Hauskaa toukokuuta täältä sateenkaaren oikeasta päästä!

IMG_6844.jpg

Jos vanhaa sananlaskua on uskominen, kesä on täällä. Pääskysiä lentelee joen yllä, ja "pääskysestä ei päivääkään". Omassa tapauksessani kesä alkaa virallisesti vasta siinä vaiheessa, kun "lentelemme" takaisin Savonlinnaan kesäkuun alussa. Vaikka kesä kesäkaupungissa kuulostaa lomalta, niin kyllä se oikeasti menee aika täydellisesti töissä: Kesätöitä, harjoittelupaikka ja European Cosplay Gathering, josta ei saa palkkaa, mutta on aivan riittävän työläs projekti silti. Olen kesäkuun ajan työharjoittelussa Savonlinnan oopperajuhlien puvustossa. Loput kesää teen normaalisti töitä hotellissa yhdessä siskoni kanssa. ECG finaalit kilpaillaan Pariisissa 7.7.2018, mutta itse kisamatka on kuusi päivää pitkä ja siihen kuuluu kilpailuiden lisäksi mm. valokuvausta, juhlia ja edustustilaisuuksia. Toukokuussa koulua on vähän (tai ei ollenkaan), joten aikaa valmistautua kaikkeen tulevaan pitäisi olla riittävästi!

27.4 Kouvolassa oli Muodin Yö. Yksi illan ohjelmanumeroista oli Xamkin muodin ja puvustuksen opiskelijoiden muotinäytös, jossa olimme malleina. Näytös tapahtui kauppakeskus Manskissa. Samassa paikassa on vielä yhden päivän ajan käynnissä niin ikään Xamkin opiskelijoiden näyttely Kuvaa ja Muotoa. Kuten aikaisemmin blogissa mainitsinkin, yksi näyttelytöistä on minun puku:

IMG_6699.jpg

Ja se on Primus Apollon! Miksi hain mukaan näyttelyyn juuri Primuksen puvulla? Koska se on yksityiskohtainen ja näyttävä puku, mutta silti selkeä ja tyylikäs kokonaisuus, ja kuulemma myös kivan värinen :). Muistutuksena Primus Apollonin puvun olen valmistanut 2014 syksyllä. 

Mutta nyt emme enää tarkastele Primuksen asua,

vaan tuota toista kuvassa näkyvää pukua:

IMG_6656.jpg

Punainen käsin valmistettu nahkahame on löytä kierrätystorilta. Sininen paita on Kabukimono -mallistosta. Yksinkertaisesta paidasta tekee mielenkiintoisen kultaiset niitit, kaarevat leikkaukset hihoissa ja Japanista tuodut kankaat. Suunnittelin paidan käytettäväksi rintakehästään avoimen Tokyo Panic vol 2 mekon kanssa, mutta kyllä se menee ihan kivasti ilman mekkoakin :). 

IMG_6859.jpg

IMG_6662.jpg

Satu satumaisena omana itsenään:

IMG_6506.jpg

 

Ja tähän loppuun vielä menovinkki sunnuntaille:

Jyv%C3%A4skyl%C3%A4Miitti.jpg

6.5.2018 sunnuntaina Jyväskylän Veturitalleilla on paikallisen anime- ja mangaseura Tsukiain järjestämä kirpputori. Street Fashion Finland ottaa osaa päivään ja saapuu pitämään katumuoti -aiheista ohjelmaa! Kirpputori on auki klo 13:00–16:00 ja Striittis on paikalla koko tämän ajan. Minä tuon paikalle runsaan valikoiman käsityötarvikkeita ja ohjaan työpajaa, jonne voi tulla askartelemaan asusteita tai ihan vain juttelemaan ^_^. Lisää aiheesta voi lukea TÄÄLTÄ. Sunnuntaina Jyväskylässä nähdään!

 

- Päivi