Terveisiä täältä sateenkaaren väärästä päästä!

IMG_7179.jpg

Palasimme tänään takaisin Savonlinnaan yli kaksi viikkoa kestäneeltä reissultamme Kouvolaan. Ennen kuin päivitämme kuulumisia Kouvolasta, piipahdetaan Jyväskylässä ja siellä vietetyssä Japanipäivässä. Täällä Leikkipuistossa julkaisemme muutaman kuvan päivän asuistamme. Valokuvat on ottanut Pixeffect Photography.

JPKawaii.jpg

Satu oli sonnustautunut itselleen uskolliseen tapaan värikkääseen asukokonaisuuteen ja uuteen peruukkiin. Uutta oli myös keltaisella kimalteella koristellut kengät. Koko kesän ajan Satu oli aina töihin kävellessään katsellut glittertennareita pienen vaateputiikin ikkunassa ja syksyllä viimein hän kävi ostamassa kengät saaden kaupan päälle kuvassa näkyvän kirkkaan pinkin liivin.

nippunk1.jpg

Japanipäivää varten Päivi, vihdoin ja viimein, väänsi valmiiksi leopardin täplillä kuvioidut revityt farkut. Farkkujen myötä hänen "punkia ja Japania" yhdistelevä asukokonaisuutensa on valmis! Kabukipaidan Päivi valmisti miesten boksereista, jotka hän osti vuoden alussa Japanista.

nippunk2.jpg

 

Kabukista puheenollen Satu osti Päiville uuden kirjan. Photographic kabuki kaleidoscope kertoo ytimekkäästi kabukin visuaalisesta ilmeestä. Miksi tietyt asut ovat tietyn värisiä, miten tehdään peruukkeja, millaisia tavaroita tai eläimiä näytelmissä voi nähdä... Kirja on helposti ymmärrettävää tekstiä (sekä japaniksi että englanniksi) ilman syvempää filosofista pohdintaa kabukin estetiikasta tai teatterin tärkeistä kehitysvaiheista. Vastaavia pehmeäkantisia ja hyvin kuvitettuja läpysköjä myytiin mm. Kabukizassa, mutta valitettavasti vain japaniksi, miksi niitä ei silloin tullut ostettua. Kohdeyleisö: Henkilöt, ketkä tietävät mitä on kabuki ja haluavat tutkailla sen visuaalista ilmettä tarkemmin, mutta eivät liian syvällisesti tai ammattitasolla. 

IMG_7686.jpg

IMG_7690.jpg

IMG_7696.jpg

 

- Kawaii ja Kabuki