Päivän biisi: Georges Bizet - Les Toreadors

Hauskaa ystävänpäivää ja tervetuloa blogiimme Leikkipuisto! Ystävänpäivä on tärkeä päivä meille cosplayn kannalta, koska laskemme harrastuksemme virallisesti alkaneeksi ystävänpäivänä 2009. Siispä teemaan sopien julkaisemme tänään artikkelin viime kuun Desucon Frostbitestä! (eihän viime vuodelta ole muuta kuin kolme con-artikkelia julkaisematta, että ehkä tänä vuonna pitää petrata...)

_MKA5436.jpg

Kuva: Mikko Karsisto

Päätimme aloittaa vuoden 2018 conkauden isosti ostamalla liput Desucon Frostbiteen ja ilmoittautua samalla mukaan Suomen European Cosplay Gathering esikarsintaan. Semifinaalipuvuiksi valitsimme espanjalaiset sirkuskaksoset Julia ja Raul Fernandezin Beyblade G-Revolutionista. Katsoimme tämän alkuperäisen Beybladen 3. tuotantokauden ensimmäistä kertaa joskus vuoden 2007 lopussa ja jo tällöin ajattelimme, että olisi kiva cosplayata Juliaa ja Raulia. He kun ovat kaksoset aivan niin kuin mekin. Ja kuten mainitsimme cosplayharrastuksemme alkaneen vuonna 2009, vuoden 2007 cosplayhaavet usein myös jäivät haaveiksi. Näin 10 vuotta myöhemmin ja monen harmaita hiuksia aiheuttaneen puvunvalmistusvaiheen jälkeen sirkuskaksoset näkivät viimeinkin päivänvalon. Haluamme toki muistuttaa, että olemme katsoneet vuosien aikana G-Revolutionin monta kertaa uudelleen, emmekä perustaneet cosplaysuunnitelmaamme yli 10 vuotta vanhoihin muistoihin. Päätimme lähteä alusta alkaen työstämään Juliasta ja Raulista sellaista kokonaisuutta, jolla voi osallistua johonkin isoon kilpailuun. Yksinkertaisimmasta päästä tämä kaksikko ei ole, vaikka siltä äkkiä vaikuttaisikin. Ihan hyvä vaan, että teimme puvut vasta nyt, emmekä kymmenen vuotta sitten. Kaksosten pukujen valmistus aloitettiin 2015.

Kuva: Mikael Peltomaa

MikaelPeltomaa8.jpg

Päivi cosplayasi punaisessa asussa olevaa Juliaa ja (reitevä) Satu sinisessä asussa olevaa Raulia. Viimeksi kun cossasimme kaksosia, Päivi oli poika ja Satu tyttö, miksi vaihdoimme tällä kertaa rooleja.

Kaiken viimeisteleminen Frostbiteen vaati oman spurttinsa pari viikon ajan ennen kilpailua. Joulukuu meni pikku hiljaa Savonlinnasta pois muuttamiseen, ja tammikuussa saimme työhuoneen kunnolla käyttöömme + Päivillä alkoi koulu. Silti ehdimme nukkua harvinaisen paljon ja harvinaisen hyvin koko projektin aikana. Missään kohtaa ei iskenyt tunnetta täydellisestä epätoivosta ja siitä, että kaikki tekemämme on ihan hirveän näköistä. Tiedämme, että kilpailukokonaisuudessamme on vielä kaikkea pientä, mitä haluamme tehdä paremmin, mutta ajaessamme kohti Lahtea, kaikki tuntui olevan epätavallisen hyvin. Mitäs tämä tämmöinen coniin ja kilpailuun lähteminen on?

MikaelPeltomaa7.jpg

Kuva: Mikael Peltomaa

Viimeksi kävimme Desucon Frostbitessä vuonna 2014 ja tällöin tähtäimessämme oli Nordic Cosplay Championship esikarsinta. Nyt vuonna 2018 pyhitimme Frostbiten ECG-esikarsinnalle, miksi meitä ei näkynyt conissa vielä perjantaina. Saavuimme Lahteen lauantaina kello 12:00 aikoihin. Tuomarointimme alkoi heti 13:00 jälkeen, miksi saatuamme auton parkkiin ja lavasteet johonkin nurkkaan, siirryimme samantien takahuoneeseen pukemaan. Conin puolella meitä ei voinut nähdä koko lauantaina, koska keskityimme kilpailuun backstagen puolella.

20180127_165831.jpg

15 min lavaosuuden alkuun ja asujen esiintymiskuntoon laittamista

Kilpailupäivä oli pitkä, koska lavaosuus alkoi vasta 18:00 aikoihin. Siinä ehti hyvin käydä tuomaroinnissa ja valokuvauksessa, joista molemmista jäi hyvä mieli. Etenkin valokuvauksessa arvostimme kuvaustiimin panosta jaksaa ohjata meitä kisaajia tekemään muutakin siinä kankaan edessä kuin vain seisomaan. Sen sijaan lavaharjoituksesta ei jäänyt niin hyvä mieli. Emme ala puida asiaa sen tarkemmin, koska olemme lähettäneet palautteet asianomaisille henkilöille, mutta huono lavaharjoituskokemus latisti koko loppupäivän kisatunnelmaa. ECG:ssä näytöksestä saa merkittävän määrän pisteitä. Harjoitukset jätti epävarman olon asioiden sujumisesta sitten H-hetkellä, ja huoli pyöri päässä koko iltapäivän ajan. Ennen lavaosuuden alkua ehdimme hyvin syödä eväitä, silittää pukujamme, korjata pukujamme ja kävellä hermostuneina takahuonetta ympyrää.

_MKA5769.jpg

Kuva: Mikko Karisto

Julian ja Raulin pukuihin käytetyt työtunnit, itketyt itkut ja lavaharjoitukset pienessä olohuoneessa tuottivat halutun lopputuloksen kun voitimme ryhmäsarjan ensimmäisen sijan tiukassa kilpailussa. Sirkuskaksoset pääsevät Ranskaan Japan Expon päälavalle pelaamaan beybladea, kun edustamme Suomea European Cosplay Gathering finaalissa ryhmäsarjassa. Yksilösarjaa lähtee edustamaan Faroni Cosplay (kuvassa sininen asu ja punainen viitta). Kevät tulee sujumaan kilpailukokonaisuutta korjaten ja viimeistellen.

JenniSuominen10.jpg

Kuva: Jenni Suominen ja Mikael Peltomaa

MikaelPeltomaa15.jpg

Halusimme yhdistää lavalla beybladen pelaamisen ja sirkusmaisen näytöksen, miksi petovoimiemme Thunder Pegasuksen ja Torch Pegasuksen lavalle summonointi suunniteltiin näyttämään taikatempulta.

Näytöksessämme käytetyt kappaleet:

Aloitus: Luis Cobos ja The Royal Philharmonic orchestra - Pasodobles taurinos

Ottelumusiikki: Beyblade G-Revolution OST

Lopetus: Gigi D'Agostino - Espana Cani

Julian ja Raulin näytösmusiikkiin vaikutti paljon se tosiasia, että kaksoset ovat espanjalaisia ja heillä on matador-teemaiset asut päällänsä, miksi etsimme näytökseen tätä tukevaa musiikkia. Näytöksessä tapahtui paljon kaikenlaista ja olimme jo heti alussa jäädä ääninauhasta jälkeen, koska lavan järjestämiseen tarkoitettu aika oli ilmoitettua lyhyempi. Olemme tyytyväisiä siihen, että alusta huolimatta pääsimme heti takaisin raiteille ja muistimme kaiken lavalla: jokaisen pienen nyökkäyksen, montako kertaa mitäkin piti tehdä ja miten pitikään poseerata tässä kohtaa. Jopa sen, että Satun piti aina vaihtaa voimistelunauha toiseen käteen, jotta pyörittäisimme molemmat nauhaa sisimmällä kädellä. Raul on hahmona ilmeisesti vasenkätinen, päätellen siitä, että hänellä on laukaisija oikeassa kädessä, miksi oikeakätiselle Satulle oli oma haasteensa tehdä näytöksessä kaikki vasemmalla kädellä. Todennäköisesti kuitenkin kyse on hahmosuunnittelusta: Kaksoset on tehty toistensa peilikuvaksi. Emme lähteneet vetämään mitään varman päälle tässä näytöksessä. Mielestämme näytös olisi voinut sujua paremminkin semifinaalissa, mutta tästä on hyvä lähteä työstämään parempaa versiota finaaliin.

JenniSuominen1.jpg

Kuva: Jenni Suominen ja Mikael Peltomaa

MikaelPeltomaa5.jpg

Värikkäät sirkusasut ja pinkit jumppanauhat kuuluvat Julian ja Raulin varustukseen myös animessa

Pääsimme lähtemään Lahdesta vasta kello 21:00 aikoihin. Satu ei halunnut ollenkaan nukahtaa lauantaiyönä, koska kaikki päivän tapahtumat pyörivät mielessä. Kisan jälkeen pyöritys takahuoneessa jatkui oman aikansa kun piti puhua tulevasta ja käydä palautteessa jne., joten ajattelemisen aihetta riitti nukkumaan käydessä. Palautteessa jäi mieltä lämmittämään erityisesti se, miten ns. animemaiselta lopputuloksemme näytti. Beyblade G-Revolution edustaa sitä mielikuvaa, mikä monella animesta mitään tietämättömällä on japanilaisista piirretyistä. Siinä on värikkäitä ja outoja vaatteita, painovoimaa uhmaavia kampauksia ja taianomaista taistelua.

Sunnuntaina päätimme ottaa rennosti ja lähteä coniin katumuotivaatteissa.

IMG_3001.jpg

Satun pastellinvärisen kiharaperuukin valmistusohjeen löydät TÄÄLTÄ

Kuvasimme conia kirjoittaaksemme pienen artikkelin Street Fashion Finlandin blogiin ja täältä kannattaakin käydä lukemassa katumuodikkaammat kuulumiset conista + kuvia. Samalla ja viimeinkin tapasimme tuttujamme ja ehdimme jutella heidän kanssaan. Kiitos kaikille onnitteluista!

IMG_3077.jpg

Seuraavan kerran meidät löytää conittamasta Yukiconissa 17.-18.2, eli alle viikon kuluttua! Päältä löytyy aivan uudet cossiasut, jotka ovat Takumi Fujiwara ja Itsuki Takeuchi bensa-aseman työasuissa animesta Initial D. Bensanhajuiseen joukkoomme liittyy lauantaina myös kolmas hahmo, mutta kuka hän on, se selviää sitten conissa! Sunnuntaina Yukiconissa on Street Fashion Finlandin miitti, eli jos sunnuntaille ei ole vielä coniasua päätetty, katumuotivaatteet päälle ja tervetuloa mukaan!

 

- Pulia ja Saul