Muutamalla lauseella haluan esitellä Benin valmista asua!

Ben Azuki

Beyblade Burst

Tumblr_okxfbnGF4c1u5s2mlo1_250.jpg

Valmistin Benin asun alle kahdessa viikossa ja hetken mielijohteesta. En ottanut projektista turhia paineita. Henkilökohtainen mielipiteeni on, että Benille on suunniteltu hirveät vaatteet x_X. Yläosa vielä menee, mutta kuka käyttää pitkiä shortseja saappaiden kanssa?! Olen tyytyväinen lopputulokseen eikä minun tarvitse "tehdä paremmin" puvusta kuin kengät. Nuo valokuvissa näkyvät kengät ovat ensinäkin Tenkon kengät, niissä on vetoketjut rikki ja aivan liian korkea pohja. Kengät on päällystetty mustalla puuvillatrikoolla. Kärjessä ja edessä on mustaa tekonahkaa. Trikoon matta ja tekonahan kiiltävä pinta erottuvat kivasti toisistaan vaikka molemmat ovat mustia kankaita.

IMG_5906.jpg

Benillä on pinkit silmät, mutta näitä piilolinssejä odotellessa olen käyttänyt ihan vain punaisia silmiä suurentavia linssejä.

IMG_5763.jpg

Benin kampauksen teen omaan irokeesiini. Aivan varmasti jollakin tavalla tuon peruukkiinkin saisi, mutta älkää viekö minulta omista hiuksistani hyötymisen iloja! Omiin hiuksiin kampauksen tekemisessä on se riski, että jos esim. värjäys tai muotoilu epäonnistuvat, lopputulos voi näyttää hirveältä. Kiireisenä coniaamuna ei olisi aikaa käyttää montaa tuntia hiusten laittamiseen. Benin kampausta aloin pohtia tarkemmin vasta maanantaina Traconin jälkeen. Lauantaina minulla oli Benin puku, mutta irokeesi oli ihan vain pystyssä ilman sen suurempia muotoiluja. Maanantaina leikkelin ja asettelin hiuksiani enemmän lähdekuvan mukaisesti valokuvausta varten. Tuollainen aaltomainen irokeesi kestää huonosti pystyssä ja se on todella vaikea saada näyttämään tuuhealta, miksi kyseinen on ärsyttävä tehdä ><. Lisää treeniä. On täysin realistista, etteivät omat hiukset voi asettua tismalleen samalla tavalla, kuin Benin hiukset ovat. Väri on tehty shokkiväreillä ja sitä vahvistetaan hiusliiduilla. Hiusliituja voi ostaa mm. Punanaamiosta. Korvakorut ovat metalliset renkaat, jotka liimaan korvanlehtiini. Halusin renkaiden olevan isot ja selkeät, miksi valitsin tuollaiset kunnon ympyrät perus korvakorujen sijaan. 

IMG_6037.jpg

Benin takki on klassinen collegetakki, jonka kylläkin valmistin fleecestä enkä collegesta. Materiaalin valitsin sopivuuden ja värin perusteella. Animessa takki on punertavampi, mutta jos noudattaisin animeklippejä, olisi Jackinkin hiukset enemmän oranssit kuin tummanpunaiset. Takki on vuoritettu. Taskut toimivat ja ovat kätevät mm. Benin kiekon mukana kuljettamiseen. Takissa ei ole kaulusta, koska pelkäsin ettei se asetu hyvin hupparin kanssa. Hihat ovat lyhyet. Niitä pidetään kuitenkin aina "hilattuina ylös" kyynärpäiden alapuolelle, miksi olisi turhaa valmistaa täyspitkät. Täyspitkä hiha laskostuisi liikaa. Takin helman punainen raita on ommeltu nauha. Painoväri ei halunnut kestää ehjänä, miksi laitoin siihen päälle nauhan. Se ainakin kestää yhdessä palassa useamman conin ajan!

IMG_5475.jpg

Takin hihassa on kangasmerkki. Kyseinen kuvio löytyy yhden jos toisenkin pelaajan vaatteista Beyblade Burstissa. Uskottavan kangasmerkin teko on todella helppoja ja olen ajatellut valmistaa aiheesta ohjeen. Kangasmerkkejä voi cosplay lisäksi tehdä mm. katumuotia varten!

IMG_6255.jpg

Vaikeinta Benin asussa oli löytää sinapinkeltaista collegea hupparia varten. Minulla oli kaksi vaihtoehtoa: 1. Löydä netistä suomalainen kangaskauppa, josta saa kyseistä kangasta ja he lähettävät sen muutaman päivän sisällä tai 2. Löydä jostakin (halpa)vaatekaupasta sinapinkeltainen huppari (ja he lähettävät sen nettikaupasta sinulle muutaman päivän sisällä) ja valmista siitä Benille huppari. Jos mieleistä kangas ei löydy kangaskaupoista ja deadline puskee päälle, kannattaa katsella halpojen vaatekauppojen vaatteita. Olen tehnyt mm. todella vaalean keltaiset shoecoverit saappaisiin H&M:n paidoista. Koska sinapinkeltaiset paidat olivat jostakin syystä loppu kaikista vaatekaupoista nettikauppoja myöten, piti siirtyä vaihtoehtoon 1. Pitkän etsinnän päätteeksi tilasin ainoan löytyneen "sinapinkeltainen" -nimellä kuvaillun collegen, ja sehän sitten olikin juuri sopivaa!.

Benin hupparissa ei ole hihoja, koska olen taloudellinen ihminen. En käytä aikaa ja rahaa cosplayasujen sellaisiin osiin, joiden olemassaolosta ei ole todisteita. Kädenteillä on nauhat. Takin ja hupparin pääntiellä näkyy neppareita. Vaatekappaleet laitetaan niillä yhteen jotta pääntie pysyisi mahdollisimman paljon lähdekuvan mukaiselta. Sinapinkeltaisen nyörin värjäsin kangasväreillä: Maalia käsiin, nyörin pyörittelyä käsissä ja kuivumaan. Koska hupparin kangas on normaalia collegea ohuempaa joustocollegea, tein huppariin vuorituksen samasta kankaasta. Tilaamani kangaspala meni viimeistä tilkkua myöten huppariin ja olen onnellinen siitä, ettei sinapinkeltaista jäänyt pyörimään ompeluhuoneeni nurkkiin.

IMG_6033.jpg

Housuja varten kaivoin kangaspinoistani violettia, joka jäi ylitse Jackin paidan uudelleen valmistuksesta. Kangasta oli melko pieni pala, miksi leikkaaminen oli omanlaistaan taidetta. Jos housuja katsoo tarkasti, huomaa, että etu- ja takakappaleiden langansuunta on eri X). Tätä kangasta olisi saanut lisää Eurokankaasta, mutta sitä olisi pitänyt erikseen tilata, enkä halunnut nähdä Benin eteen niin paljon vaivaa. Benin housujen tekemisessä vaikeinta oli noiden raitojen hahmottaminen. Niitä ei ole suunniteltu olemaan liian symmetrisesti. Mittailin tarkasti etäisyydet yhtenäisiksi ja muotoilin "raidat" vähän kaareviksi, jotta ne näyttäisivät uskottavammilta. Animessa raidat ovat ihan vain nopeasti piirrettyjä kolmioita. Hahmottelin raidat ensin housujen kaavaan. Tämän jälkeen leikkasin kontaktimuovista raitoja ja laitoin ne kiinni valmiisiin mutta raidattomiin housuihin niihin kohtiin, joihin olin raitoja kaavassa suunnitellut. Tämän jälkeen housut jalassa peilasin, että ovatko raidat hyvässä kohtaa ja vastaavatko ne lähdekuvaa. Kun oli tyytyväinen lopputulokseen, otin kangasväriä ja aloin painamaan sapluunoiden läpi raitoja housuihin. Jos vaatekappaleessa on useita kuvioita ja haluat nähdä, ovatko ne sopivan kokoisia ja tai missä kohtaa vaatetta ne olisivat oikeassa kohtaa, kannattaa leikata kuviot kontaktimuovista ja asetella kiinni vaatteeseen/sovitusversioon. Kontaktimuovikuvioiden paikkaa voi vielä halutessaan vaihtaa parempaan suuntaan - valmiiksi painettujen kuvioiden ei.

Kuka on punapapu? Se on Ben. Hänen sukunimensä Azuki on sellainen punainen papu. Burstissa henkilöiden nimet viittaavat usein johokin väriin.

 

- Päivi Papu