Hauskaa maanantaita täältä sateenkaaren oikeasta päästä! Päivi tässä kirjoittelee. 

IMG_5698.jpg

Viime viikko oli melkoista menoa! Lauantaina matkustimme Helsinkiin Asema muotinäytökseen. Asema oli Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun muodin- ja puvustusmuotoilun opiskelijoiden näytös, jonka järjestämisestä vastasi opiskelijayhdistys Tikki. Hain mukaan näytökseen vuoden alussa ja maaliskuussa aloitin tekemään näytösasujani ihan tosissaan. Koska malliston ei tarvinnut olla koulutyönä tehty, toteutin sitä vapaa-ajallani. Päätin tehdä juuri sellaisia vaatteita kuin itse haluan inspiroituneena niistä jutuista, jotka minua juuri nyt kiinnostavat. Näin syntyi kolmen asukokonaisuuden kokoinen Kabukimono. Yksi näytöspuvuista oli jo aikaisemmin nähty ja vuoden vanha puku, mutta kaksi muuta olivat täysin uusia. Jos kuulostaa vaatimattomalta saada 1,5 kuukaudessa aikaiseksi vain kaksi asua, niin mainittakoon, että kaikkiin asuihin kuului ainakin kolme vaatekappaletta + aikaa kuului valmistuksen lisäksi mm. suunnitteluun, kaavoitukseen ja materiaaleihin. Kuitenkin, aikataulutukseni pelasi sen verran hyvin, että asut olivat hyvissä ajoin valmiita. Viime viikko meni median, viimeistelyn ja käytännönasioiden kanssa pörrätessä.

Mitäs nyt?

Ensimmäiseksi voisin palauttaa sosiaalisen elämäni. Näytökseen valmistautuessa ainoa ystäväni oli ompelukone. Toiseksi pitää hoitaa kaikki kouluasiat, eli kirjoittamista ja piirtämistä luvassa. Kolmanneksi aurinko paistaa siihen malliin, että pääsee OTTAMAAN ASUKUVIA ULKOONTA! Näitä kaikkia kolmea asiaa harrastin sunnuntaina. Sosialisoiduin kakkujen kanssa, mietin mistä aiheesta kirjoitan esitelmän kakkujen äärellä ja menin ulos ottamaan asukuvia jahka olin syönyt riittävästi kakkua. Kakku. Palataan muotinäytökseen ja kabukimonoon vähän myöhemmin. 

IMG_5694.jpg

Cafe Sepostopol järjesti sunnuntaina kakkubuffetin. 12:00 - 14:00 välillä 11 euron hintaan sai syödä buffetiin kuuluvia kakkuja + teetä tai kahvia niin paljon kuin napa vetää! Meille kakkubuffet oli muotinäytöksen jälkibileet <3.

IMG_5710.jpg

IMG_5715.jpg

Olipahan muuten ensimmäinen kerta, kun Kouvolassa menimme johonkin kahvilaan ihan vain nauttimaan olostamme. Savonlinnassa kyseistä tuli harrastettua usein - täällä haemme vielä paikkaamme. Koska koko alkuvuosi on ollut deadline projektia toisensa perään, emme ole oikein päässeet Kouvolaan kiinni. 

IMG_5800.jpg

IMG_5794.jpg

IMG_5741.jpg

 

- Päivi