Hauskaa lauantai-iltaa täältä Savonlinnasta! Päivällä satoi vettä, mutta nyt aurinko paistaa niin kauniisti <3. Leikkipuiston väki aikoo viettää viikonloppunsa töitä tehden ja arjesta nauttien. Usein kysytään mikä tekee sinut onnelliseksi, ja olemme tulleet siihen tulokseen, että onni on pienien asioiden summa. Nämä pienet asiat löytyvät arjesta: Hyvänmakuinen paahtoleipä, työtoverin hymy, täydellinen kangas, auringonpaiste, päiväkävely ja ruokaostokset ilman kiirettä. On helpompi kerryttää pientä onnea, kun juosta valtavan yksittäisen hyvänolontunteen perässä. 

Eilen aloitimme Piäkavun Parteja (2.9.2017, Savonlinna) koskevan pienen urakkamme: Käymme kaikki cosplayasumme läpi. Montakohan kertaa olemme sanoneet tekevämme tämän... Mutta nyt aiomme oikeasti onnistua siinä! Hyvät asut pestään, korjataan ja silitetään kenkiä ja peruukkeja myöten, ja laitetaan käyttövalmiina näytille. Huonot asut ja sellaiset puvut, joita emme enää välitä käyttää, puretaan ja hävitetään. Vinttikomero kiittää, koska sinne tulee enemmän tilaa. Traconin suunnitelmat kiittää, koska Piäkavun Parteista on viikko Traconiin, eli jos onnistumme, kaikkien cosplayasujen pitäisi olla viikko ennen Traconia valmiita eli siinä on sitten mistä valita päällepantavaa :D! Vaikeinta on taistella lähes pakkomielteisestä täydellisyyden tavoittelua vastaan. Jostakin syystä cosplayasuilta vaatii niin paljon! Cosplayasun täytyy olla täydellinen, mutta tämän täydellisyyden vaaliminen vaatii aikaa ja vaivaa. Loppujen lopuksi kukaan ei huomaa tai välitä, jos pukusi on vähän kurtussa tai siinä on pieni tahra. Vaatteet tuppaavat menemään kurttuun ja niihin tulee tahroja, niin se vain menee ja kyseisen ymmärtää kaikki. Vanhemmat asut ovat kuluneita, ja mitä sitä niitä loputtomasti korjaamaan, kun voi panostaa täysin uusiinkin pukuihin. Päättäväisesti puvut parhaaseen mahdolliseen kuntoon järkevän työmäärän rajoissa ja ne on sillä hyvä! Asukuvia olkaa hyvä!

Satu ja Sohjo

IMG_4510.jpg

Satu löysi kierrätystorilta itselleen uuden paidan ja rakastaa sitä jo nyt!

IMG_4503.jpg

Päivi

IMG_4552.jpg

Punainen polyesterimekko kuului nyt jo kuolleelle isoäidillemme. Hihojen lyhennys, vyötärön kavennus ja mekko pääsee jälleen käyttöön!

IMG_4591.jpg

IMG_4564.jpg

Olemme yrittäneet kesän aikana ehtiä vierailemaan yhdessä jos toisessakin kahvilassa Savonlinnassa. Café Nestor on sinioranssi pakettiauto Aleksin aukiolla. Sieltä voi ostaa itselleen juotavaa ja pientä syötävää :).

 

- Päivi & Satu