Hauskaa itsenäisyyspäivän jälkeistä päivää!

Suomi 100 vuotta -juhla pakotti arjen seisahtumaan hetkeksi aikaa ja käytimme tämän tilaisuuden vaatteisiin ja niiden kuvaamiseen. Talvi asettaa omia haasteitansa ulkoonta otetuille katumuotikuville. Pimeys laskeutuu nopeasti ja vaatetta pitää olla päällä yllättävän paljon, ettei vilu iske heti kun ovesta astuu ulos. Kesällä oli helppo lähteä ulos vielä töiden jälkeenkin, koska valoa riitti pitkälle iltaan ja heppoisemmillakin  vaatteilla pärjäsi. Nyt pitää heti aamusta tietää mitä aikoo tehdä ja mihin aikoo mennä. Täysin toimettomaksi ei silti tarvitse jäädä, vaikka ulos ei pääsisikään. Olemme kuvanneet paljon erilaisia käsityöohjeita Street Fashion Finlandin joulukalenteriin. Ajankohtaista on edistyvä muuttomme Kouvolaan, minkä seurauksena asuntomme tyhjenee pikkuhiljaa nimimerkillä kirjoitamme tätä istuen lattialla olevalla patjalla, minkä pitäisi toimittaa sohvan virkaa. Huonekalujen vähentyessä olemme havainneet mm. silityslaudan oikein hyväksi tietokonepöydäksi. Jossakin vaiheessa muuttokuormaan päätyvät myös käsityötarvikkeet ja katumuotivaatteemme, ja mitäs sitten? Onneksi telkkari on "uuden sohvamme" tasolla lattialla, niin voimme katsoa yhtä 90-luvun klassikkoanimea, missä ajetaan autoilla kilpaa pitkin Japanin vuoristoteitä. Cossiryhmää odotellessa!

Mutta nyt emme aja kilpaa vaan esittelemme tämän viikon kuvasatoa! Syy siihen, miksei kilpa-ajo onnistu, on kielletty ajosuunta :´D!

IMG_0144.jpg

Satu.jpg

Satun uusinta vaatetta kuvattiin ihan studiossa tiistaina! Kyseinen on Päivin valmistama monikäyttöinen vaate, mitä voi käyttää röyhelöhelmaisena paitana tai korkeavyötäröisenä hameena. Paitahame suljetaan nöyrityksellä, ja vaatetta voi kääntää ympäri sitä mukaa haluaako nyörien näkyvän vai ei. Jos paitaa pitää hameena, kannattaa varata alle myös jokin toinen hame, koska takaa paita on avoin. Koska röyhelöpaitahame on yllättävän helppo kaavoittaa ja valmistaa, vastaavan vaatekappaleen valmistusohje julkaistaan tulevaisuudessa Street Fashion Finlandin joulukalenterissa!

IMG_0172.jpg

IMG_9919.jpg

IMG_0161.jpg

 

- Päivi ja Satu