Kuulimme Piäkavun Parteista ensimmäisen kerran keväällä, kun luimme aiheesta paikallisesta sanomalehdestä. Artikkelissa ilmoitettiin, että paikalliset osaajat ovat tervetulleita esittelemään taitojaan, ja me ajattelimme "Osallistuminen on tärkeää, joten voisimme mennä tuonne esittelemään vaikka cosplayta". Lauantaina siellä sitä sitten oltiin!

Piäkavun Partyt oli ilmainen katutapahtuma, joka valtasi Olavinkadun 2.9.2017 klo 16-20 :). Ohjelmassa oli musiikkia, esiintyjiä, tanssia, katusählyä, ja paikallisia toimijoita ja savonlinnalaisia osaajia. Ilta huipentui Lihamyrskyn konserttiin, jossa oli mukana tunnetut laulajat Musta Barbaari ja Prinssi Jusuf. Tapahtuman taustalla seisoi mm. Savonlinnan Seudun Nuorisotoiminnan Tuki ry. Piäkavun Partyjen ajaksi Olavinkadusta suljettiin pätkä.

IMG_5485.jpg

Koska emme ole ainoita cosplayharrastajia Savonlinnassa, kutsuimme yleisesti paikkakuntalaisia pukuilijoita mukaan tekemään Piäkavun Partien cosplayohjelmaa. Loppujen lopuksi paikan päälle saapui neljä harrastajaa :). Pidimme "partypöytää" (messupöytää) ja esiinnyimme lyhyellä näytöksellä. Valitettavasti järjestäjät eivät pystyneet tarjoamaan meille pöytiä partypisteellemme, mutta onneksi saimme kannettua läheisestä asunnostamme oman pöydän, vaaterekkejä ja sovitusnuken paikan päälle asujen esittelyä varten.

IMG_5483.jpg

Kun vaaterekit eivät riitä, onneksi on verholauta. Kun pukupussit eivät riitä, onneksi on muoviset sadetakit :D.

Loppujen lopuksi kaiken valmiiksi saaminen Partyja varten meni melkoiseksi päkistämiseksi X_x. Töitä ja tekemistä riitti, emmekä olleet varautuneet ihan kaikkiin yllätyksiin. Erityisen pahalta tuntui saada flunssa muutama päivä ennen lauantaita. Lauantaina aamulla heräsimme klo 4:00 ja lähdimme töihin. 13:00 pääsimme töistä, ja aloitimme valmistautumisen: tavaroiden kantamista partypisteelle, meikkaamista, ruokaa, pukemista... 16:00 Partien alkaessa kaikki muut lähtivät messupisteelle ja Päivi jäi vielä pukemaan. Suunnittelusta huolimatta olimme myöhässä aikataulusta. Väsytti melkoisesti, koska edellinen yö oli mennyt yrittäessa saada viimeisiä asujen osia valmiiksi ja murehtiessa mitä jos aikataulu pettää. Päivän partyasut olivat Satu: Ming Ming sarjasta Beyblade G-Revolution ja Päivi: Joker sarjasta Kuroshitsuji.

IMG_5493.jpg

Cosplayshow alkoi 17:15 lavalla kadun päässä. Olemme olleet esiintymässä messuilla ennenkin, ja tämä esiintyminen ei paljoa poikennut muista. Lavalla oli aivan liian vähän tilaa liikkua ja kantoapu tapahtuman järjestäjienkin puolesta olisi ollut jees. Harjoittelimme näytöstä, mutta virallinen lauantain kenraaliharjoitus jäi kiireen takia tekemättä. Tämän lisäksi lavasteestamme puuttui osia, mikä sotki menoa vähäsen. Että jos esitys näytti vähän kömpelöltä, niin sitä se saattoi ollakin X_x. Jatkoa varten ei kannata ilmoittaa lavan kokoa, vaan lavalla käytettävissä olevan tilan määrä. Olimme varautuneet paljon suurempaan tilaan kuin mitä meillä oli käytettävissä, sillä lava oli melko täynnä tavaraa. Tuntuu pahalta, että paikalle kaivattiin nimenomaan osaajia, mutta loppujen lopuksi oman osaamisen esittelylle annettiin kovin kehnot puitteet tilan puolesta.  Päivi kertoi sanovansa 28-vuotiaalle itselleen melko usein "oles nyt reipas tyttö" aivan kuin hän olisi pieni kiukutteleva lapsi. Tällä tavalla hän tsemppaa itseään menemään ja tekemään asioita, vaikka aina ei huvittaisi tai olo on erittäin epävarma. Väsyneenä ja asu kiireessä päälle kiskottuna lavalle nouseminen ilman kenraaliharjoitusta vaati useita "oles nyt reipas Jokeri" -tsemppauksia lauantaina. 

IMG_5494.jpg

Näytöksen jälkeen siirryimme päivystämään partypöytäämme. Päivän aikana ei satanut, mutta siltä varalta meidät oli sijoitettu katoksen alle :). Partypöydälle toimme näytille cosplayasuja ja niihin kuuluvaa rekvisiittaa. Tietokoneelta pystyi katsomaan erilaisia cosplayhin liittyviä videoita. Illasta keksimme vetää muutaman kerran koko näytössettimme läpi keskellä katua oman messupisteemme edessä. Siinä kadulla oli ainakin tilaa :).

IMG_5503.jpg

Päivin Jokerin asu sai Piäkavun Parteja varten uuden liivin ja peruukin parantelun. Liivin kaipaa vielä viimeistelyä. Luurankokäsi puuttuu, koska sille kävi pieni vahinko käden ollessa näytillä partypöydällämme ^^`.

IMG_5571.jpg

IMG_5520.jpg

Flunssaisella Satulla oli päällänsä Ming Mingin musta peliasu. Uudistettu asu valmistui jo vuoden 2016 puolella ja pääsi käyttöön Kumakumaconissa, mutta tällöin Satusta ei ehditty ottamaan kunnon kuvaa. Kunnon kuvaa emme tosin tälläkään kertaa pyrkineet ottamaan. Ennen virallista photoshootia asuun hankitaan uusi, parempi peruukki. Pelkässä mekossa ei Satu ulkona patsastellut, vaan messupisteellä hänellä oli päällänsä lämmin takki. Tosin pitkä työviikko ja flunssa kostaantuivat päivän päätteeksi. Seuraavan yön ja aamun Satu tärisi ja hikoili sängyssä taudin kourissa.

IMG_5498.jpg

IMG_5560.jpg

IMG_5504.jpg

Kiitos savonlinnalaisille cosplayharrastajille ja kaikille teille, ketkä tulitte katsomaan näytöksemme tai vierailitte cosplay partypöydällä :). Meitä pyydettiin erääseen toiseen tapahtumaan, mutta katsotaan nyt mitä ehtii parissa viikossa tapahtua. Seuraavan kerran UruharaFC cossailee Traconissa viikonloppuna!

IMG_5524.jpg

 

- Päivi & Satu