Tervetuloa Leikkipuistoon!

Tänään leikimme "pukuleikkejä": Artikkelin aihe on cosplay.

IMG_4708.jpg

14.3.2018 ammattikorkeakoululla järjestettiin Onnellisuuspäivä. Sen kunniaksi pieni joukko cosplayharrastajia saapui esittelemään harrastustaan koulun 2. kerrokseen esittelypisteelle. Päivä huipentui kahteen cosplay -aiheiseen esitelmään. Miten cosplay liittyy onnellisuuteen, niin harrastukset tekevät onnelliseksi ^_^. Joten jos olet onneton, miten olisi uuden harrastuksen aloittaminen? Vaikkapa cosplayn?

IMG_4693.jpg

Onnellisuuspäivä ei ollut ensimmäinen kerta, kun olimme esittelemässä cosplayta jossakin tapahtumassa. Tästä syystä näytteille laitettavien cosplaytavaroiden ja muun tarpeellisen rekvisiitan pakkaaminen mukaan sujui rutiinilla. Aina kannattaa varautua harmaalla teipillä ja jatkojohdolla - niitä tarvitsee kuitenkin. Sen lisäksi, että pääsee esittelemään itselleen mieluista harrastusta, tapahtumiin lähtö motivoi tarkistamaan ja korjaamaan myös sellaisia pukuja, joita ei muuten olisi ihan heti käyttämässä.

IMG_4701.jpg

Meidän lisäksi cosplaypisteellä hääri Cre'llacosplay, kuka oli pukeutunut hahmoksi Oscar François de Jarjayes mangaklassikosta The Rose of Versailles (tunnetaan myös nimellä Lady Oscar). Hän piti toisen cosplayesitelmistä ja toi näytteille valokuvia puvuistaan ja cosplayasujen osia. Tietokoneen ruudulla pyöri Satun tekemiä videoita liittyen cosplayharrastukseen. Päivä sujui rauhallisesti esittelypisteellä patsastellessa ja ihmisten kanssa jutellessa. Yllätyimme siitä, miten moni pöytämme ääressä vieraillut harrasti cosplayta tai oli aikeissa aloittaa harrastuksen!

IMG_4719.jpg

IMG_4743.jpg

Satu oli pukeutunut hahmoksi Itsuki Takeuchi niin ikään klassikkosarjasta Initial D. Mallinukkemme Bianca Primadonna oli puettu Julia Fernandezin asuun sarjasta Beyblade G-Revolution. 

IMG_4732.jpg

Cosplaypuku ei oikein pääse arvoonsa henkarissa kun peruukki yms. jäävät puuttumaan, mutta tuskin keneltäkään löytyy niin paljon mallinukkeja kuin omistaa cosplayasuja. 

IMG_4724.jpg

Päivi oli pukeutunut hahmoksi Kyoya Tategami sarjasta Metal Fight Beyblade. Sarja ei ole klassikko, mutta Päivi pukeutumassa hahmoksi alkaa olla: Päivi on pukeutunut ns. yhtä jaksoisesti Kyoyan asuun 2013 kesästä lähtien! 2015 hän teki puvusta uusitun version. 

IMG_4722.jpg

Tulemme mielellämme esittelemään cosplayharrastusta erilaisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin. Yhteyttä asian tiimoilta voi ottaa sähköpostiin paivi.asikainen89@gmail.com.

 

- UruharaFC aka Päivi ja Satu