Terveisiä täältä sateisesta Savonlinnasta!

Eilen piti varmistaa äidiltä puhelimessa, että emmehän me nyt vain kuvittele olevan jotenkin tavallista sateisempi syksy. Tiedättehän, kun jokin asia tuntuu inhalta, sitä alkaa äkkiä liioittelemaan. "Aina sataa!" tai "Koko ajan on kylmä!" vaikka oikeasti kyseessä on ihan normaali vuodenaikaan liittyvä sää. Äiti vahvisti huolemme todeksi: Syksy on tavallista sateisempi ja silloin kun ei sada, taivas on muuten vain pilvessä ja kaikki näyttää harmaalta. Miksi toistuvasti marmatamme asiasta, niin kyllähän jatkuva harmaus ja huonot säät vaikuttavat omaan mielialaan. Vastoinkäymiset kuuluvat elämään, mutta erityisen kovilta ne tuntuvat silloin, kun on jo valmiiksi kiirettä ja huolta ja EDES AURINKO EI VOI PAISTAA!!! Olemme keskittyneet kuvaamaan katumuotiasujamme erityisesti ulkoonta, miksi ei niin otolliset kuvaussäät haittaavat harrastustamme.

IMG_6567.jpg

Pari viikkoa takaperin kävimme Kuopiossa. Pyörimme kauppakeskus Matkuksessa, jonka jälkeen suuntasimme hetkeksi aikaa Kuopion keskustaan. Ikävä sanoa, että hiljaiseksi on Kuopio käynyt. Monet vähänkin persoonallisemmat liikkeet ovat lopettaneet toimintansa tai valikoima on muuttunut halvan krääsän näköiseksi. Sai arvostamaan niitä muutamia persoonallisia putiikkeja, mitkä vielä taistelevat Savonlinnassa.

IMG_7191.jpg

Paras löytö (niiku ikinä) oli Beyblade Burst -koristetyynyt komeilemaan nörttiluola seksintappaja 3000 -huoneeseemme.

IMG_6572.jpg

Hapsutakkinen Päivi Kuopiossa. Asukokonaisuus oli yksinkertainen, koska edelliset päivät ja lähtöpäivän aamu olivat menneet ompelutyön kanssa taistellessa. Takki piti saada postiin ennen Kuopioon lähtemistä, ja kaiken kiireen keskellä ei ehtinyt miettiä monimutkaisia asukokonaisuuksia.

IMG_6799.jpg

Satu tilasi itselleen uusia peruukkeja. Niistä ensimmäisenä esittelyyn pääsee lyhyt ruskea peruukki, jossa on seassa myös vaaleanruskeaa hiusta.

IMG_6812.jpg

 

Palataan takaisin ompelutyöhön, eli takkiin:

UFOtakki.jpg

Street Fashion Finlandin ylläpidon kautta olemme tutustuneet suomalaiseen tubettajaan Namikolinx. Namiko lähti edustamaan Suomea Japaniin Kawaii Summittiin, ja tämän hienon tapahtuman kunniaksi osoitimme hänelle tukea tekemällä takin :).

Takki on valmistettu... muovipinnoitetuista kankaista, sanotaan näin. Liila kangas välkehtii kauniisti, ja harmaa on mattapintaista PVC:tä. Selässä on kiiltävästä PVC:stä tehty alien ja tunnusomainen teksti "We come in peace" (saavumme rauhassa). Hihnat, metallisirkat ja vyö ovat yksityiskohtia, jotka tekevät takista mielenkiintoisemman näköisen. Kauluksen voi jättää auki, tai sitten sulkea ylös asti.

UFOtakki2.jpg

Takki on vuoritettu turkoosilla puuvillalla. Sisällä on yksi iso vetoketjullinen tasku, jonne saa esim. puhelimen. Pieniin rintataskuihin voi laittaa vaikka avaimet tai pienen määrän rahaa. Hyvässä vaiheessa takin valmistusta alkoi kaduttamaan todella paljon, että materiaaliksi tuli keinonahka - miehustan materiaali valittiin siis värin, ei materiaalin perusteella. Takista piti ehdottomasti tulla liila ja harmaa, ja Eurokankaan parhaimmat liilat ja harmaat löytyivät tällä kertaa keinonahkojen joukosta. Mainittakoon, että selän alienkuvio on niin ikään tehty mukailemaan asiakkaan toiveita. Takki ei ollut materiaalinsa vuoksi mikään maailman helpoin ompelutyö X_X. Suoraan sanottuna, vaikka lopputulos on nätti, on Päivi parempiakin takkeja ommellut. Lisää treeniä!

kollaasi1.jpg

 

- Satu ja Päivi