"Joka menneitä muistelee, sitä kirsikkapuisella tikulla silmään..." Edellisessä päivityksessä mainittujen tietoteknisten ongelmien vuoksi moni kiva juttu toukokuulta on jäänyt kertomatta. Yksi näistä on Roihuvuoren Hanami. Ehtiihän sitä näin myöhemminkin ^^`. 

IMG_7875.jpg

Roihuvuoren Hanamia juhlittiin lauantaina 19.5.2018 Roihuvuoren kirsikkapuistossa Helsingissä. Hanami on Japanista lähtöisin oleva juhla, joka sijoittuu kevääseen kirsikkapuiden kukkimisen aikaan. Ihmiset kokoontuvat puistoihin ihastelemaan kukassa olevia puita ja nauttimaan olostaan. Kävimme viime vuonna ensimmäistä kertaa hanamissa ja koska siellä oli niin viihtyisää, päätimme lähteä tänäkin vuonna ^_^. Samalla järjestimme Street Fashion Finlandin miitin hanamiin, eli toivotimme Suomen katumuotiharrastajat tervetulleiksi samalle piknikhuovalle vaihtamaan kuulumisia.

Lauantaita varten saimme käyttöömme tila-auton. Noin klo 10:00 aikaan aamusta kyytiin otettiin Kouvolasta niin paljon porukkaa kuin istumapaikkoja riitti, ja keula kohti pääkaupunkia! Koska hanamiin tulee satoja kävijöitä, parkkipaikan etsiminen tila-autolle oli vähän hankalaa, mutta lopulta onnisti ja kurvasimme auton tyhjään parkkiruutuun tapahtumapaikan viereen. Tapahtumapaikalla leiriydyimme ylärinteeseen puiden alle varjoon. Viime vuonna menimme suoraan auringonpaisteeseen keskelle kaikkea, mikä osoittautui loppupeleissä huonoksi ideaksi. Valitettavasti toukokuun lämpöaalto oli aiheuttanut sen, ettei kirsikankukkia enää ollut suurimmassa osassa puita, joten piti nauttia enemmän festivaalitunnelmasta kuin kirsikankukista :´D. 

Hanamin ohjelmaan kuuluu mm. kamppailulajeja, musiikkia, tanssia, sirkusta ja leikkimielinen pukukilpailu. Tapahtumakävijöiden joukosta pyydetään mukaan 15 osallistujaa, ketkä ovat pukeutuneet esim. cosplayasuihin, katumuotivaatteisiin tai perinteisiin japanilaisiin pukuihin. Tuomaristo palkitsee viisi osallistujaa viidessä eri kategoriassa. Koska olimme melko näyttävästi pukeutuneita, meitä pyydettiin jälleen mukaan kilpailuun. Kilpailu etenee suurinpiirtein niin, että ensin patsasteellaan suorassa auringonpaisteessa lavan takana tuomaristolle ja kymmenille kameroille. Lavalle noustaan yksitellen, pyörähdellään siellä vähäsen ja mennään pois. Kohta jaetaan palkinnot. Lisää patsastelua kameroille. Päivi voitti palkinnon kilpailun erikoisimmasta asusta. Kiitokset Pedrolle pukukilpailun valokuvaamisesta!

IMG_7695.jpg

Päivin päivän asu yhdisteli klassisia japanilaisia elementtejä rock -vivahteisiin. Puku oli hänen itsensä valmistama. Yläosa perhoshihoilla on muunneltu valmiista vaatteesta. 

IMG_7793.jpg

見得!

IMG_7636.jpg

IMG_7550.jpg

Satulla oli päällänsä entuudestaan tuttu Raiju Exodian asu. Blogin uusille lukijoille esittelyksi Raiju Exodia on Päivin 2014 suunnittelema ja valmistama asukokonaisuus, joka on ottanut inspiraatiota japanilaisesta visual kei -musiikkityylistä, johon kuuluu (musiikin lisäksi) näyttävät ja yksityiskohtaiset esiintymisasut.

SatuTheRaiju.jpg

Toisin sanottuna molemmilla oli, tavalla ja toisella, Japaniin liittyvät asukokonaisuudet päällänsä :). 

IMG_77352.jpg

IMG_7901.jpg

Kaikki osallistujat saivat Fazerin Geisha suklaata. Viisi palkittua saivat tämän lisäksi lahjapakkauksen, jossa oli astioiden lisäksi japanilaista naposteltavaa. Saa nähdä kuinka kauan kulho pysyy ehjänä: Päivi on harvinaisen lahjakas rikkomaan japanilaisia astioitaan - vahingossa tietenkin. 

Suurin osa päivästä sujui piknikhuovalla istuskellen ja eväitä syöden. Kävimme katselemassa tapahtumapaikkaa ja ottamassa valokuvia. Valokuvaus oli luonnollisesti vähän hankalaa, koska kaikkialla liikkui paljon ihmisiä ja auringonpaiste oli todella kirkas. Enemmän valokuvia yms. ilmestyy parin päivän kuluttua Street Fashion Finlandin blogiin artikkeliin, joka käsittelee hanamin miittiä. Noin klo 18:00 aikoihin pakkasimme tavaramme ja ajelimme turvallisesti takaisin Kouvolaan. Sunnuntaina oli luvassa lisää hauskanpitoa, mutta siitä sitten seuraavassa artikkelissa!


- Päivi & Satu