Päivän biisi: Scorpions - Rock You Like A Hurricane Heh hee!

IMG_6023.jpg

Kyoyan uusimpien cossikuvien yhteydessä haluan myös vähän kertoa Kyoyan uudistetusta asusta.

IMG_3167.jpg

Kyoyan uusi liivi on muuten tismalleen samanlainen, mutta kangas on vähän kellertävämpää, taskut on ommeltu alalaidasta teräviksi ja keskitakana helmanhalkio on valmistettu ammattiteknisesti oikein. Tykkään tuosta uudesta liivikankaasta todella paljon! Se on täydellistä käyttötarkoitukseensa. Liivin heikkous on valkoinen vuoritus: Jos liivin pesisi kunnolla, miehustakankaasta todennäköisesti irtoaisi vihreää väriä ja se tarttuisi valkoiseen puuvillaan - toisaalta Kyoyan hahmon luonteen tuntien hän tuskin koskaan pesee vaatteitaan. Vuoritus on puuvillaa koska kun muistelin veljeni vanhoja erävaatteita, ne olivat vuoritettu luonnonkuiduilla. Minun silmissäni Kyoyan maastonvihreä liivi on tällainen vanha erävaate, josta on revitty hihat irti. Tällöin puuvilla on luonnollinen valinta vuoritukseen + matta luonnonkuitu pitää liivin tunnelman maanläheisenä.

IMG_3169.jpg

Vanha vs. uusi

Liimanauha.jpg

Kauluksen ja kädenteiden revinnät on tehty seuraavalla tavalla: Vuorituksen ja miehustan väliin olen silittänyt tuollaista leveää liimanauhaa, jota käytetään esim. verhojen alalaitojen kääntämiseen. Kyseistä liimanauhaa voi kysellä Eurokankaan verho-osastolta. Kapeampaa versiota vaatetusta varten löytää nimellä palttausnauha. Muistakaa poistaa suojapaperi ennen silittämistä. Liimanauha sulaa kuumassa lämmössä ja kiinnittää vuorituksen ja miehustan kiinni toisiinsa. Sitten vain nips ja naps! ja pukuun saadan lähdekuvan mukaisia leikkauksia. 

Liimaanauhaa%20%282%29.jpg

Revinnät on viimeistelty hankaamalla niitä hiekkapaperilla. Näin saadaan reunat kuluneiksi ja repsottamaan. Samaan syssyyn hiekkapaperilla on kulutettu myös vähän taskunreunoja yms. jotta liivi näyttäisi nuhjaantuneemmalta ja näin "aidommalta" ja eloisammalta, ei siltä että se on tehty uutena uusista kankaista.

Mainittakoon Kyoyan mustan paidan revinnöistä sen verran, että niihin on silitetty tukikangasta. Tuollainen puuvillatrikoo alkaa käpristymään todella herkästi, eivätkä revinnät oikein näytä miltään jos ovat koko ajan rullalla. Tästä syystä ennen kuin leikkaa paidan helman, hihat ja pääntien, kannattaa sinne silittää musta tukikangas kiinni. Tämän jälkeen kun pikku kolmiot leikkelee, ne myös jäävät kolmioiksi eivätkä käpristy! Tukikangasta kannattaa löytyä jokaisen kangascosplayasuja tekevän cossaajan kaapista. Virallisen käyttötarkoituksensa lisäksi tukikankaalla voi paksuntaa kangasta, ja estää joustoa ja läpinäkyvyyttää.

IMG_3172.jpg

Kyoyan uusien housujen "kostean hiekan" värinen kangas on täydellisen väristä, mutta täysin joustamatonta polyesteriä, jonka ansiosta en pysty kyykistymään näissä housuissa X_X! Tämän lisäksi housuista tuli vähän liian pienet, joten Satu joutuu sitomaan kengännauhani koska itse en pääse kumartumaan lähellekään jalkateriäni.

IMG_3175.jpg

Housuja on kulutettu hiekkapaperilla ja niihin on maalattu kevyitä tahroja eloisuuden luomiseksi. 

IMG_5986.jpg

Kyoyan ranteeseen tulevasta nauhasta sen verran, että jos asuun kuuluu tuollainen kapeasta nauhasta tehtävä nyöritys, sen pohjalle kannattaa ommella samanvärisestä kankaasta tuollainen kangastuubi ^^. Jos kieritys löystyy, alta ei näy ihoa, vaan tumma kangas.

Ei tässä sen enempää Kyoyan asusta. Toivottavasti näistä pienistä huomioista on apua edes jollekulle cossaajalle tai roolipuku valmistajalle ^_^.

 

- Päivi