa Satu sai ystävältänsä lahjaksi kuvassa näkyvän hameen. Hän oli hankkinut sen nimenomaan ajatuksella, että se on söpö, mutta ei vaaleanpunainen. Kiitos <3!

IMG_4225.jpg

Päivi otti kuvan naisten vessasta koska siellä oli kivat tapetit ^_^.

IMG_4231.jpg

Teehuoneen yhteydessä sijaitsee Wehmais Deli&Deco -kauppa, josta pystyy ostamaan mm. sisustustavaroita, ruokatuotteita ja vähän kaikenlaista teehen liittyvää alkaen itse teestä teepannuihin, teemukeista teepurkkeihin. Päivi osti Japani-henkisen purkin ja kettulaastareita. Purkissa hän säilyttää tällä hetkellä ei teetä, vaan suolaa.

IMG_4427.jpg

Päivin Japani-henkinen ja kettumainen päivän asu tottelee nimeä kabukimono.

IMG_4299.jpg

IMG_4310.jpg

IMG_4282.jpg

IMG_4256.jpg

Siinä kaikki tältä erää! Stay tuned!

 

- Päivi & Satu