Tässä päivityksessä tutustumme Takumin ja Itsukin cosplayasuihin.

Päivän biisi: Neo - Takumi

Nimet%C3%B6n-1.jpg

Initial D on 90-luvun klassikko ja monet animen, mangan ja myös cosplayn harrastajat tietävät teoksen, vaikka eivät olisi sitä ikinä seuranneetkaan. Tarina kertoo Takumi Fujiwara nimisestä lukion 3. luokkaa käyvästä nuoresta miehestä, kuka asuu Gunmassa Kanton alueella. Hänen isänsä omistaa tofukaupan, jonka tofua Takumi toimittaa perille aamuöisin perheen autolla, Toyota AE86 Sprinter Truenolla. Takumi on tehnyt tätä duunia jo 13-vuotiaasta lähtien, joten hän alkaa olla aika kyllästynyt autolla ajoon. Mutta vuosien autolla ajelu ja isältä saatu verenperintö ovat tehneet Takumista myös uskomattoman hyvän kuljettajan. Takumin kaveri Itsuki Takeuchi on innokas autoharrastaja ja ei voi ymmärtää, miksei vasta ajokortin saanutta Takumia muka kiinnosta autot. Molemmat pojat työskentelevät lukion jälkeen bensa-asemalla. Tarina alkaa siitä, kun heidän tōge-ajoa harrastava esimiehensä Iketani päättää ottaa pojat mukaan Akinan vuorelle katsomaan illalla järjestettäviä ajoja. Karkeasti selitettynä tōge tarkoittaa Japanin mutkittelevilla vuoristoteillä tapahtuvaa kilpa-ajoa, jossa yleensä kaksi autoa kerrallaan ottaa toisistaan mittaa. Initial D:ssä ei korosteta kyseisen olevan laitonta. Hyvin pian Takumin ajolahjat paljastuvat muille ja Gunman tōge-ajajat alkavat yksitellen haastamaan nuorta miestä kilpa-ajoon kanssaan. Takumi ei ole kovin innokas ottamaan haasteita vastaan, mutta tavalla tai toisella kilpa-ajoon aina päädytään. Tarina etenee pitkälle ennen kuin Takumissa alkaa herätä todellinen kilpailuvietti. Mukana kuvioissa pyörii erilaisten ajajien lisäksi Takumiin ihastunut koulukaveri Natsuki. Initial D on aikakautensa näköinen teos, joka sisältää autoilun lisäksi ihmissuhdedraamaa. Initial D yhdistetään voimakkaasti eurobeat musiikkiin, koska kyseistä soitetaan ajokohtauksien taustalla. 

Olemme tutustuneet Initial D:ssä ainoastaan animeen. Kuten monille animesarjoista tuppaa käymään, Initial D on alussa hyvä, vaan viimeiset tuotantokaudet alkavat jo törmäillä kaiteeseen.

TakumiItsuki.jpg

Luonteina Takumi ja Itsuki ovat toistensa vastakohdat. Takumi on poissaoleva ja hän ei jaksa innostua siitä, mistä muut selittävät suu vaahdossa. Animessa Takumia kuvaillaan itsepäiseksi, eli häntä ei voi pakottaa tekemään mitään, mitä hän ei itse halua (paitsi ajamaan tofua aamuyöstä). Takumin kilpailuvietti on hyvin vaikea saada heräämään, koska hän ei ole kovin kunnianhimoinen tai pidä itseään erityisen taitavana. Mutta jos Takumin ystäviä loukkaa, alkaa nyrkit viuhua ja renkaat savuta!

Itsuki on vuorostaan hyvin puhelias ja ilmaisee selkeästi tunteitaan oli sitten kyseessä valtava innokkuus, suru tai suuttumus. Kun näitä hieman yliammutaan animessa, tiedämme Itsukin olevan osan katsojista mielestä  ärsyttävä. Meistä Itsuki on aika sympaattinen: hän pysyy aina hyvänä ystävänä Takumille ja tukee ja kannustaa tätä voitoon jopa silloin, kun muut eivät usko Takumin mahdollisuuksiin voittaa. Itsukin hahmoon on helppo samaistua, koska elämä kolhii häntä siinä missä meitä kaikkia.

Takumi ja Itsuki eivät ole suosikkihenkilöitämme Initial D:stä, mutta pidämme molemmista hahmoista.

Syy aloittaa Takumin ja Itsukin cosplayasujen valmistus oli cosplayryhmä, jonka muodostamisen halu ilmaistiin jo hyvässä vaiheessa syksyä. Emme lähde mukaan cosplayryhmiin kovin innokkaasti etenkin jos lähdeteos on tuntematon, mutta silloin elämässä oli animen mentävä aukko, joten päätimme antaa Initial D:lle mahdollisuuden. Koska tykkäsimme näkemästämme, saatoimme aloittaa pukuaiheiden valinnan (rivien välistä: emme cossaa sarjoja, joista emme pidä). Ryhmämme roolijako tapahtui seuraavasti: Yksi meistä cossasi Natsukia, siispä päätimme toisen meistä olevan Takumi. Päivista tuli Takumi, koska hän on meistä pisin ja näin ollen varmasti Natsukiakin pidempi, kuka oli ryhmämme lyhyin henkilö. Päivi jos kuka osaa myös tehdä onnistuneen cosplayn Takumista. Satu sai valita hahmonsa vapaasti ja lopulta hänestä tuli Itsuki, koska piti Itsukia ryhmän kannalta parhaana vaihtoehtona. Mielenkiintoisena faktana perustuen Itsukin hahmotietoihin, niin Satu ja Itsuki ovat samanpituisia ja samanpainoisia. Heidän pituutensa ja painonsa heittävät yhdellä sentillä ja yhdellä kilolla!

2017 vuoden loppupuoli meni animeen tutustuen, ja 2018 vuoden alussa puvut valmistettiin. 

IMG_5014.jpg

Hahmot pukeutuvat sarjassa perus käyttövaatteisiin. Koska halusimme cosplayasujemme olevan vähän erikoisemmat kuin pelkät farkut ja T-paidat, päätimme valmistaa Takumin ja Itsukin bensa-aseman työasut. Harmiksemme työasut muuttuvat jokaisessa tuontantokaudessa, miksi meidän cossimme perustuvat vain ja ainoastaan 1. tuotantokauteen. Kankaat ostettiin heti maanantaina Desucon Frostbiten jälkeen. Päivi pääsi koulun kautta Tampereelle tekemään materiaalihankintoja. Tekstiilinkierrätyspaja Nextiilistä myytiin kangaspaloja kaikissa mahdollisissa sävyssä! Jahka täydellinen "harmaansininen" paitakangas ja "harmaanruskea" housukangas löytyivät, seuraavaksi täytyi arvuutella riittävätkö ne kahteen asuun. Sininen paitakangas riitti nippanappa vaikka pihistelimme sen kanssa alusta alkaen. Tästä syystä paitojen helmat ovat vähän lyhyet ja tuppaavat toisinaan karkaamaan housuista. Muuten kangas on oikein täydellistä käyttötarkoitukseensa <3. Huomatkaa veikeä teksti napeissa: Well done - hyvin tehty.

IMG_5039.jpg

Housujen kangas on todennäköisesti tarkoitettu sisustamiseen, ei vaatteisiin. Siksi nämä prässihousut ovat melko "periksi antamattomat" jalassa. Prässilinjat on ommeltu jotta niitä ei tarvitsisi aina erikseen olla silittämässä. Housujen takataskuihin kuuluu valkoiset siivousliinat. Ne eivät näy ylhäällä olevassa lähdekuvassa, mutta rätit korostavat mukavasti sitä, että puvut ovat työasut. Pukuihin kuuluvat vyöt on ostettu ihan sellaisenaan kaupasta. Housut ovat muuten hyvät, mutta kangas voisi olla miellyttävämpää jalassa. Klassista cosplaytuskaa: Valitsin sen värin, en käytettävyyden perusteella. 

IMG_5049.jpg

Vaikein osuus Takumin ja Itsukin puvuissa oli lippahatut. Aluksi ajattelimme homman hoituvan niin, että ostaa lippiksen ja päällystää sen kankaalla - vähän niinkuin tekisi shoecoverin. Tietenkään se ei voinnut toimia. Seuraavaksi piirsimme lippikseen animelippiksen leikkauksia havainnollistavat linjat, leikkasimme hatun auki ja teimme kaavat. Näiden kaavanraakileiden avulla teimme kuvassa näkyvät lippikset. Onnistui toisella yrittämällä. Lippisten tekeminen oli vaikeaa, jopa raastavaa! Paidat ja housut menevät kokoon noin vain taskuista puhumattakaan, mutta lippis jossa pitäisi olla raitoja päälaen ylitse oli täysin uudenlainen haaste. Normaalisti lippikset koostuvat siivuista, joiden avulla tehdään päälaen kaareva muoto. Näissä lippiksissä sellaisia siivuja ei ollut, joten mahdollisimman vähillä saumoilla piti tehdä päälaen muoto sekä nättejä raitoja. 

Tarinan opetukset: 1. Jos et ole 100 % varma siitä, että tämä valmistustekniikka toimii, varaa riittävästi aikaa tekemiselle. On mahdollista, että tekniikka ei toimi, ja tarvitset lisää aikaa uuden tekniikan kehittämiselle, joka sekään ei toimi, ja tarvitset lisää aikaa uuden tekniikan kehittämiselle... Kunnes saat työn valmiiksi ja toteat lippiksen tekoon menneen kolme päivää. Valkoisen lippiksen maalaaminen kangasväreillä ei ollut missään kohtaa vaihtoehto. 

2. Haasteiden kohtaaminen ja selvittäminen tuottavat mielihyvää.

3. Mihin suuntaan saumavara kääntyy, sillä voi olla paljon väliä vaatteen yleisilmeen kannalta! Nuo mustat raidat eivät näyttäisi noin siisteiltä jos niiden saumavara kääntyisi toiseen suuntaa. 

IMG_5028.jpg

Päällystetyt lipat on irrotettu kaupasta ostetuista lippiksistä, ei tehty itse esim. worblasta. Vihreät kangasmerkit saivat tekstin "gas" jotta eivät näyttäisi niin tyhjiltä. Lippiksistä ei tullut häikäisevän hienot, mutta salaisesti olemme todella ylpeitä niitä!

IMG_5001.jpg

Viimeisinä pukujen osina esittelemme kaulaan tulevat punaiset rusetit. Ne ovat samaa kangasta lippahattujen mustan ja keltaisen kankaan kanssa. Kenkinä käytämme mustia jalkineita, joissa on nauhat. Takumin kengissä on vähän korkoa, jotta hän näyttäisi Itsukia pidemmältä.

Ja sitten asujemme peruukit: Niitähän meillä ei ole. Tulimme siihen tulokseen, että hahmojen kampaukset näyttävät kaikista parhaimmilta tehtyinä omiin hiuksiin. Lopputulos näyttää luonnolliselta ja todelliselta, mikä sopii maanläheisen Initial D:n henkeen. 

Olemme siinä mielessä Takumin ja Itsukin asuihin tyytyväisiä, ettemme tähän tarpeeseen tee niihin muutoksia. Pukujen valmistukseen meni kaksi viikkoa. 

Initial D ei ole jäänyt ainoaksi autoanimeksemme. Tällä hetkellä seuraamme toista autoilun klassikkoa, eli Wangan Midnightia, joka onkin sekä animena että tarinana hyvin erilainen. Emme ala Wangan Midnightia sen tarkemmin tässä päivityksessä puimaan, koska olemme huomanneet ihmisten usein vertaavan näitä kahta sarjaa tarpeettomasti toisiinsa.

 

- Päivi ja Satu