Tervetuloa Leikkipuistoon!

IMG_4114.jpg

Aurinko paistaa kauniisti täällä Kouvolassa ja talviloma odottelee nurkan takana. Meillä ei ole erityisiä suunnitelmia lomalle. Todennäköisesti olemme kotona ja hoidamme keskeneräisiä asioita loppuun. Matkustaa saimme viime viikonloppuna, kun kävimme Yukiconissa (17.-18.2.) Helsingissä. Coni sujui hyvin ja upouudet cossimme pääsivät ensimmäistä kertaa käyttöön. Kertauksen vuoksi nämä asut olivat animesta Initial D sarjan päähenkilö Takumi ja hänen ystävänsä Itsuki. T-paitojen ja farkkujen sijasta olimme valmistaneet hahmojen huoltoaseman työasut, eli jos näitte lauantaina kaksi tismalleen samalla tavalla pukeutunutta prässihousut + kauluspaita + rusetti kaulassa ja lippis -tyyppiä, niin siinähän me. Että mitäs tankataan, 95 vai 98?

Eräs asia, mitä varmasti aion tehdä lomalla, on malliston suunnittelu ja valmistus. Toista suunnittelen ja toista valmistan. Se, mitä valmistan, pääsee catwalkille 14.4. järjestettävässä muotinäytöksessä. Kyseinen pieni mallisto vastaa todella paljon nykyisiä mielenkiinnon kohteitani ja tyyliäni. Olen löytänyt upeita materiaaleja, mikä saa minut entistäkin innostuneemmaksi aiheesta! Ehkä kirjoitan prosessista tänne blogiin :). 

IMG_4075.jpg

Allekirjoittaneen luonnoskirjan kuvitusta

Suunnittelun alla olevasta mallistosta olen saanut pariin otteeseen hyvät naurut: Toisinaan näyttää siltä, että yritän tehdä maailman hirveimpiä vaatteita XD. Malliston vaatteiden pitää olla värikkäitä, kolmiulotteisia, hullunhauskoja... Aina näiden aiheiden yhdistäminen kunnialla ei onnistu. Tästä pääsemme artikkelin ensimmäiseen kuvaan, eli Karvisiin. Minusta olisi kiva tehdä mallistoon pieni turkistakki ompelemalla Karviset yhteen aivan kuin ne pitelisivät toisiaan tassuista kiinni. Valitettavasti oranssit kissani eivät vielä riitä edes turkisliiviin T_T... Palataan aiheeseen viiden vuoden kuluttua.

Nyt palataan asukuvien pariin!

IMG_3281.jpg

Satu esittelee itsensä vaaleanpunaisen, keltaisen ja kultaisen yhdistelmässä. 

IMG_3256.jpg

Vaikuttaisi siltä, että Satu, pinkki baskeri, söpöt laukut, värikkäät kiharat ja ostari kuuluvat yhteen.

IMG_4032.jpg

 

Ja viimeisenä esittelen uudet iltalukemiseni!

IMG_4089.jpg

Vaikka kirjoja on kuvassa kaksi, puhun vain tuosta Heroes of the kabuki stage. Kunisada - puupiirtäjänä kabuki-teatterissa paljastui jonkinlaiseksi teosluetteloksi: "Antellin kokoelmien japanilaiset puupiirrokset". 

Heroes of the kabuki stage on upea 2000-luvun puolella tehty tiiliskivi. Se ei kerro pelkästään kabukin "toteutuksesta" (toisin kuin esim. Photographic kabuki kaleidoscope) vaan tarkastelee teatterimuodon historiaa, sosiaalista vaikutusta, kabukin kuvittamista ja ennen kaikkea: Se kertoo näytelmistä. Kabukinäyttämön sankarit esittelee 37 erilaista näytelmää.

IMG_4091.jpg

Kirja on kirjoitettu englanniksi ja sisältää runsaasti puupiirros (ukiyo-e) kuvitusta. Täydellinen kirja kenelle tahansa kabukia rakastavalle henkilölle ja hyvää lähdekirjallisuutta esim. aihetta koskeviin koulutöihin.

IMG_4097.jpg

 

- Päivi