Hauskaa aurinkoista lauantaita!

IMG_3992.jpg

Julistan itseni virallisesti talvilomalle. Käytännössä se tarkoittaa, että pitää tehdä ahkerasti koulutöitä, ompeluhommia ja kaikkea mahdollista koko viikko. Nöyh, siihen se loma sitten meneekin!

Julistan virallisesti asukuvia

IMG_3979.jpg

Satu tietää miten paljon pidän 80- ja 90-luvun vaatteista, ja siksi hän osasi ostaa  minulle kirpputorilta menneiden vuosikymmenten ohuen farkkutakin <3. Se sopii hyvin yhteen uuden kampaukseni kanssa. Kokonaisuuden viimeistelee mikroaaltouunilta näyttävä olkalaukku, jonka ostin Yukiconin kirpparilta, sekä isäni vanhat silmälasit. 

IMG_3988.jpg

Pysytään menneiden vuosikymmenten tyylissä:

Toijalan reissulta ostettu ihana vaaleanpunainen farkku poltteli liikaa sormissani ja oli pakko päästä tekemään siitä jotakin! Minulla on kolme Rockita -ikkunaverhoa. Nyppäsin yhden alas verhonipsuista, yhdistin sen vaaleanpunaiseen farkkuun ja kirpparilta ostettuun kuvakirja kankaaseen, ja näin syntyi söpö vuoritettu farkkutakki! Tein sen samoilla kaavoilla joilla olen tehnyt kolme takkia aikaisemminkin. Kyseinen ns. retro farkkutakin kaava on todella hyvä ja näyttää kivalta valmiina vaatteena! Siksi käytän sitä paljon. Tässä tapauksessa takin malli ja verhokankaan kuvitus tukevat toinen toisiaan. 

Rockita1.jpg

Vapaa-ajallani nautin paljon vaatteiden valmistuksesta ja kankaiden yhdistelemisestä, en niinkään vaatteiden yksityiskohtaisesta suunnittelusta tai kaavojen piirtämisestä. Kaavoja ja suunnitelmia saan tehdä ihan riittävästi mallistoihin ja cosplayasuihin. Silloin kun haluan vain saada aikaiseksi jotakin kivaa kivoista kankaista, otan hyvät kaavat käyttöön ja keskityn ompeluun = rentouttavaa. Tästä syystä monien valmistamieni vaatteiden malli on samanlainen keskenään. Teen usein vaatteita kuvitetuista kankaista. Koska printti itsessään on kiva, ei vaatteen mallin tarvitse olla liian erikoinen. Viimeiseksi voin todeta, että puolet tekemistäni vaatteista on tilaustöitä. Jos asiakas haluaa samanlaisen kuin jokin jo olemassa oleva malli, niin se on otettava ne kaavat käyttöön ja tehtävä sellainen :). 

Rockita2.jpg

IMG_3952.jpg

Sen pituinen se!

 

- Päivi